Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Миленка - настъргани тиквички, изцедени от водата, разбъркани със смес от яйца, сирене и брашно +копър и черен пипер, изсипани в тавата, отгоре ръснато малко олио и печеш
Правиш си отделно сос от кисело мляко, чесън и копър и ......
Правиш си отделно сос от кисело мляко, чесън и копър и ......
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
libra написа:...после стържеш тавата?
Аааа, това беше когато още нямаше хартия за печене. Аз само крем карамел правя без хартия в тавата
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13536
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 164 пъти
- Получил благодарност: 261 пъти
Re: Какво сготвих днес
За някои неща и фолио. Сгъваш и хвърляш
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Re: Какво сготвих днес
Милена, имам рецепта за сладкиш с тиквички, ако ти се експериментира, ще ти я намеря
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3452
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 225 пъти
- Получил благодарност: 115 пъти
Re: Какво сготвих днес
Маестра, давай рецептата за сладкиша с тиквички
И у нас много се навъдиха ...
Миленка, преди няколко дни правих пастет или аз му казвам кьопоолу от тиквички става перфектно, може да проявиш и фантазия според вкуса и продуктите които имаш. Аз го правя така:
Сварявам големите тиквички които съм изтървала да обера навреме в тенджера под налягане с малко вода и сол. След като изстинат ги прецеждам и изстисквам добре през тензух. Пасирам с пасатора, добавям олио, сол на вкус, чаша прясно мляко, половин изцеден лимон малко самардала на прах, смлян чесън, черен пипер и пасирам, ако е нужно добавям още мляко докато стане гъста смес може да се ползва като кьопоолу или за мазане на филийки. Да ви е сладко!
И у нас много се навъдиха ...
Миленка, преди няколко дни правих пастет или аз му казвам кьопоолу от тиквички става перфектно, може да проявиш и фантазия според вкуса и продуктите които имаш. Аз го правя така:
Сварявам големите тиквички които съм изтървала да обера навреме в тенджера под налягане с малко вода и сол. След като изстинат ги прецеждам и изстисквам добре през тензух. Пасирам с пасатора, добавям олио, сол на вкус, чаша прясно мляко, половин изцеден лимон малко самардала на прах, смлян чесън, черен пипер и пасирам, ако е нужно добавям още мляко докато стане гъста смес може да се ползва като кьопоолу или за мазане на филийки. Да ви е сладко!
Re: Какво сготвих днес
Разпечатила съм от нета рецепта за икра с тиквичкии и моркови, но не съм я пробвала.
Аз ги харесвам в крем супи.
На нас също омръзнаха и ги нося на колегите.
Аз днес ще готвя гювеч.Друго си е с пресни зеленчуци от градината.
Аз ги харесвам в крем супи.
На нас също омръзнаха и ги нося на колегите.
Аз днес ще готвя гювеч.Друго си е с пресни зеленчуци от градината.
Re: Какво сготвих днес
За обяд пилешка кавърма
За вечеря славянски гювеч
За вечеря славянски гювеч
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Какво сготвих днес
Аз направих на Венчето тиквичките с пармезан и са убийствени. Довечера ще направя на Ани тиквичките в тавата и ще.... тиквясаме. Ама какво да ги правя, като раждат като луди. Мишето е виновна, понеже са неин дамазлък... Мишон, дай и ти една рецепта, след като си виновна за урожая
ПП Вишни ако иска някой, да идва да си бере, че ще се видя в чудо. Нямам време да ги консервирам и така ще си умрат на дървото.
ПП Вишни ако иска някой, да идва да си бере, че ще се видя в чудо. Нямам време да ги консервирам и така ще си умрат на дървото.
Re: Какво сготвих днес
Миленски, направо си ми грижа с тез твои тикви. Измислих, ще готвим цветовете и така ще намалим популацията Смятам да ги напълня с рикота и с прошуто и да ги панирам.