Какво сготвих днес
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 199 пъти
- Получил благодарност: 385 пъти
Re: Какво сготвих днес
и това съм харесала , но ще го правя не с кремвирши , а с някакво леко месце , примерно
дето ще се свари със скоростта на спагетите
а бе , интересно ми е
може пък да се набучат и в капачета на гъби
тамън току що купих
дето ще се свари със скоростта на спагетите
а бе , интересно ми е
може пък да се набучат и в капачета на гъби
тамън току що купих
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1971
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 190 пъти
- Получил благодарност: 153 пъти
Re: Какво сготвих днес
Венче, става въпрос за ресторант във Виена в който се предлага традиционен виенски шницел. За месото не запомних какво е, но тиганите бяха три с различна температура, като готвача поставяше последователно шницела от единия тиган в другия. Предаването беше за традиционни австрийски храни, които се предлагат във Виена. Показваха и как се прави оригинална торта Сахер. Та, Зеленко е гледала това предаване.
-
- Наркоман
- Мнения: 11642
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 90 пъти
- Получил благодарност: 62 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ето схема за виенските шницели:
https://cooking.stackexchange.com/quest ... -schnitzel" onclick="window.open(this.href);return false;
https://cooking.stackexchange.com/quest ... -schnitzel" onclick="window.open(this.href);return false;
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 21 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ауууу boggy, ти ли го направи товаboggy написа:Днес и вчера бях на сладка вълна
Страхотна е! Поздравления!
Re: Какво сготвих днес
Днес е образно казано, това ми хареса и го правя често. Правя го както е по рецептата с карамелизиран лук (любимо), гъби и кашкавал или пармиджано, но де факто пълнежа може да е според вкуса и желанието в момента. С чаша се правят кръгчета от хляб, формата се намазва с масло, слагат се хлебчетата, отгоре пълнежа, отгоре кашкавал или пармиджано и се пече
- kannamy
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1446
- Регистриран на: Яну 16, '12, 16:36
- Местоположение: София/Богьовци
- Дал благодарност: 12 пъти
- Получил благодарност: 51 пъти
Re: Какво сготвих днес
Аз да вметна за шницела-взимам тънки пържоли от бут и ги утепвам от бой с един чук-обикновен метален с кръгла глава-май обущарски му казват.Но аз съм го взела баш за тая цел.Боя е докато станат тъъънички и нататък с панировката е ясно.Пържа ги за кратко докато се зачерват