Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
аааа, не. Да не дава Бог да прекараш това дето моите хора прекараха от ядене на суров лапад. Тогава ще се зачетеш и ще разбереш, че има много видове лапад, и някои от тях не могат да се ядат сурови, щото оксаловата киселина в тях е повече, и става натравяне с оксалова киселина. Ние по метода на пробите установихме, че нашия лапад не става за сурово яденеkim написа:Всичко става Ани, стига да не е бил от горчивия лапад или осланен сутринта.
Всички осланени зелентии се ядът по-късно.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13673
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 123 пъти
- Получил благодарност: 237 пъти
Re: Какво сготвих днес
готвих пролетно руло със закъсали Великденски яйца
сварени картофи , кипнати всякакви зелении по избор / в моя случай равни количества лапад и киселец / , сол , черен пипер , три сурови яйца , настърган кашкавал / обема на две яйца /
това се замесва , разтила се , в средата се нареждат обелените закъсали яйца / може и като за руло Стефани да се добави кисела краставичка и варен морков
навиваш и печеш
не се слага лук
може самото руло да бъде обвито в кипнати лападови листа , но мойте бяха малки
за навиването използвам найлона в който опаковат готовите фини кори
сварени картофи , кипнати всякакви зелении по избор / в моя случай равни количества лапад и киселец / , сол , черен пипер , три сурови яйца , настърган кашкавал / обема на две яйца /
това се замесва , разтила се , в средата се нареждат обелените закъсали яйца / може и като за руло Стефани да се добави кисела краставичка и варен морков
навиваш и печеш
не се слага лук
може самото руло да бъде обвито в кипнати лападови листа , но мойте бяха малки
за навиването използвам найлона в който опаковат готовите фини кори
Последно промяна от zeleno на Апр 23, '17, 15:33, променено общо 1 път.
Re: Какво сготвих днес
Баси бутовете - два дни мислене, половин ден готвене и за 1 час (барабар с аперитива) изядени.
Калико, твоята рецепта я запазвам за когато ще готвя цяла пуйка или патица.
Бутчетата ги пекох без всякакви зеленчуци - само мазане, мммм сигурно така създават парфюмите, трябва да си запиша съставките преди да съм ги забравила, защото ароматът беше страхотен.
Със сезонна гарнитура - манголд с кафяви печурки и пресни картофки с копър
Калико, твоята рецепта я запазвам за когато ще готвя цяла пуйка или патица.
Бутчетата ги пекох без всякакви зеленчуци - само мазане, мммм сигурно така създават парфюмите, трябва да си запиша съставките преди да съм ги забравила, защото ароматът беше страхотен.
Със сезонна гарнитура - манголд с кафяви печурки и пресни картофки с копър
Re: Какво сготвих днес
Венче, страхотно са станали. При нас пуешко не продават, къде да го търся? Ти пиши рецептата...
аз днес правих свинско бонфиле със салвия и лимон на тиган, и сосчето с масло и шампанско и малко нахутено брашно. Стана добре, и бързо
аз днес правих свинско бонфиле със салвия и лимон на тиган, и сосчето с масло и шампанско и малко нахутено брашно. Стана добре, и бързо
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво сготвих днес
Калико следи в Lidl и Billa, аз ги взех от Hit, охладени, много крехки, бързо се сготвиха, не са като от едновремешните пуйки дето ставаха по 20 кг.
А рецептата - първо сол, пипер и малко розмарин (сушен нарязан, не е толкова ароматен) и ги намазах с паста от зехтин, горчица ( има една сладка с различни плодове - манго, смокини, моята е с портокал), щипка червен пипер и в затворен съд с вино. Мисля, че неочаквано добрият аромат се получи от виното - един купуван по Коледа глювайн. Следващата Коледа се заредя десетина бутилки само за кулинарни цели. За второто мазане в малко от соса размих супена лъжица гроздов петмез - собствено производство и вермут, лепнах отгоре лентички масло, още малко от виното ... и това беше всичко май.
А рецептата - първо сол, пипер и малко розмарин (сушен нарязан, не е толкова ароматен) и ги намазах с паста от зехтин, горчица ( има една сладка с различни плодове - манго, смокини, моята е с портокал), щипка червен пипер и в затворен съд с вино. Мисля, че неочаквано добрият аромат се получи от виното - един купуван по Коледа глювайн. Следващата Коледа се заредя десетина бутилки само за кулинарни цели. За второто мазане в малко от соса размих супена лъжица гроздов петмез - собствено производство и вермут, лепнах отгоре лентички масло, още малко от виното ... и това беше всичко май.
Re: Какво сготвих днес
Леле, Вени, не си падам много по пуешкото, но с това твойто описание, добре че точно ставам от масата
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5505
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1477 пъти
- Получил благодарност: 1442 пъти
Re: Какво сготвих днес
Мнооооого обичам такива кулинарни приятелски двубои. То пуйки, то пилета, то гарнитури, то иновации в подправките. А как е поднесено... Браво на вас, много сте добри.
При нас има затишие след Великден. На ММ нещо не му се яде и това си е отпуск. И времето студено, за градинарстване на прибежки. Направих само крем карамел в тава. В чашки не се признава за достатъчно.
При нас има затишие след Великден. На ММ нещо не му се яде и това си е отпуск. И времето студено, за градинарстване на прибежки. Направих само крем карамел в тава. В чашки не се признава за достатъчно.
Re: Какво сготвих днес
Домашен заек маринован в бяло вино
,масло,горчица и чесън и опечен в плик.За гарнитура печени пресни картофки с розмарин и чесън - рецептата на Джейми Оливър.
,масло,горчица и чесън и опечен в плик.За гарнитура печени пресни картофки с розмарин и чесън - рецептата на Джейми Оливър.