Какво сготвих днес

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5252
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 67 пъти
Получил благодарност: 90 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Daniela Pargu »

dung написа: Юни 26, '18, 12:38 Благодаря, Тутти, Даниела. :tzvetentze:
Да, но за какви десерти?
Плодова пита,торта Виена.... :potekoha:
Аватар
dung
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1776
Регистриран на: Апр 16, '15, 15:04
Местоположение: Раднево
Дал благодарност: 125 пъти
Получил благодарност: 124 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от dung »

Благодаря! :tzvetentze:
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Какво сготвих днес

Мнение от dar »

Тутти написа: Юни 26, '18, 12:21
Тутти написа: Юни 26, '18, 11:11 Във всяка смокиня се мушва по ядка орех, увива се всяка с бекон, отгоре се слага по парченце синьо сирене или моцарела, ако предпочитате. Предястие за гости и мезе за вино.
Не написах най-важното: пъхва се във фурната и се запича докато се стопи сиренцето. Съжалявам за пропуска, поправих се.
Тутти, звучи ми доста вкусно :gush: Смокините пресни ли трябва да са или и със сушени пак става?
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Какво сготвих днес

Мнение от dar »

Лоис, ще си помогна с речника за твоята рецепта. Благодаря ти :gush:
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Мнения: 5505
Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
Местоположение: София
Дал благодарност: 1477 пъти
Получил благодарност: 1441 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Тутти »

dar написа: Юни 27, '18, 07:29
Тутти написа: Юни 26, '18, 12:21
Тутти написа: Юни 26, '18, 11:11 Във всяка смокиня се мушва по ядка орех, увива се всяка с бекон, отгоре се слага по парченце синьо сирене или моцарела, ако предпочитате. Предястие за гости и мезе за вино.
Не написах най-важното: пъхва се във фурната и се запича докато се стопи сиренцето. Съжалявам за пропуска, поправих се.
Тутти, звучи ми доста вкусно :gush: Смокините пресни ли трябва да са или и със сушени пак става?
С пресни, но ако не намериш може и сушени, но от по-едрите. Ако се прави със сушени, запичането е съвсем за кратко, да не се втвърдят.
Lois

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Lois »

Дар, ако има нужда, кажи да преведа, за 5 мин работа е

Със сушени смокини не си представям да стане това, което Тути предлага. Ама изобщо. Пък и в сезона на пресните плодове да готвиш със сушени? Като онзи ден зълвата ме пита за сладкиша, който им сервирах "с тиква ли е" :twisted: :twisted: :twisted: (с кайсии беше :lol: )

И аз напоследък само гъби размятам, аман вече. Не съм се разписвала тук отдавна, че само хляб пека напоследък, ама и готвя де.
Днес ме чака една щука :mrgreen:
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Мнения: 5252
Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
Местоположение: В.Търново
Дал благодарност: 67 пъти
Получил благодарност: 90 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Daniela Pargu »

За смокините- ако са сушени- може да се накиснат в кафе, алкохол- ще станат
в готовност за готвене/почти като пресни- няма да станат твърди/ :daaa: :dovolen:
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Какво сготвих днес

Мнение от dar »

Тутти, Лоис благодаря ви :tzvetentze:
Лоис, цял ден съм се заровила да чета в блога ти и така се ошашавих от идеи, че накрая реших че трябва едно по едно да се правят и хапват, за да е удоволствието по- дълго! Бъди жива и здрава :gush:
Lois

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Lois »

Беее, чак пък толкоз, мани ги тези десетгодишни идеи :lol:

Аз ви нося едни крекерчета от излишен квас, идеята не е моя, но реализацията - да :D
Изображение

Изображение
Аватар
Албена
Кафе машина
Мнения: 4526
Регистриран на: Фев 2, '10, 09:57
Местоположение: Габрово

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Албена »

Ммммм,Lois, много апетитни крекерчета :daaa:
Аз днес не готвих ,но пък детето е обзето от някаква гурме мания :mrgreen: Днешният специалитет - патисони ,пълнени с карамелизиран лук и гъби с бяло вино и кашкавал .

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”