Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
Венче, гледам рецептата за лимоновия кейк. Няма набухвател, или си го пропуснала?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Calico, в типичното изпълнение на паунд кейк няма набухвател, но в някои варианти ( и на Ана Олсън, която харесвам ) има равна чаена лъжичка сода. Аз го правих без набухвател.
Ето отново линк към клипчено на Ана Олсън (след 6-тата минута).
https://www.youtube.com/watch?v=4dHA2LIlgcQ&t=385s
Ето отново линк към клипчено на Ана Олсън (след 6-тата минута).
https://www.youtube.com/watch?v=4dHA2LIlgcQ&t=385s
- dung
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1782
- Регистриран на: Апр 16, '15, 15:04
- Местоположение: Раднево
- Дал благодарност: 171 пъти
- Получил благодарност: 149 пъти
Re: Какво сготвих днес
Венче, и аз първият път го направих точно по твоята рецепта без набухвател, но стана много "спатъхнат
Вторият път го направих с 1 бакпулвер и стана супер.
Вторият път го направих с 1 бакпулвер и стана супер.
Re: Какво сготвих днес
сега издирвам и други рецепти за лимонов кейк и сравнявам. Венче, тази рецепта има твърде малко лимон, усеща ли се на вкус? има рецепти дето вътре се слага сок от лимон
ще сравнявам аз, ама то няма как да стане без проби, много лимонови кейкове ще се ядат явно
ще сравнявам аз, ама то няма как да стане без проби, много лимонови кейкове ще се ядат явно
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Ани, аз досега ползвах "хубави" бели брашна, та затова сигурно ми е станал и без набухвател, при безглутеновите явно е друго.
Въпросният кейк е паунд кейк в лимонов вариант, просто има цитрусова нотка,. Ако се сложи глазурата, тя го прави по-лимонов, защото е със и сок. Да не забравиш да споделиш проучването на лимоновите кейкове.
ПП. О, виждам, че Dung е писала за бакпулвера
Въпросният кейк е паунд кейк в лимонов вариант, просто има цитрусова нотка,. Ако се сложи глазурата, тя го прави по-лимонов, защото е със и сок. Да не забравиш да споделиш проучването на лимоновите кейкове.
ПП. О, виждам, че Dung е писала за бакпулвера
- dung
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1782
- Регистриран на: Апр 16, '15, 15:04
- Местоположение: Раднево
- Дал благодарност: 171 пъти
- Получил благодарност: 149 пъти
Re: Какво сготвих днес
Calico, аз първият път сложих в глазурата сока на цял лимон, че беше доста сухичък, а вторият път сложих сока на половин лимон.
И двата кейка бяха с много хубав лимонов вкус без да накиселяват.
И двата кейка бяха с много хубав лимонов вкус без да накиселяват.
Re: Какво сготвих днес
Венче, по описание ми хареса ей тая рецепта http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/03/ ... ulous.html
ще направя и по нея, и по твоята едновременно и ще сравнявам
ама това ще стане утре или още по-утре, щото сега има един ябълков кейк, стана прекрасен, ама е голям, има и фалшив гараш, той пък понеже го правих изобщо без брашно, стана още по-хубав. Като свършат, тогава правя лимоните и ще докладвам
ще направя и по нея, и по твоята едновременно и ще сравнявам
ама това ще стане утре или още по-утре, щото сега има един ябълков кейк, стана прекрасен, ама е голям, има и фалшив гараш, той пък понеже го правих изобщо без брашно, стана още по-хубав. Като свършат, тогава правя лимоните и ще докладвам
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Какво сготвих днес
Малеее, да съм си у дома, да имам продукти бол, време също,да готвя и нищо да не пробвам. Ще се гръмна вече.
Пустата диета все към тая тема ме влече, а накрая ...... стомаха празен.
Помогнете моля с рецепти, подходящи за антихистаминова диета.
То, каква ли рецепта ще да е като може само картофи, ориз, броколи, телешко, пуешко, краставици и ...... почти нищо друго. Никакви домати, чушки, плодове, подправки, маслини, сирена, яйца. Може кисело мляко, но истинско.
До края на Февруари трябва да съм на такъв режим.
Пустата диета все към тая тема ме влече, а накрая ...... стомаха празен.
Помогнете моля с рецепти, подходящи за антихистаминова диета.
То, каква ли рецепта ще да е като може само картофи, ориз, броколи, телешко, пуешко, краставици и ...... почти нищо друго. Никакви домати, чушки, плодове, подправки, маслини, сирена, яйца. Може кисело мляко, но истинско.
До края на Февруари трябва да съм на такъв режим.
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
- kannamy
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1446
- Регистриран на: Яну 16, '12, 16:36
- Местоположение: София/Богьовци
- Дал благодарност: 12 пъти
- Получил благодарност: 51 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ооо с тез продукти става ммммм манджурляк
Най -лесната /току що я извадих от фурната /-печено пиле в торбичка и вътре морковки и картофки + една чаша бира.Пече се и после си облизваш пръстите.А аз съм любител на печени картофи на фурна -мога само с това да си преживявам
Най -лесната /току що я извадих от фурната /-печено пиле в торбичка и вътре морковки и картофки + една чаша бира.Пече се и после си облизваш пръстите.А аз съм любител на печени картофи на фурна -мога само с това да си преживявам
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1463
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Какво сготвих днес
класика! От кога не съм правила печено пиле в торбичка ... За неделя ще го спретна задължително!kannamy написа:Ооо с тез продукти става ммммм манджурляк
Най -лесната /току що я извадих от фурната /-печено пиле в торбичка и вътре морковки и картофки + една чаша бира.Пече се и после си облизваш пръстите.А аз съм любител на печени картофи на фурна -мога само с това да си преживявам