Хитринки разни и разнообразни

Изкушения за лакомници и гурмани.
Потребителски аватар
calico
Наркоман
Мнения: 24293
Регистриран: ср дек 02, 2009 3:41 pm
x 233
x 252

пон яну 18, 2016 5:37 pm

Гео, бързо дай подробна рецепта със съставки и количества, че това с картинките не ми е достатъчно :potekoha: :potekoha: :potekoha:
0 x
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...

Потребителски аватар
mihaela123
Kъсо кафе
Мнения: 60
Регистриран: нед авг 16, 2015 6:28 pm
Местоположение: Shumen

чет апр 07, 2016 5:12 pm

Когато правя печени картофи слагам пилешки бульон и масло отгоре и стават страхотни.
0 x
илюзия
Кафе с мляко
Мнения: 263
Регистриран: съб апр 21, 2012 11:48 pm
x 2

нед май 08, 2016 6:04 pm

Храната като лекарство или най-добрите натурални обезболяващи

Изображение
0 x
Вечерта, докато пиеха чай, Мечо каза:
- Не зная кога, но един ден непременно ще бъде по-добре.
- Ще бъде! - потвъдри Зайо.
А Ежко си помисли: „Не може все да е лошо и лошо. Един ден ще стане хубаво“

(Из „Зимна приказка“ на Сергей Козлов)
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2210
Регистриран: чет фев 17, 2011 8:07 pm
x 2

вт ное 29, 2016 6:41 pm

Маслините, които държите в някакъв съд стават уникално вкусни по следния начин.
Изсипва им се саламурата.Слагат се няколко бройки дафинови листа и обелени нарязани на едро скилидки чесън.
Заливат се със зехтин или олио и така вече си престояват в съда.Направо са БОЖЕСТВЕНИ :dovolen:
0 x
Вчера е история.Всичко което имаме е днес...
Потребителски аватар
liubami
Кана кафе
Мнения: 579
Регистриран: пет яну 11, 2013 1:08 pm
Местоположение: софия

вт ное 29, 2016 7:18 pm

Потвърждавам! Изображение :daaa:
0 x
https://flickr.com/photos/[email protected] ... 9499790383" onclick="window.open(this.href);return false;

Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2210
Регистриран: чет фев 17, 2011 8:07 pm
x 2

чет дек 01, 2016 6:22 pm

:daaa: :daaa: :daaa:
0 x
Вчера е история.Всичко което имаме е днес...
stef
Виенско кафе
Мнения: 407
Регистриран: съб яну 04, 2014 5:20 pm
Местоположение: Пловдив

чет дек 01, 2016 6:27 pm

:daaa: :daaa: :daaa:
0 x
ния
Кафевар/ка/
Мнения: 804
Регистриран: чет ное 20, 2014 1:16 pm
Местоположение: 5963 Муселиево

чет дек 01, 2016 7:21 pm

:daaa: За маслините,носят сух риган и лют пипер-малко :D .
0 x
"Ако искаш да си щастлив - стани градинар"
https://picasaweb.google.com/1044019360 ... 741/132016" onclick="window.open(this.href);return false;
stef
Виенско кафе
Мнения: 407
Регистриран: съб яну 04, 2014 5:20 pm
Местоположение: Пловдив

чет дек 01, 2016 9:16 pm

За, ригана съм за! :nod:
0 x
Dankata357
Kафенце
Мнения: 10
Регистриран: вт авг 08, 2017 5:42 pm

вт авг 08, 2017 11:22 pm

Полезно и вкусно - Десерти, вкусно, вкусотии, обедно меню, меню за гости, ястия, храна

Кухнята, храната мястото което събира семейството, приятелите и гостите! Най - уютното и топло помещение в дома, гръбнака на добрия и изискан ресторант!

Сама по - себе си думата кухня побира дълга терминология. Всеки един от нас знае, колко е вкусна кухнята, вкусна храна на баба и мама. Но в зависимост от разположението си кухнята може да бъде както домашна, така и професионална. Има една единствена истина: Всичко произлизащо и сътворено в кухнята (вкусно, вкуснотиика, вкусотии, закуска, обяд, вечеря, меню , обедно меню, меню за гости, ордьовър вообще храна и т.н), просто трябва да бъде приготвено с ЛЮБОВ!!! Любовтта е основа за храната. Любовтта и храната вървят винаги ръка за ръка. :dovolen:
0 x
Потребителски аватар
Гео, граф
Наркоман
Мнения: 11832
Регистриран: нед юли 25, 2010 11:54 pm
Местоположение: София-Подуенската градинка
x 106
x 212

чет окт 18, 2018 5:16 pm

Полезно поетично :nod:

Изображение

Ще го препиша, защото снимката като нищо ще изчезне :!:

Ябълков оцет

Ябълките очистете
и измийте със вода,
със кората ги смелете
на машинка за кайма!

Тази каша поставете
в неметален, в стъклен съд
и на топло я сложете,
ред процеси да спешат.

Ферментирал - прецедете
сокът сам да отлежи,
пак на топло го върнете -
десет до 15 дни.

Тъй оцет си пригответе
за салати, зимнина,
ценно здраве не хабете
със търговски вещества.

Тотю Ст. Ранков
0 x
"Човекът е като роман: до последната страница не знаеш как ще свърши.
Иначе и не би си струвало да го четеш"

Евгений Замятин

Снимките ми!

Отговори

Върни се в “Готварство”