Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Светката »

Мерси :dovolen: мерси ЖЕНИ :ieeee: :ieeemyzh:
Още при първото изпробване ще споделя резултата.Ще използваме и вашите рецепти,и съветите които давате.
Още веднъж благодарим много :daaa:
Хубава вечер! :ieeee: :ieeemyzh: :dovolen:
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
troll

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от troll »

Хлебопекарната е незаменима за две неща.
Да сложиш всичко и да го забравиш и да имаш резултат след 1.5 до 3.5 часа
И
Да заредиш всичко вечерта и сутринта да те събуди миризмата на топъл хляб.
Е ся ...
Има и недостатъци... слага се много мая за да стане бързо и се променя вкусът на хляба.
Не може да направи селски/хлебарски хляб.
Нещо такова
Изображение
Изображение
Изображение
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Светката »

Първия хляб е на лице. :dovolen: 1кг
Че, хубаво мирише на топъл хляб.
Получи се.Много ни хареса на вкус .
Стана точно като селския хляб който го продават тук по селата,само че този е квадратен ,а оня е кръгъл.
Изображение
Изображение
Изображение
В момента се пече друг с ръжено брашно.Ще видим той как ще се получи :dovolen:
Снимките са на кестерме но с Айфони ли- Майфони ли :D така става :D
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
iv.tarlen
Баш кафе майстор
Мнения: 2384
Регистриран на: Юни 7, '16, 16:45
Местоположение: Казанлък

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от iv.tarlen »

Светка, да ви е сладко и дълги години да си я ползвате.
"Няма нищо по голямо от хляба" гласи една българска поговорка.
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от calico »

ооо, Светка, да ви е честита машината и дълго време да ви служи.
Голям мерак е отначало, много хляб се пече, много нещо.
И като мине малко време обичайно се прибира някъде машинката, поне повечето от познатите ми (и аз също) така направихме, не знам защо. А хляба наистина е хубави се омахва веднага.
да кажеш някои рецепти :daaa:
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Teodora76
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1330
Регистриран на: Апр 1, '12, 18:41

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Teodora76 »

Честито Светка, със здраве да си ползвате хлебопекарната!
Аз лично имам хлебопекарна от година и нещо, мислех си, че ще я ползвам известно време и ще я прибера в кашона също като фритюрника, но всеки ден правя хляб, понякога и по два и нямам намерение да се отказвам, просто няма нищо общо с купения!
Моята рецепта за обикновен хляб е:
300 мл вода
1 ч. л. Сол
1/2 ч. л. Захар
1 с. л. Олио
500 гр. брашно
4 гр. суха мая
Моята е Тефал, но с двете бъркалки, тази рецепта е за 750 гр., ползвам 4 или 5 програма, но ако не изключиш хлебопекарната след звуковия сигнал, тя подгрява още 30 минути и коричката става дебела.
Аватар
ToBo
Чист кофеин
Мнения: 7642
Регистриран на: Апр 21, '12, 20:41
Местоположение: София

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от ToBo »

Честито, Светка! Внимавайте с теглото, когато си намерите рецептата ;) ММ качи 7 кг за два месеца.
Аз съм от тези, дето не купуват хляб и купешкият ми се вижда изкуствен и неприятен :lol: Точно хлебопекарната никога не бих прибрала :mrgreen: А фритюрникът гние измит в бараката на двора и се ползва веднъж в годината :lol:
Най-простата рецепта, която може да се надгражда и усъвършенства по предпочитание (обаче с условието, че вкъщи не обичаме много бухнал хляб като дунапрен, а по-скоро като заводския от едно време)
В този ред:
капваш няколко капки зехтин/олио на перките и осите
1/4 кубче мая се раздробява
400 мл топла вода (под 45-50 градуса, за да не убие маята)
600 г брашно (ако смесваш черно/ръжено, по-малко)
1 ч. л. сол
Избирам бързата програма (около час и половина).
Никога не е късно да засадиш клематис...
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Светката »

Трол :dovolen: твоя хляб има прекрасна визия :daaa:
Втория опит с ръженото брашно не стана сполучлив.
Хлебаря решил да импровизира на око,че чак и сирене сложил.Ще се изяде де.Хляб не се хвърля :daaa:
Благодаря ви момичета :dovolen: Ще почерпя все някой ден. :daaa: Имайте търпение :D :ieeee: :ieeemyzh:
Зимата при всички случаи ще се ползва редовно,после незная :dovolen:
Вашите рецепти задължително ще се завъртят в тая хлебопекарна :daaa:
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
макс
Кафе машина
Мнения: 3731
Регистриран на: Ное 13, '13, 15:08
Местоположение: София
Дал благодарност: 23 пъти
Получил благодарност: 52 пъти
Обратна връзка:

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от макс »

Светка със здраве и дълго да си я ползвате :tzeluvka: аз от дълго време се чудех да ли да си купя но днес като гледам вкуснотийте и взех решение ,тамън и ще натаманя финансите от рождения ден :lol:
Аватар
ivanina
Кафе машина
Мнения: 4142
Регистриран на: Мар 29, '13, 11:36
Местоположение: Русе, България
Дал благодарност: 20 пъти
Получил благодарност: 6 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от ivanina »

Светка, приеми и моите поздравления за новата си придобивка,
и пожелания- да се изхранваш дълги години със вкусен селски хляб! :dovolen:
Късметлия си , щом си уцелил от лотарията тая техника.
Вкусът на истинският хляб е едно от многото неща, което демокрацията ни отне
и поради таз и ред други причини аз много и се сърдя.
Имаше една приказка - "едно кило брашно да имаш , го дай на хлебаря"....което ще рече , че от всяко дърво свирка не става , но волю- неволю новият живот ни застави да ставаме хлебари, колбасари , млекари и ...всичко за квот се сетиш.
Аз много обичам истинския селски хляб. Като бях малка имахме фурна в нашия квартал , и най- редовно баба ми ме пращаше след обед за по два хляба. На връщане , до като стигна до дома горната кора на единия хляб почти я нямаше,
и баба ми четеше конско евангелие- как съм го била оръфала , сякаш магаретата са го яли- довечера , как ще го сложим на масата!? :twisted:
...милата ми бабичка, мир на праха и! :snif: :liubov:
Имам желание да си взема хлебопекарна, но се страхувам че ще прекалявам с яденето му, и за кратко време ще стана ivanina на квадрат. :|
....за това се въздържам! :hmmm:
Истината е като водата - винаги намира път!...

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”