Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Calico , розите отбиват вниманието ако творението не е много, много за показване.
Относно рецептата за нахутените кюфтета:
- 3 консерви нахут или ако е домашно сварен около 500-600 гр.Накиснете нахута за 8 часа и после изхвърлете водата, по този начин се премахват инхибиторите, които пречат на усвояването на нахута.
-2-3 филийки стар (пълнозърнест) хляб
-1 пакет 125 гр. соево сирене тофу, моето беше от Лидл.
Намачква се нахута добре, и към него се прибавя предварително накиснатия и изцеден хляб, както при другите кюфтета.
Тофуто и то се намачква и от трите съставки трябва да се оформи гъста смес, като за кюфтета. Ако е прекалено гъсто може да се добави вода (или водата, в която се е варил нахута, ако е домашно сварен), ако е рядко малко брашно.Подправки на вкус - пушен червен пипер, къри, черен пипер, кой каквото харесва.
Рецептата позволява много творчество - вместо хляба може да се сложи 1-2 варени картофа, да се добави нарязан на ситно лук или праз, може да се добавят и предварително задушени, нарязани на ситно гъби.
Аз ги оформях с лъжицата за сладолед - гребвам половин лъжица, слагам в нагрятото олио и с лъжицата ги сплесквам отгоре.
Вкусно и веганско, да ви е сладко.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
Пилешко филе с гъби, майонеза и кашкавал, питка с масло и пълнен сладкиш с пудинг. Вчера ги направих.Днес имах други задачи
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10775
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 242 пъти
- Получил благодарност: 459 пъти
- Обратна връзка:
Re: Какво сготвих днес
Майонеза! Днес цял ден я готвя, но съм много доволен.
Добре, че беше Бени, че поне още 2 дена щеше да се готви.
Ауу г-жо Трънова, вашият сладкиш изглежда страхотно!
Добре, че беше Бени, че поне още 2 дена щеше да се готви.
Ауу г-жо Трънова, вашият сладкиш изглежда страхотно!
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Какво сготвих днес
Чак страхотно, така както съм го тупнала на масата направо с тавата ... , но е вкусничък и благодаря botan!
Re: Какво сготвих днес
И аз съм на майонеза, от аквафаба и 50/50 зехтин и олио.
Също така и хумус, с авокадо, зехтин и подправки на корем.
Също така и хумус, с авокадо, зехтин и подправки на корем.
Re: Какво сготвих днес
Каква аквафаба ползва, Господинов, не понамирисва ли на боб? Ти да не премина на веганския бряг?
Re: Какво сготвих днес
От нахут Венче, няма никакъв страничен вкус. Да, от известно време не ям нищо животинско, освен мед. Мисля, и така да бъде занапред.
Re: Какво сготвих днес
Т.е. казваш,че пчелен мед,пчелен прашец,пчелен клей(прополис),пчелен восък,пчелно млечице са животински продукти ?
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15885
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 859 пъти
- Получил благодарност: 1724 пъти
Re: Какво сготвих днес
Айде и аз тука - цоп! Принципно ме няма никаква като кулинар, но от време на време получавам съобщения от Кораба-майка и тогава сътворявам по нещо (добре поне, че бързо ме пуска ). Две баници и един тиквеник, само той остана за снимката. Корите са теглени, с точенето не се справям твърде добре
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд