Какво сготвих днес
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
Аз пък си поръчах ей такива формички за яйца, че домашните много обичат яйца по панагюрски.
Хич и не ми мина през ум, че може да си ползвам формите за мъфини за целта.
Още не са пристигнали, но сега troll ме вкара в размисъл с твоя пост за миенето им след употреба
А иначе нищо не готвя. Прекрасни плодове и зеленчуци има по пазарите в Узбекистан и максимално им се наслаждавам.
Вчера обаче за обяд ме заведоха в корейски ресторант. Не че до сега не съм била в него, но се оказва, че не съм опитала най-значимото лятно корейско ястие- студена супа кукси / или кокси, или кок-си- срещнах няколко варианта на изписване /.
Ето снимка на ястието
Определено ще пробвам като се върна в БГ и аз да направя такава.
Сервира се с ето тези питки и люта паста от червени чушки
Питките не ми допаднаха. Не мога да свикна на вкуса на задушено зеле вътре в тесто. На руската част от населението тук и на узбеките са им любими подобни продукти, но аз .... си оставам резервирана след цяла една година тук.
Хич и не ми мина през ум, че може да си ползвам формите за мъфини за целта.
Още не са пристигнали, но сега troll ме вкара в размисъл с твоя пост за миенето им след употреба
А иначе нищо не готвя. Прекрасни плодове и зеленчуци има по пазарите в Узбекистан и максимално им се наслаждавам.
Вчера обаче за обяд ме заведоха в корейски ресторант. Не че до сега не съм била в него, но се оказва, че не съм опитала най-значимото лятно корейско ястие- студена супа кукси / или кокси, или кок-си- срещнах няколко варианта на изписване /.
Ето снимка на ястието
Определено ще пробвам като се върна в БГ и аз да направя такава.
Сервира се с ето тези питки и люта паста от червени чушки
Питките не ми допаднаха. Не мога да свикна на вкуса на задушено зеле вътре в тесто. На руската част от населението тук и на узбеките са им любими подобни продукти, но аз .... си оставам резервирана след цяла една година тук.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Какво сготвих днес
И какво зеле слагат в любимите им питки-прясно или кисело ?
В самото тесто или като плънка ?
В самото тесто или като плънка ?
Re: Какво сготвих днес
Агрономите препоръчват счукани черупки да се слагат в доматената градина.
И на рози,и на дръвчета ги слагат.
Хората ги взимат стрити на прах заедно с мед може би.
И на рози,и на дръвчета ги слагат.
Хората ги взимат стрити на прах заедно с мед може би.
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
Прясно зеле слагат. Финно нарязано като добавка към картофи или месо. В конкретния случай с тези ' питки' / забравих им корейското име / беше плънка от прясно зеле и говежда кайма.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Какво сготвих днес
Задушени замразени зеленчуци /моркови, грах, спанак, зелен лук, зелен боб и царевица /.
С две сл олио и масло.
Чеснова сол, червен и чер пипер и хималайска сол.
Е ся...
Към тях пекнах и едни наденички на камък.
С две сл олио и масло.
Чеснова сол, червен и чер пипер и хималайска сол.
Е ся...
Към тях пекнах и едни наденички на камък.
Re: Какво сготвих днес
Днес правих баница, с готови кори и даже не завита.
Стана много вкусна, но малко особена( забравих да туря 400гр. Кис. Мляко , но МЖ е виновна )
Стана много вкусна, но малко особена( забравих да туря 400гр. Кис. Мляко , но МЖ е виновна )
Re: Какво сготвих днес
Троле, чудна изглежда баницата.
нещо не готвите тука, що така? Доматен сезон?
аз вчера готвих доста, днес почивам че имам още ядене: гювеч с месо и гювеч без месо, прясно зеле с домати, леща, таратор, макарони на фурна.
утре пак, ще мисля какво. ама то какво да мисля като тиквичките раждат като луди, а комшията не ще да ги дава на прасето си, щото се разглезвало и после не щяло да яде от ярмата. довечера ще им ги хвърля през оградата тайно, да си похапнат животинките.
нещо не готвите тука, що така? Доматен сезон?
аз вчера готвих доста, днес почивам че имам още ядене: гювеч с месо и гювеч без месо, прясно зеле с домати, леща, таратор, макарони на фурна.
утре пак, ще мисля какво. ама то какво да мисля като тиквичките раждат като луди, а комшията не ще да ги дава на прасето си, щото се разглезвало и после не щяло да яде от ярмата. довечера ще им ги хвърля през оградата тайно, да си похапнат животинките.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Калико бре!
Ти не ги ли режеш и във фризера!
Чудна крем супа става!
И за готвене!
Или и фризера е пълен.
Ти не ги ли режеш и във фризера!
Чудна крем супа става!
И за готвене!
Или и фризера е пълен.
Re: Какво сготвих днес
При нас вали всеки ден и гъбите никнат неудържимо - манатарки, булки, печурки, пачи крак. Как ли не ги готвя, днес беше яхния с манатарки.
Re: Какво сготвих днес
Гъбите се сушат.
Аз ги обичам с праз, яйца, свинско и др.
Сутринта си направих бъркани яйца снесени вчера:
Един колега ми ги даде.
Малки са щото и кокошките са млади.
Не направих голяма разлика. Тук яйцата от магазина са на седмица, а той ги храни с някаква смеска за носене, та като че ли бяха една идея по-вкусни.
Аз ги обичам с праз, яйца, свинско и др.
Сутринта си направих бъркани яйца снесени вчера:
Един колега ми ги даде.
Малки са щото и кокошките са млади.
Не направих голяма разлика. Тук яйцата от магазина са на седмица, а той ги храни с някаква смеска за носене, та като че ли бяха една идея по-вкусни.