Какво сготвих днес
-
- Kафенце
- Мнения: 20
- Регистриран на: Яну 26, '10, 14:37
Re: Какво сготвих днес
Сложих да се пече мариновано свинско филе с чесън, соев сос малко мед и канела. Гарнитурата е ябълки, беиби морковчета, беиби царевички и червени картофи. Цялата къща ухае божествено. За десерт права сладкиш с компот от круши-много го обичаме.
Re: Какво сготвих днес
Потекоха ми лигите !милена николова написа:Сложих да се пече мариновано свинско филе с чесън, соев сос малко мед и канела. Гарнитурата е ябълки, беиби морковчета, беиби царевички и червени картофи. Цялата къща ухае божествено. За десерт права сладкиш с компот от круши-много го обичаме.
Дай,Миленче рецептата за тоз сладкиш с компоти
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тази вечер сме на зелена салата със със от синьо сирене,круши и кашу.Стана страшно вкусна.И нещо по-скромно-гъби с ориз за вечеря.
Re: Какво сготвих днес
Ааз правя сладко от портокалови корички. Мразя такива връткави работи ама като ме е срам да си поискам от мама
Re: Какво сготвих днес
е не се научи да ги пишеш направо тези странни комбинации и това си е, все чакаш подканаptiholov написа:Тази вечер сме на зелена салата със със от синьо сирене,круши и кашу.Стана страшно вкусна.И нещо по-скромно-гъби с ориз за вечеря.
He who plants a garden, plants happiness
Re: Какво сготвих днес
Точно тези имам предвид Язък, че няма вече... Толкова обичам трюфели, този сос много се доближаваше до вкуса на истинския трюфелida_ili64 написа:И тук няма такъв,знам ги почти наизуст техните...nel4o написа:Преди време имаше един сос на Кнор с трюфели. Великолепен беше, сега нещо не мога да го намеря
Сега са пуснали тези 3-те нови,диетични с горски гъби ,с копър и с пипер-но говорим за тези в пакетчета,които са с варене.
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3594
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 595 пъти
Re: Какво сготвих днес
Блу,не е така,просто защото са странни комбинациите /за повечето/ и затова не мисля,че ще има мераклии да научат рецептата.Основата взех от една много хубава книга,но рецептата я доискусурих. тоест замених някои продукти,които или трудно се намират или са много скъпи.
Ето рецептата:Една или две салатки,в зависимост от големината-накъсани в голяма купа. 2-3 круши-пак зависи от големината/моите бяха мънички и сложих три/,хубаво е да са сладки и меки-нарязани на кубчета.Дресингът за това количество салата и круши-100 гр. синьо сирене /в оригиналната рецепта е горгонзола/ се размачква заедна с 4-5 с.л. зехтин,1 с.л.балсамов оцет,1 с.л. лимонов сок ,половин чаена лъжичка мед и 150-200 мл. растителна сметана /аз използвам такава,защото е уж по-диетична/ .Всичко това се разбърка добре,залива се салатата и след като сервираш в чиниите се поръсва с печени ядки кашу-100 гр. за това количество.Ами надявам се Блу да ти хареса.Аз се накефих от страхотната комбинация на вкусове.
Ето рецептата:Една или две салатки,в зависимост от големината-накъсани в голяма купа. 2-3 круши-пак зависи от големината/моите бяха мънички и сложих три/,хубаво е да са сладки и меки-нарязани на кубчета.Дресингът за това количество салата и круши-100 гр. синьо сирене /в оригиналната рецепта е горгонзола/ се размачква заедна с 4-5 с.л. зехтин,1 с.л.балсамов оцет,1 с.л. лимонов сок ,половин чаена лъжичка мед и 150-200 мл. растителна сметана /аз използвам такава,защото е уж по-диетична/ .Всичко това се разбърка добре,залива се салатата и след като сервираш в чиниите се поръсва с печени ядки кашу-100 гр. за това количество.Ами надявам се Блу да ти хареса.Аз се накефих от страхотната комбинация на вкусове.
Re: Какво сготвих днес
Пешо, горгонзолата е едно от най-диетичните неща . Маслеността се движи между 60% и нагоре. Оххх, как обичаааам . Ама рядко си позволявам, заради калориите
Апропо, днес менюто е котлетчета на фурна и зелена салата с домати. Тез червени до-ма-ти, ..... Иха
Апропо, днес менюто е котлетчета на фурна и зелена салата с домати. Тез червени до-ма-ти, ..... Иха
Re: Какво сготвих днес
Ще пробвам и ще кажа, сигурно ще ми хареса, обожавам странни салати. Така че, ти давай рецептите, пък всеки с вкуса си, нали, важното е, че имаш поне един гарантиран почитател на "странните" салати.ptiholov написа:Ами надявам се Блу да ти хареса.Аз се накефих от страхотната комбинация на вкусове.
И за да го докажа и да не съм само консуматор, ще дам рецептата на снощната ми салата
Салата с ябълки, Ементал и меден дресинг
1 кг. китайско зеле
1 ч.чаша нарязани на кубчета червени ябълки
1 ч.чаша нарязан на кубчете Ементал
1 ч.чаша натрошени орехи
за дресинга:
2/3 ч.чаша мед
2 су.лъжици ябълков отцет
1 ч.лъжица горчица
1 ч.лъжица червен пипер
1 ч.лъжица лимонов сок
шипка сол
и малко лук / 1.ч.лъжица/
1 ч.чаша зехтин
В салатна купа смесваме зелето, ябълките, Ементала и орехите.
В блендер поставяме първите 8 съставките за дресинга. Докато се смесват прибавяме постепенo и зехтина.
Поливаме с така приготвения дресинг салатата и разбъркваме. /аз ементала го замествам с обикновен кашкавал, в редките случаи когато слагам, обикновено не добавям изобщо/
ето и снимка, рецептата е на Петрина, една богиня на салатите, до която често се допитвам със смирено благоговение
Да се разходим из кухнята с Petrina
He who plants a garden, plants happiness
Re: Какво сготвих днес
Аз съм любител на странните вкусове, затова веднага давам рецептата на салатата, която снощи спретнах.
Настъргани моркови, нарязана на парченца обелена ябълка, стафиди, сурови орехови ядки, скилидка наситнен чесън. Дресинг от изцеден лимон, зехтин и сол.
Много се зачудих да сложа ли чесъна, не бях слагала на моркови до сега, но четох в нета няколко такива рецепти. Убедих се след като го сложих, че не трябва да разсъждавам, ами да изпълнявам рецептите както са ги написали по-знаещите от мен. Точно чесъна предаде щипката завършен аромат на тази много, много вкусна салата.
Настъргани моркови, нарязана на парченца обелена ябълка, стафиди, сурови орехови ядки, скилидка наситнен чесън. Дресинг от изцеден лимон, зехтин и сол.
Много се зачудих да сложа ли чесъна, не бях слагала на моркови до сега, но четох в нета няколко такива рецепти. Убедих се след като го сложих, че не трябва да разсъждавам, ами да изпълнявам рецептите както са ги написали по-знаещите от мен. Точно чесъна предаде щипката завършен аромат на тази много, много вкусна салата.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;