Какво сготвих днес
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1885
- Регистриран на: Юни 19, '14, 16:03
- Дал благодарност: 8 пъти
- Получил благодарност: 3 пъти
Re: Какво сготвих днес
Малиии, тая тактика кърти
Ама след като върши работа....
За начало трябва да спра да готвя няколко седмици,
да огладнее слънцето и тогава да се изкажа
Ама след като върши работа....
За начало трябва да спра да готвя няколко седмици,
да огладнее слънцето и тогава да се изкажа
"Благодаря ти Боже за поръчките" Tanet
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Какво сготвих днес
Не така! Изобщо не му даваш думата! Той няма право да се изказва, освен по темата кога ще купи косачка, дробилка за клони или ще построи пергола. Държиш го гладен непрекъснато. Ходиш рошава и зла и накрая: "О, Беатриче!"; сервираш онези горните сармички, презентираш една мусака, подаваш и таратор. И на следващия ден - имаш храсторез! От опит ти го казвам: ей го храстореза тука!
Re: Какво сготвих днес
Ейййй ... блазя ти!
Аз ако туря къса черна/червена рокла ша ма отсвирят.
Предполагам! Не съм пробвал!
А като спръ готвенето се радват, че няма да ядът толкоз, та си мисля следващия път да кажа нещо такова:
"Мислех, значи, да си купя храсторез, но като храсторежа с него и няма да ми остава време за готвене."
Аз ако туря къса черна/червена рокла ша ма отсвирят.
Предполагам! Не съм пробвал!
А като спръ готвенето се радват, че няма да ядът толкоз, та си мисля следващия път да кажа нещо такова:
"Мислех, значи, да си купя храсторез, но като храсторежа с него и няма да ми остава време за готвене."
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1460
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 3 пъти
Re: Какво сготвих днес
Този тука диалог си е направо за отделна тема - как да си поискаме/получим/вземем съответната мечталка чрез готвенето!
А и вече сме изтипосани и в Смехотерапията на форума
Обаче сърмичките на Милена02 ми напомнят, че и моята майка така ги прави, ама завива и постни с ориз - и тогава ред сърми с мръвка, ред постни сърми и пак така. И искам да ви кажа, че постните с ориз така попиват от соковете на месото, толкова вкусни стават, че първо те се изяждат от гювеча
Re: Какво сготвих днес
Ти ся недей припада по едновремешните сърми.
Тогаз домакинята/готвачка си е сидела у къщи и се е чудила кви да ги натвори.
Слушай ме мен, новата вълна в готвенето!
Ако искаш да правиш сърми и нямаш блендер, то наситняш лозовите листа и ориза и каймата. Запържваш, така, с много лук, чесън и масло, олио, сланина и можеш да ги туриш във фурната да изгорят отгоре.Ако няма време туй е.
Сервираш в купички с кисело мляко с чесън и хималайска сол и едно листо копър, няколко резъна морков и резън лимон. Аз слагъм и ябълков оцет.
Ами няма голямо значение кво слагаш. Важна е естетиката и фантазията.
Щото ябълковия оцет е един от узрели паднали сами ябълки и съвсем друг, ако е Италянски и събиран под дърветата преди изгрев слънце на източен склон от послушнички, надзиравани от старши монахини, които после мият и подбират плода.
Тогаз домакинята/готвачка си е сидела у къщи и се е чудила кви да ги натвори.
Слушай ме мен, новата вълна в готвенето!
Ако искаш да правиш сърми и нямаш блендер, то наситняш лозовите листа и ориза и каймата. Запържваш, така, с много лук, чесън и масло, олио, сланина и можеш да ги туриш във фурната да изгорят отгоре.Ако няма време туй е.
Сервираш в купички с кисело мляко с чесън и хималайска сол и едно листо копър, няколко резъна морков и резън лимон. Аз слагъм и ябълков оцет.
Ами няма голямо значение кво слагаш. Важна е естетиката и фантазията.
Щото ябълковия оцет е един от узрели паднали сами ябълки и съвсем друг, ако е Италянски и събиран под дърветата преди изгрев слънце на източен склон от послушнички, надзиравани от старши монахини, които после мият и подбират плода.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31528
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 815 пъти
- Получил благодарност: 1730 пъти
Re: Какво сготвих днес
А защо нищо не казваш за отчетата, които следят дали монахините прилежно оглеждат всяка ябълка?
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Какво сготвих днес
Отчето няма работа там.
Отчето в метоха само изповядва греховете и има строго определен режим.
Отчето в метоха само изповядва греховете и има строго определен режим.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31528
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 815 пъти
- Получил благодарност: 1730 пъти
Re: Какво сготвих днес
Трольо, че то монахиня грешна има ли?
Нема!
Нема!
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Какво сготвих днес
Ти, разбира се, се майтапиш с неща, които не разбираш.
Греха не е нещо абсолютно.
Затуй и изкуплението е строго индивидуално.
Греха не е нещо абсолютно.
Затуй и изкуплението е строго индивидуално.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1460
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 3 пъти
Re: Какво сготвих днес
Това с накълцването и готвенето на всичко заедно е много хитро! Ще го пробвам, еее може би без оцета - малко в повече ми се струва Нооо благодаря за идеята!troll написа: ↑Апр 13, '18, 23:34 ...
Ако искаш да правиш сърми и нямаш блендер, то наситняш лозовите листа и ориза и каймата. Запържваш, така, с много лук, чесън и масло, олио, сланина и можеш да ги туриш във фурната да изгорят отгоре.Ако няма време туй е.
Сервираш в купички с кисело мляко с чесън и хималайска сол и едно листо копър, няколко резъна морков и резън лимон. Аз слагъм и ябълков оцет.
...