Какво сготвих днес
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31689
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1030 пъти
- Получил благодарност: 2422 пъти
Re: Какво сготвих днес
Пресни печурки с масло. Мммммъ Мммммъ Мммммъъъъъъъъ!
Защото заслужавам.
Защото заслужавам.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- dung
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1783
- Регистриран на: Апр 16, '15, 15:04
- Местоположение: Раднево
- Дал благодарност: 178 пъти
- Получил благодарност: 151 пъти
Re: Какво сготвих днес
Не, зрял боб е.
Малко по-нагоре Zeleno е написала как се прави.
Зеленичкото, което се вижда на снимката е пресен джоджен.
Малко по-нагоре Zeleno е написала как се прави.
Зеленичкото, което се вижда на снимката е пресен джоджен.
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10040
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 628 пъти
- Получил благодарност: 1121 пъти
Re: Какво сготвих днес
Вчера правих класическите летни и любими на фамилията чушки пълнени с кайма и ориз на фурна.
Една тиквичка , едричка отиде настъргана ,поръсена за 30 мин със захар, после орехи и канела, за баничка. Е, ми тиква е все пак, хич даже не се различаваше баницата от тази, която правя с жълтата тиква.
Една тиквичка , едричка отиде настъргана ,поръсена за 30 мин със захар, после орехи и канела, за баничка. Е, ми тиква е все пак, хич даже не се различаваше баницата от тази, която правя с жълтата тиква.
- Неделя
- Кафевар/ка/
- Мнения: 879
- Регистриран на: Сеп 9, '16, 13:41
- Местоположение: Стара Загора
- Дал благодарност: 62 пъти
- Получил благодарност: 69 пъти
Re: Какво сготвих днес
Браво, Грийни! Невероятно практична идея.....а аз като пропусна да ги откъсна и тиквичките придобият "нестандартни" размери ги давам на комшийката за кокошките....greeneyed написа: ↑Юли 30, '18, 13:47 Вчера правих класическите летни и любими на фамилията чушки пълнени с кайма и ориз на фурна.
Една тиквичка , едричка отиде настъргана ,поръсена за 30 мин със захар, после орехи и канела, за баничка. Е, ми тиква е все пак, хич даже не се различаваше баницата от тази, която правя с жълтата тиква.
Свърши се с тази практика, кокошките минават на диета
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5630
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1727 пъти
- Получил благодарност: 1959 пъти
Re: Какво сготвих днес
Greeneyed, тази баничка ще се прави още утре. Супер идея.
Тиквичките като станат големи, ги режа без да ги беля на дебели филии, намазвам с олио,поръсвам с,малко сол и върху хартия за печене в тавата на 180 градуса на въртящ въздух, (ако няма такава функция е на 200 градуса) за около 40 минути. Когато са много дебели тиквичките изрязвам с една чашка кръгче в средата на филията и пак така във фурната. Стават толкова вкусни, че като имаме гости, все питат за рецептата. Мислят си, че е специална тиквичка, а не забравена да си расте под листата. Само за внучето бера млади, всички други нарочно започнах да си ги отглеждам по-едрички, много е вкусно. Понякога в края на печенето, в кръгчетата, които съм изрязала с чашката, чуквам по едно яйце. Е тогава вече е елексир някакъв. Нашите кокошки не могат да се доредят да хапнат прорасли тиквички.
Тиквичките като станат големи, ги режа без да ги беля на дебели филии, намазвам с олио,поръсвам с,малко сол и върху хартия за печене в тавата на 180 градуса на въртящ въздух, (ако няма такава функция е на 200 градуса) за около 40 минути. Когато са много дебели тиквичките изрязвам с една чашка кръгче в средата на филията и пак така във фурната. Стават толкова вкусни, че като имаме гости, все питат за рецептата. Мислят си, че е специална тиквичка, а не забравена да си расте под листата. Само за внучето бера млади, всички други нарочно започнах да си ги отглеждам по-едрички, много е вкусно. Понякога в края на печенето, в кръгчетата, които съм изрязала с чашката, чуквам по едно яйце. Е тогава вече е елексир някакъв. Нашите кокошки не могат да се доредят да хапнат прорасли тиквички.
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10040
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 628 пъти
- Получил благодарност: 1121 пъти
Re: Какво сготвих днес
Когато съм бяла и добра, мариновам тиквичките от вечерта - соев сос, олио, лим.сок, копър...., на другия ден с галета във фритюрника с горещ въздух или на скарата. Обаче трябва да има и вратле за скарата- няма нишо по-вкусно на този свят от св.врат на скара.
Re: Какво сготвих днес
Тутти, Грийни спасихте ме. От два дни висят на шкаха едни забравени едри тиквички- довечера се почва- тук трябва да е иконата за облизване. Лоиз , дай някоя рецепта ако може. Между другото направих шоколадовото брауни с малини- стана превъзходно . Благодаря ти за рецептата. Направих и белгийския шоколадов мус, но ми се струва, че стана по течен отколкото трябваше. Нещо с биенето на сметаната не ми се получи. И по редичък се изяде.