Ястия с мляно месо
Ястия с мляно месо
Индекс на рецептите
Котидж Пай - Siamka
Много любимо ястие - Satori
Kотидж пай,ама не баш котидж - al.yank
Руло - DOBI
Птиче руло - zmei4o /към външен линк/
Гръцка мусака - tanya1602
Руло Стефани - tanya1602
Кюфтета със сос - tanya1602
вариация на тема "Чили кон карне" - ptiholov
икономични шницели - Калина-малина
Бонбон от Чичо Джон - johnstalker
пелмени - Satori
импровизирана бърканица - ptiholov
импровизация със сметана - ptiholov
чили по мексикански - Lizi
любима лятна манджа - Satori
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ще ви предложа една рецепта, която има много почитатели, че даже някои от тях се подвизават и тук.
Котидж Пай
* 500 грама кайма - телешка в оригиналната рецепта
* 2 глави чесън
* 2 глави лук
* 3 моркова
* доматено пюре или сок
* риган
* кубче телешки бульон - САМО ако ползвате, не е задължителен
* подправки на вкус - черен пипер, червен пипер, аз слагам и къри
* грах, гъби - по желание, царевица, чушки - също по желание
За картофеното пюре - 4-5 големи картофа, 1 лъжица масло, сол, пипер, настърган кашкавал на вкус.
Лукът и чесънът се задушават, прибавят се морковите, каймата и всичко останало, задушава се. Аз слагам и горчица понякога и повече домати, защото го обичам по-течно. Може да се добави и грах. Ако ви се стори течно винаги може да се сгъсти с 1 лъжичка нишесте. Когато морковите и лукът почти омекнат и водата се изпари, сместа се изисипва в тавичка и се покрива с картофеното пюре, разбъркано с кашкавал. Отгоре също може да се настърже накрая. Пече се около 30-40 минути на 200 градуса.
Каймата успешно може да се замени с пилешки късчета, може да се добавя и топено сирене - общо взето рецептата търпи интерпретации.
Да ви е сладко.
Котидж Пай - Siamka
Много любимо ястие - Satori
Kотидж пай,ама не баш котидж - al.yank
Руло - DOBI
Птиче руло - zmei4o /към външен линк/
Гръцка мусака - tanya1602
Руло Стефани - tanya1602
Кюфтета със сос - tanya1602
вариация на тема "Чили кон карне" - ptiholov
икономични шницели - Калина-малина
Бонбон от Чичо Джон - johnstalker
пелмени - Satori
импровизирана бърканица - ptiholov
импровизация със сметана - ptiholov
чили по мексикански - Lizi
любима лятна манджа - Satori
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ще ви предложа една рецепта, която има много почитатели, че даже някои от тях се подвизават и тук.
Котидж Пай
* 500 грама кайма - телешка в оригиналната рецепта
* 2 глави чесън
* 2 глави лук
* 3 моркова
* доматено пюре или сок
* риган
* кубче телешки бульон - САМО ако ползвате, не е задължителен
* подправки на вкус - черен пипер, червен пипер, аз слагам и къри
* грах, гъби - по желание, царевица, чушки - също по желание
За картофеното пюре - 4-5 големи картофа, 1 лъжица масло, сол, пипер, настърган кашкавал на вкус.
Лукът и чесънът се задушават, прибавят се морковите, каймата и всичко останало, задушава се. Аз слагам и горчица понякога и повече домати, защото го обичам по-течно. Може да се добави и грах. Ако ви се стори течно винаги може да се сгъсти с 1 лъжичка нишесте. Когато морковите и лукът почти омекнат и водата се изпари, сместа се изисипва в тавичка и се покрива с картофеното пюре, разбъркано с кашкавал. Отгоре също може да се настърже накрая. Пече се около 30-40 минути на 200 градуса.
Каймата успешно може да се замени с пилешки късчета, може да се добавя и топено сирене - общо взето рецептата търпи интерпретации.
Да ви е сладко.
Re: Ястия с мляно месо
Аз пробвах котидж пай за първи път тази година в една кръчма в Лондон. Не знам как намерихме кръчма, която сервираше само такива пайове. Беше много вкусно наистина.
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Re: Ястия с мляно месо
Аз се запалих точно в Лондон по този пай. Изнамерих си рецептата от някакъв английски сайт и от тогава си я правя.
Много е вкусно, наистина. Предпочитам го пред мусаката.
Много е вкусно, наистина. Предпочитам го пред мусаката.
Re: Ястия с мляно месо
добре де, зарибихте ме, отивам да го правя.
едит, тц, няма да е днес, свършил ми лука, срам, срам
едит, тц, няма да е днес, свършил ми лука, срам, срам
He who plants a garden, plants happiness
Re: Ястия с мляно месо
Блу, много лесно се даваш.
Но няма да съжаляваш - за любителите на кайма и картофи в едно е просто прекрасна манджа.
Но няма да съжаляваш - за любителите на кайма и картофи в едно е просто прекрасна манджа.
Re: Ястия с мляно месо
Вече се отказах да готвя цяло месо. Каймата ми става бързо и е много вкусно. Готвя я всякак - от мързеливи пълнени чушки /нарязани чушки, ориз и кайма/, до мързеливи рула Стефани.
Ето едно много любимо ястие:
Телешка кайма /друга май вече не правя, само телешко меля/ се задушава в олио в тенджера, покрито. Подправки по желание - млян или на зърна черен пипер, подправка за фалафел и пр. Като си смени цвета и стане на зърна цялата, прибавям повечко кромид лук или праз и оставям да се готви, докато водата се изпари. Слагам консерви грах, чушка, морков. Оставям да къкри, докато омекне чушката и морковът. Накрая сгъстявам с малко брашно, размито във вода. За разнообразие вместо брашно, слагам талятели - ако е малко течността, когато слагам граха, доливам и малко кипнала вода. Преди да изключа котлона, слагам една шепа талятели или подобна плоска паста. Достатъчно е да клокне една минутка и после да си остане на горещия изключен котлон.
Ето едно много любимо ястие:
Телешка кайма /друга май вече не правя, само телешко меля/ се задушава в олио в тенджера, покрито. Подправки по желание - млян или на зърна черен пипер, подправка за фалафел и пр. Като си смени цвета и стане на зърна цялата, прибавям повечко кромид лук или праз и оставям да се готви, докато водата се изпари. Слагам консерви грах, чушка, морков. Оставям да къкри, докато омекне чушката и морковът. Накрая сгъстявам с малко брашно, размито във вода. За разнообразие вместо брашно, слагам талятели - ако е малко течността, когато слагам граха, доливам и малко кипнала вода. Преди да изключа котлона, слагам една шепа талятели или подобна плоска паста. Достатъчно е да клокне една минутка и после да си остане на горещия изключен котлон.
Re: Ястия с мляно месо
Снощи правих котидж пай,ама не беше баш котидж ,За основа приготвих пил.късчета ,мариновани в соев сос и чер.пипер,запържени на силен огън с наст.морков,лук и чесън.Добавих сметана,разбъркана с кремообр.топ.сирене,пармезан и малко вода.Оставих малко да къкри.Това после го разпределих в алуминиеви чинийки за еднократно печене(много често ги ползвам за разни запеканки,после си спестявам миенето).Отгоре пляснах картофеното пюре,разбъркано с наст.кашкавал,отделно настъргах още и във фурната.Получи се чудничко,но доста насищащо.
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
Re: Ястия с мляно месо
Ето ви рецептата на рулото;
1,5 кг кайма свинска
1 ч.ч. грах -замразен или от консерва
1 настъргана тиквичка
2 яйца
1 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.л. кимьон
4 скилидки чесън
черен пипер
сол
Всичко това се обърква,слага се във формата за кекс и се пече в предварително загрята до 175 градуса фурна около час.Изцежда се водата ,която е пуснало и се дозапича още малко.По желание се наръсна с настърган кашкавал.
1,5 кг кайма свинска
1 ч.ч. грах -замразен или от консерва
1 настъргана тиквичка
2 яйца
1 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.л. кимьон
4 скилидки чесън
черен пипер
сол
Всичко това се обърква,слага се във формата за кекс и се пече в предварително загрята до 175 градуса фурна около час.Изцежда се водата ,която е пуснало и се дозапича още малко.По желание се наръсна с настърган кашкавал.
Re: Ястия с мляно месо
О, това ми беше едно от любимите неща.zmei4o написа:като бях малък ходех много на стол и много обичах да ям
'Птиче гнездо'
източник на снимката