Хитринки разни и разнообразни
Re: Хитринки разни и разнообразни
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хитринки разни и разнообразни
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хитринки разни и разнообразни
Тити, това с корите портокали е супер и ще го пробвам!
Сладък поздрав за всички розомани с чаша кафе
Сладък поздрав за всички розомани с чаша кафе
Re: Хитринки разни и разнообразни
Как да направим сварено яйце във формата на сърчице - Фото урок (Стъпка по стъпка)
Posted by BellaDonna kuhnq1, Великден, декорация, идеи, рецепти, фото урок, храна 5:29
1. Вземете плътен бял лист (картон) и го прегънете на две по дължина.
Ще Ви трябват още: два плътни, стегнати ластика и кръгла пръчица.
2. Твърдо сварено, добре обелелено яйце, все още топло, сложете в средата на прегънатия картон и го притиснете отгоре с кръглата пръчица. Направете го силно, но внимателно, за да не го пръснете.
3. Двете краища на пръчицата стегнете с ластиците.
4. Оставете яйцето, притиснато по този начин за 15-20 минути.
5. Внимателно премахнете ластиците и пръчката.
6. Разрежете яйцето на половинки или на филийки.
Воала!
- See more at: http://www.belladonna-bg.com/2011/04/ka ... ipONL.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
Posted by BellaDonna kuhnq1, Великден, декорация, идеи, рецепти, фото урок, храна 5:29
1. Вземете плътен бял лист (картон) и го прегънете на две по дължина.
Ще Ви трябват още: два плътни, стегнати ластика и кръгла пръчица.
2. Твърдо сварено, добре обелелено яйце, все още топло, сложете в средата на прегънатия картон и го притиснете отгоре с кръглата пръчица. Направете го силно, но внимателно, за да не го пръснете.
3. Двете краища на пръчицата стегнете с ластиците.
4. Оставете яйцето, притиснато по този начин за 15-20 минути.
5. Внимателно премахнете ластиците и пръчката.
6. Разрежете яйцето на половинки или на филийки.
Воала!
- See more at: http://www.belladonna-bg.com/2011/04/ka ... ipONL.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
Всеки един човек е уникален, точно като всички останали.
Маргарет Мийд
Маргарет Мийд
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31685
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1028 пъти
- Получил благодарност: 2395 пъти
Re: Хитринки разни и разнообразни
Злате, много ми хареса яйце-сърце!!! Мерси, че сподели с нас идеята!
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31685
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1028 пъти
- Получил благодарност: 2395 пъти
Re: Хитринки разни и разнообразни
Или ориз 1-2 с.л.Мириам написа:Ако пресолите манджата,добавяте в нея 1,2 сурови картофа-солта се лепи по тях и яденето отново става!
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Хитринки разни и разнообразни
bell е показала много хитър начин да се направят шоколадови листа за украса. Аз ги правя от много време, това ми е запазената марка при украсата на тортите. Затова искам да допълня, че шоколадът, с който се намазват листенцата, трябва да е темпериран, а не просто разтопен. При висока температура шоколадът променя консистенцията си и след това не се втвърдява добре. Затова на водна баня се разтапят две трети от предвидения шоколад при непрекъснато бъркане. Съдът се дръпва от котлона, вади се от водната баня и тогава към сместа се начупва останалата една трета шоколад, бърка се докато се разтопи и той. На пипане разтопеният шоколад, подходящ за такива украси, трябва да е с температура една идея по-висока от телесната.
С така приготвен шоколад може и да се "облече" тортата. Изрязва се една лента от хартия за печене с височина колкото тортата и дължина - обиколката й. Намазва се с темпериран шоколад и с тази лента се обвива отстрани тортата. След като престои половин-един час в хладилника, хартията се отлепя без усилия и имаме прекрасен шоколадов борд. Правя го, когато кремът не ми достига да измажа добре отстрани.
С така приготвен шоколад може и да се "облече" тортата. Изрязва се една лента от хартия за печене с височина колкото тортата и дължина - обиколката й. Намазва се с темпериран шоколад и с тази лента се обвива отстрани тортата. След като престои половин-един час в хладилника, хартията се отлепя без усилия и имаме прекрасен шоколадов борд. Правя го, когато кремът не ми достига да измажа добре отстрани.
-
- Двойно кафе
- Мнения: 186
- Регистриран на: Апр 18, '13, 13:35
- Местоположение: Плевен
Re: Хитринки разни и разнообразни
Малеееее, и аз уж се имам за кулинарка! Това, което обясняваш е супер. Благодаря ти, че го сподели..........Направо ще си го разпечатам!!milena02 написа:bell е показала много хитър начин да се направят шоколадови листа за украса. Аз ги правя от много време, това ми е запазената марка при украсата на тортите. Затова искам да допълня, че шоколадът, с който се намазват листенцата, трябва да е темпериран, а не просто разтопен. При висока температура шоколадът променя консистенцията си и след това не се втвърдява добре. Затова на водна баня се разтапят две трети от предвидения шоколад при непрекъснато бъркане. Съдът се дръпва от котлона, вади се от водната баня и тогава към сместа се начупва останалата една трета шоколад, бърка се докато се разтопи и той. На пипане разтопеният шоколад, подходящ за такива украси, трябва да е с температура една идея по-висока от телесната.
С така приготвен шоколад може и да се "облече" тортата. Изрязва се една лента от хартия за печене с височина колкото тортата и дължина - обиколката й. Намазва се с темпериран шоколад и с тази лента се обвива отстрани тортата. След като престои половин-един час в хладилника, хартията се отлепя без усилия и имаме прекрасен шоколадов борд. Правя го, когато кремът не ми достига да измажа добре отстрани.
Re: Хитринки разни и разнообразни
Ех че хитро и удобно , без да мацотим с ножа.
http://violi16.snimka.bg/flowers/2014.821675" onclick="window.open(this.href);return false;