Какво сготвих днес
-
- Кафе машина
- Мнения: 3460
- Регистриран на: Юни 12, '14, 10:56
- Местоположение: Стара Загора
- Получил благодарност: 4 пъти
Re: Какво сготвих днес
Туй нещо за пръв път го чувам . Дай малко разяснения. Как се прави?
За да направиш прерия
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13701
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 177 пъти
- Получил благодарност: 353 пъти
Re: Какво сготвих днес
сварява се боба , по класическия начин
прецежда се и се изсипва в тавичка , сока се запазва
прави се класическа запръжка , без брашното
размесват се боба със запръжката , добавят се подправките и се залива с част от сока / в който е врял боба / , в който предварително сме разбили брашно и две-три яйца
всичко трябва да е относително охладено , за да не се пресекат яйцата
и се пече във фурната
аз го слагам на макс и изчаквам да остане почти на сухо , като мусака примерно
става божествено
моята северняшка баба , когато вареше боб , след първото ядене , като се поизгребе гъстото , за второ ядене винаги го запържваше с яйца
прецежда се и се изсипва в тавичка , сока се запазва
прави се класическа запръжка , без брашното
размесват се боба със запръжката , добавят се подправките и се залива с част от сока / в който е врял боба / , в който предварително сме разбили брашно и две-три яйца
всичко трябва да е относително охладено , за да не се пресекат яйцата
и се пече във фурната
аз го слагам на макс и изчаквам да остане почти на сухо , като мусака примерно
става божествено
моята северняшка баба , когато вареше боб , след първото ядене , като се поизгребе гъстото , за второ ядене винаги го запържваше с яйца
-
- Кафе машина
- Мнения: 3460
- Регистриран на: Юни 12, '14, 10:56
- Местоположение: Стара Загора
- Получил благодарност: 4 пъти
Re: Какво сготвих днес
Благодаря! Ще го пробвам непременно. Струва ми се интересно.
За да направиш прерия
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
- dung
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1782
- Регистриран на: Апр 16, '15, 15:04
- Местоположение: Раднево
- Дал благодарност: 171 пъти
- Получил благодарност: 149 пъти
Re: Какво сготвих днес
Аз правих печеният боб на Зелено и по настояване на ММ /чието второ име иначе е Господин Мрън-мрън/ споделям, че му хареса
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13701
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 177 пъти
- Получил благодарност: 353 пъти
Re: Какво сготвих днес
ооооооооо , радвам се
вчера готвих спаначена супичка със замразен спанак на Бондюел , поради липса на пресен / всъщност взех една кутия бейби спанак от витрината за салати , доста скъпа , разбира се /
добре стана , може би защото имаше и малко пресен в крайна сметка
днес сме на торта , имаме рожденик
вчера готвих спаначена супичка със замразен спанак на Бондюел , поради липса на пресен / всъщност взех една кутия бейби спанак от витрината за салати , доста скъпа , разбира се /
добре стана , може би защото имаше и малко пресен в крайна сметка
днес сме на торта , имаме рожденик
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31650
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 980 пъти
- Получил благодарност: 2237 пъти
Re: Какво сготвих днес
Пресни печурки с масло. Мммммъ Мммммъ Мммммъъъъъъъъ!
Защото заслужавам.
Защото заслужавам.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- dung
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1782
- Регистриран на: Апр 16, '15, 15:04
- Местоположение: Раднево
- Дал благодарност: 171 пъти
- Получил благодарност: 149 пъти
Re: Какво сготвих днес
Не, зрял боб е.
Малко по-нагоре Zeleno е написала как се прави.
Зеленичкото, което се вижда на снимката е пресен джоджен.
Малко по-нагоре Zeleno е написала как се прави.
Зеленичкото, което се вижда на снимката е пресен джоджен.
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10026
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 585 пъти
- Получил благодарност: 1069 пъти
Re: Какво сготвих днес
Вчера правих класическите летни и любими на фамилията чушки пълнени с кайма и ориз на фурна.
Една тиквичка , едричка отиде настъргана ,поръсена за 30 мин със захар, после орехи и канела, за баничка. Е, ми тиква е все пак, хич даже не се различаваше баницата от тази, която правя с жълтата тиква.
Една тиквичка , едричка отиде настъргана ,поръсена за 30 мин със захар, после орехи и канела, за баничка. Е, ми тиква е все пак, хич даже не се различаваше баницата от тази, която правя с жълтата тиква.