Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
dancheto
Кафе машина
Мнения: 4878
Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
Местоположение: хасково
Дал благодарност: 10 пъти
Получил благодарност: 8 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от dancheto »

Lizi написа:
dancheto написа: Изтеглям на везната 400 мл вода
Защо на везната ? Това са мл ,а не гр.?
Това за колко грама хляб е рецептата ?
Аз пробвах със сухо мляко ,но не ми хареса вкуса. Още по-сладък стана хляба.
Ами смятай- вода 400+ мая 10+сол10+захар10+ брашно 650 олиото не съм го мерила както писах...леко да запълни дъното... 1,08 кг + олио там вече не зная колко малко ще вдигне количество...
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
Аватар
Lizi
Чист кофеин
Мнения: 6608
Регистриран на: Ное 29, '09, 17:02
Получил благодарност: 51 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Lizi »

Колко ти е мах на твоята хлебопекарна ? Защото на моята е 800 гр.
Което значи, че тази рецепта не е приложима и хляба няма да ми се опече.
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Светката »

troll го смятам за най-Големия хлебар с опит :dovolen:
Поздравления :daaa:
Я кажи ако обичаш къде да потърся твоя рецепта за хляб
от Типово брашно и от Пълнозърнесто брашно? Снабдил съм по 5кг.от двете.
И трябва се ползва :ieeee: :ieeemyzh:
Мерси!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
dancheto
Кафе машина
Мнения: 4878
Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
Местоположение: хасково
Дал благодарност: 10 пъти
Получил благодарност: 8 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от dancheto »

Lizi написа:Колко ти е мах на твоята хлебопекарна ? Защото на моята е 800 гр.
Което значи, че тази рецепта не е приложима и хляба няма да ми се опече.
Това ми е дозата и имам още малко място отгоре...за по- малко просто намаляш дозата наполовина ако е с една врътка хлебопекарната. Те се водят малки, които са с една врътка.
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
troll

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от troll »

Благодаря Светката!
Но това не е съвсем така. Щото опита е нещо относително. Аз съм твърдо най-опитния и велик хлебар, сред българите, обитаващи острова на Монреал и пишещи в този форум.
Щото съм единствен!
:mrgreen:
Та трябваше да прочета за българските брашна, щото аз тук и напоследък проготвих и не познавам практически българската брашняна действителност.

"Тип 2000 е пълнозърнесто брашно от лимец
*Тип 1850 е пълнозърнесто при пшеницата (Грахам)
*Тип 1750 пълнозърнесто при ръжта.
*Тип 1150 е типово пшенично брашно
*Тип 500 е бяло пшенично брашно

Цифрата, поставена към типа на брашното, изразява пепелното му съдържание в проценти. Например брашно тип 1150 има 1,15% пепелно съдържание."
Туй го прочетох тук:
https://www.edna.bg/za-roditeli/kakvo-p ... na-4630449
А типовото брашно е неизбелвано брашно. Аз с такова готвя и всички рецепти дадени от мен тук са за такова, освен ако не съм написъл изрично друго.
В този смисъл, цялата Приказка за хляба е за това.
https://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=4&t=7397
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Светката »

Мерси Троле :daaa:
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
Lizi
Чист кофеин
Мнения: 6608
Регистриран на: Ное 29, '09, 17:02
Получил благодарност: 51 пъти

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Lizi »

Lizi написа:Гледах на рускините един клип за ръжен хляб и машината работеше на отворен капак. Възможно ли е това? Когато бърка капака да е отворен?
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от Светката »

Възможно е да.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
ToBo
Чист кофеин
Мнения: 7642
Регистриран на: Апр 21, '12, 20:41
Местоположение: София

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от ToBo »

Има и тип 650, което е вероятно еквивалента на хляб Добруджа (за непросветените едно време имаше три вида хляб: бял, добруджа и типов).
Никога не е късно да засадиш клематис...
troll

Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)

Мнение от troll »

Lizi написа:Гледах на рускините един клип за ръжен хляб и машината работеше на отворен капак. Възможно ли е това? Когато бърка капака да е отворен?
Като бърка отначало и трябва да подаде звуков сигнал и я отлупваш и гледаш.
Трябва ли повече вода или брашно.
А има и втора свирка за добавяне семена и прочие.
А не е добре да втасва с отворен капак и да пече, щото тогаз губи температура. Само се отлупва в началото или за бързо.
Да не забравяме, че туй е една мъничка и слаба фурничка.
И външните въздействия много важът.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”