Какво сготвих днес
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Какво сготвих днес
Мерси, Ани! Ще се пробва! Но не и тези дни. А, кажете сега, като сте такива майсторици, аз какво да правя с компания от 8 бачкатори и съпругите им в събота вечерта? Ко да им готвя, като хич не ми се занимава, но Лалето е организирал тийм билдинг на фирмата У НАС!!! И ме извести тази сутрин, че снощи забравил. За целия уикенд ги поканил. Измислила съм следното най-щадящо ме меню, ако имате идеи казвайте:
За вечеря:
Барбекю с готови пържоли, кюфтаци и кебапчета (понеже барбекюто традиционно се прави от мъжете). Шопска салата, пържени тиквички с чесън и кисело мляко и някакво плато със сирена и колбаси. За десерт - сладолед.
За закуска на сутринта:
След препиване и преяждане на никой не му се яде сутрин, затова, ако на някой му пригладнее - печени сандвичи с квото останало от снощи.
За обяд:
Таратор и мусака. Десерт - череши.
А, какво ще кажете?
Питиетата да ги влачи този, който е поканил 16 човека от днес за утре без да ме пита.
За вечеря:
Барбекю с готови пържоли, кюфтаци и кебапчета (понеже барбекюто традиционно се прави от мъжете). Шопска салата, пържени тиквички с чесън и кисело мляко и някакво плато със сирена и колбаси. За десерт - сладолед.
За закуска на сутринта:
След препиване и преяждане на никой не му се яде сутрин, затова, ако на някой му пригладнее - печени сандвичи с квото останало от снощи.
За обяд:
Таратор и мусака. Десерт - череши.
А, какво ще кажете?
Питиетата да ги влачи този, който е поканил 16 човека от днес за утре без да ме пита.
- Дим
- Кана кафе
- Мнения: 646
- Регистриран на: Фев 22, '19, 10:27
- Местоположение: София-Д.Камарци
- Получил благодарност: 3 пъти
Re: Какво сготвих днес
Милена,супер ти е менюто само се чудя каква ще е тази тава за мусака Това 8 мъжове бачкатори хапват здраво /дори и половинките им да са само на таратор/
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Какво сготвих днес
О, аз имам две печки - една вътре и една навън. В такива кризисни ситуации правя количество за две тави и едната пека тук, другата - там. От стара коза яре съм и купонджия-ветеран, но не е там въпросът, а: няма ли да ги оглАдна (баба ми така викаше) хората? И какво да бъде наказанието за мъж, поканил 16 човека за утре, за което ме информира днес сутринта? Мисля, че да лъсне цялата къща след гостите, ще му е малко. Някакви идеи?
Последно промяна от milena02 на Юни 21, '19, 12:51, променено общо 1 път.
Re: Какво сготвих днес
Приготви за закуска една шкембе чорба. Тази мусака аз не я готвя , че е много връткава . Трябва да се белят картофи, да се режат и т.н. Аз бих направила мусака с тиквички. Много се връзва с таратора.
Аз напоследък съм луднала на тема веган рецепти и разни разтоварващи програми.
Хумус можеш предварително да го направиш за разядка:
https://www.zdravei.org/recipe/vkusen-humus
Може и някакво песто:
https://www.zdravei.org/recipe/pesto-koparche
Аз напоследък съм луднала на тема веган рецепти и разни разтоварващи програми.
Хумус можеш предварително да го направиш за разядка:
https://www.zdravei.org/recipe/vkusen-humus
Може и някакво песто:
https://www.zdravei.org/recipe/pesto-koparche
Re: Какво сготвих днес
Днес правих чушки бюрек по ей тази рецепта https://recepti.gotvach.bg/r-54394-%D0% ... betdI11-zM
Цял живот правя бюрек чушки, и едва сега станаха наистина съвършени.
Два малки трика има в рецептата и вероятно е оттам. Първия е, че яйцата леко се запържват предварително, ама много леко, до полутечно състояние. и втория е в разрязването на чушките. Сместа със сирене и яйца става като пластелин и лесно се формира по едната страна на чушката, не изтича и е почти готова за ядене.
Преди пържене ги оставих за десетина минути във фризера, леко да се охладят.
Тутти, ако четеш- безглутенови са. Панирах със царевично брашно, и понеже нямах царевична галета, си смелих в чопърчето изсушен безглутенов хляб на трохи.
Цял живот правя бюрек чушки, и едва сега станаха наистина съвършени.
Два малки трика има в рецептата и вероятно е оттам. Първия е, че яйцата леко се запържват предварително, ама много леко, до полутечно състояние. и втория е в разрязването на чушките. Сместа със сирене и яйца става като пластелин и лесно се формира по едната страна на чушката, не изтича и е почти готова за ядене.
Преди пържене ги оставих за десетина минути във фризера, леко да се охладят.
Тутти, ако четеш- безглутенови са. Панирах със царевично брашно, и понеже нямах царевична галета, си смелих в чопърчето изсушен безглутенов хляб на трохи.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5591
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1665 пъти
- Получил благодарност: 1828 пъти
Re: Какво сготвих днес
Чета, чета, ще се пробва задължително. Аз все се провалям с тези бюреци, ама сега ще ги овладея.
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11807
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 145 пъти
- Получил благодарност: 184 пъти
- Обратна връзка:
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31650
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 980 пъти
- Получил благодарност: 2236 пъти
Re: Какво сготвих днес
а) Технологията: Патладжаните се измиват и се разрязват на две по сължина. Всяка половина се разрязва по дължината до 3 см. под дръжката - да се получи ветрилото.
б) Рецептата. За едно ветрило леко се запържна едно яйце, колкото да не тече, и се разстила върху ветрилото. Отгоре се слага върху всяка част на ветрилото по резен домат.
Аз ще сложа и нарязани запържени гъби, резен зрял лук и наситнена шунка.
Вкарва се в гореща фурна за нула време и е готово!
Моля Дани да ми покаже грешките да не обърквам фатално шеф Джони.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.