Какво сготвих днес
- Emilly1212
- Кафе машина
- Мнения: 4357
- Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
- Местоположение: Троян
- Дал благодарност: 1655 пъти
- Получил благодарност: 585 пъти
Re: Какво сготвих днес
Въх Ани, туй за царевицата ГМО не го бях срещала?!?!? Ще се поровя пак да прочета. Иначе не съм забелязала да се готви по-дълго. Но ми е по-вкусно, и си мислех, че е по-истинско! То кое ли вече остана да е истинско!?!
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212
- Emilly1212
- Кафе машина
- Мнения: 4357
- Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
- Местоположение: Троян
- Дал благодарност: 1655 пъти
- Получил благодарност: 585 пъти
Re: Какво сготвих днес
Прочетох мнения, че тъй като пилетата DUC се хранят с растителна храна, най-вероятно царевицата, която им дават е ГМО. Не знам дали е така, всъщност едва ли има нещо, което купено от магазин да е чисто и да е като домашно.
Някой друг купува ли от тези пилета?
Някой друг купува ли от тези пилета?
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13673
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 123 пъти
- Получил благодарност: 237 пъти
Re: Какво сготвих днес
и аз ги предпочитам
по-жилави са от обикновените
пека ги в плик / сол , черен пипер , бахар , дафинов лист и 100-150 мл бира /
от понеделник са в промоция в Лидл
по-жилави са от обикновените
пека ги в плик / сол , черен пипер , бахар , дафинов лист и 100-150 мл бира /
от понеделник са в промоция в Лидл
Re: Какво сготвих днес
Аз вчера направих баница , обаче по моя рецепта . Състои се в следното: Замисълът бе да направя баница с тиква / тиквеник/ с тиква, орехи, ванилия и стафиди / но имах опекани към 10 дюли. Гледам ги и се чудя не може ли от мекото на дюлите до омешам с орехи , стафиди, ванилия и 3-4 бисквити / използвам Радост" / да видя какво ще стане . И така направих . Съжалявам, че баницата се изяде и раздаде аламинут, а и не знам как да качвам снимки тук . Но ви уверявам такова вкусно нещо не бях яла отдавна. Направете и вие опит, ще ви хареса. Може и със печени круши / меката част на крушата се взима / . Да ви е сладко.
Р.Р. В плънката когато я омешах, сложих и малко ликьор - защо Така реших, абе пробвайте различни неща в умерени количества. Резултата е празна тава и въпрос - КОГА ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА ????
Р.Р. В плънката когато я омешах, сложих и малко ликьор - защо Така реших, абе пробвайте различни неща в умерени количества. Резултата е празна тава и въпрос - КОГА ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА ????
Re: Какво сготвих днес
Един много лесен и свеж сладкиш от дюли
4-5 дюли се варят с малко захар като компот, прецеждат се добре и се намачкват/пасират
4-5 яйца
1 1/2 ч.ч захар
стотина грама масло
2 шепи орехови ядки
канела - за който обича
Тази смес се изсипва в намаслена тавичка, отгоре се наръсва с още малко орехи /аз поръсвам и с лъжица захар/ и се пече в загрята фурна, по-добре с вентилатор.
4-5 дюли се варят с малко захар като компот, прецеждат се добре и се намачкват/пасират
4-5 яйца
1 1/2 ч.ч захар
стотина грама масло
2 шепи орехови ядки
канела - за който обича
Тази смес се изсипва в намаслена тавичка, отгоре се наръсва с още малко орехи /аз поръсвам и с лъжица захар/ и се пече в загрята фурна, по-добре с вентилатор.
Re: Какво сготвих днес
Роуз, да не си изтървала да напишеш брашното?
има вид на нещо с брашно сякаш
има вид на нещо с брашно сякаш
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- prijatel62
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2025
- Регистриран на: Юли 5, '15, 19:19
- Местоположение: гр.Варна, 95 м н. в., Черноморски климат
Re: Какво сготвих днес
Днес приготвих задушени гъбки сърнели, прясно изненадани в акациевата горичка.
Измих ги(само отгоре), начупих ги и ги турнах в тенджера под похлупак да се позадушат. После махнах капака да се посгъсти отделения сос, и ръснах с лека ръка черно пиперче и солчица. Преди да ги сваля от огъня, сложих и 1/3 пакетче краве масълце, поради липса на мандраджийско.
В момента цялата тази вкусотийка бавно се сгъстява без похлупак на стайна температура.
Измих ги(само отгоре), начупих ги и ги турнах в тенджера под похлупак да се позадушат. После махнах капака да се посгъсти отделения сос, и ръснах с лека ръка черно пиперче и солчица. Преди да ги сваля от огъня, сложих и 1/3 пакетче краве масълце, поради липса на мандраджийско.
В момента цялата тази вкусотийка бавно се сгъстява без похлупак на стайна температура.
Идва ми да зарежа всичко и.....да стана принц!
https://www.youtube.com/watch?v=IlxDmHP54x8
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=0_lGbdM6WdM
https://www.youtube.com/watch?v=IlxDmHP54x8
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=0_lGbdM6WdM
Re: Какво сготвих днес
Това е най-добрия подход към сърнелите Но аз слагам последното масло след като ги сваля, за да не минава над определена температура и да стане лъскав плътен сос.