Хляб, баници, закуски за шампиони
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13701
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 177 пъти
- Получил благодарност: 352 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
за да не спамя в темата за хляба пиша тук / от нея се подсетих , защото /
в обикновените содени питки слагам ким / не кимион
стават чудесни
/ кима е страхотно природно средство против констипация , сутрин на гладно се сдъвкват до 3-4 семчици бавно , на предните зъби , да станат като кашица и се поглъща , после си спазваш обичайните за деня хранения , гарантиран успех /
в обикновените содени питки слагам ким / не кимион
стават чудесни
/ кима е страхотно природно средство против констипация , сутрин на гладно се сдъвкват до 3-4 семчици бавно , на предните зъби , да станат като кашица и се поглъща , после си спазваш обичайните за деня хранения , гарантиран успех /
-
- Kафенце
- Мнения: 2
- Регистриран на: Юли 11, '19, 08:46
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1968
- Регистриран на: Окт 15, '13, 14:31
- Дал благодарност: 184 пъти
- Получил благодарност: 153 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Тука, отдавна никой не се е изявявал.
Я, да ви стимулирам.
Снощи направих това.
Питчици със сода, кисело мляко и сирене.
Я, да ви стимулирам.
Снощи направих това.
Питчици със сода, кисело мляко и сирене.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Много апетитно изглеждат питките!
Скоро четох рецепта на содена питка, в която питката се пече като се започва от студена фурна и температурата нараства постепенно до достигане на 180*. По този начин на печене питката бухвала повече.
Някой пробвал ли е този начин?
Скоро четох рецепта на содена питка, в която питката се пече като се започва от студена фурна и температурата нараства постепенно до достигане на 180*. По този начин на печене питката бухвала повече.
Някой пробвал ли е този начин?
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10026
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 585 пъти
- Получил благодарност: 1069 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Не знам за содената питка, но така пека баницата със кис.мляко, сода, яйца и сирене. Пухкава става, надига се повече.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15868
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 834 пъти
- Получил благодарност: 1682 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Пуу, ама съм завеяна ! Вчера правих баница с листа от манголд и праз, ама кой да се сети да снима
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Greeneyed, благодарв за отговора! Ще пробвам начина за генерална репетиция преди Бъдни вечер .
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
alys , каква е твоята рецепта за мекички ?
Изглеждат като че ли са правени с парено тесто за еклери.
Изглеждат като че ли са правени с парено тесто за еклери.