Хляб, баници, закуски за шампиони
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
и аз ще ви предложа нещо вкусно:ПАЛАЧИНКА ОТ МАЯ-СОЛЕНА
400гр.прясно мляко
4 яйца
5-6 с.л.брашно.това се разбърква с миксера за палачинка.В тавата от печката(тавата трябва да е максимално голяма,няма значение дали е квадратна или правоъгълна)се намазва с олио и се слага в предварително загрята фурна.когато се загрее добре се изсипва сместа и се пече докато стане златиста.
пълнеж:2 пак. сирене крема
2 кренвирша или колбас по желание,кисели краставички,сирене-натрошено,копър,2 скл.чесън и 1-2 с.л.кисело мляко.
всичко се обърква.палачинката се вади и сместа се слага в единият край и се навива,като се оставя малко смес за намазване на палачинката отвън.слага се в подходяща чиния и се оставя в хладилника за 5-6 часа.да ви е сладко
400гр.прясно мляко
4 яйца
5-6 с.л.брашно.това се разбърква с миксера за палачинка.В тавата от печката(тавата трябва да е максимално голяма,няма значение дали е квадратна или правоъгълна)се намазва с олио и се слага в предварително загрята фурна.когато се загрее добре се изсипва сместа и се пече докато стане златиста.
пълнеж:2 пак. сирене крема
2 кренвирша или колбас по желание,кисели краставички,сирене-натрошено,копър,2 скл.чесън и 1-2 с.л.кисело мляко.
всичко се обърква.палачинката се вади и сместа се слага в единият край и се навива,като се оставя малко смес за намазване на палачинката отвън.слага се в подходяща чиния и се оставя в хладилника за 5-6 часа.да ви е сладко
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Ммммм много вкусно стана И лесна за правене закуска Благодаря за чудната идея ТитиTiti написа:Една идея за ентусиасти
Понасяй с достойнство нещата,които не можеш да промениш
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Тази сутрин забърках един тутманик.Много стара рецепта и много бърза:2-яйца,1/2ч.ч.олио,1 кофичка кисело мляко с една чаена лъжица сода за хляб,200 гр.-сирене,14 супени лъжици брашно.Всичко се обърква до направата на гъста смес.Пече се в умерена фурна на 200 градуса.Тавата е намазана и посипана със брашно.ДА ВИ Е СЛАДКО
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Записах си рецептата,утре ще се пробва днес за закуска правих палачинки със сладко от ягоди
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1437
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 80 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Домашен хляб месен на ръка, нищо общо с хлебопекарните, които не харесвам
Стана страхотен, топъл хляб със сиренце ммм
Стана страхотен, топъл хляб със сиренце ммм
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1098
- Регистриран на: Ное 29, '09, 23:15
- Местоположение: Бургас
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Поне от две години не бях правил любимите си кифлички от обикновено кифлено тесто, дори с леко намалена захар - вместо 120гр. на кг. брашно, само 90гр на кг. брашно.
Половината ги навъртях с локумена плънка, а останалите една част със сирене и яйце, а другата част с кашкавал. Една лимитирана серия от цели две кифлички получиха бонус плънка от разполовен плод смокиня, спасен от последното бурканче смокиново сладко.
Ухааа
Бяха опечени вчера с идеята да има кифлички за похапване през уикенда, но някак си срокът им на съхранение бързо изтече още тази сутрин
Половината ги навъртях с локумена плънка, а останалите една част със сирене и яйце, а другата част с кашкавал. Една лимитирана серия от цели две кифлички получиха бонус плънка от разполовен плод смокиня, спасен от последното бурканче смокиново сладко.
Ухааа
Бяха опечени вчера с идеята да има кифлички за похапване през уикенда, но някак си срокът им на съхранение бързо изтече още тази сутрин
Лимонът по форма е жълт.
Теорията за съответствията, оформила се още в недрата на декадентството, е в основата на цялата естетика на символизма.
Теорията за съответствията, оформила се още в недрата на декадентството, е в основата на цялата естетика на символизма.
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Уаууу
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1098
- Регистриран на: Ное 29, '09, 23:15
- Местоположение: Бургас
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Не бих споделила, защото само бих споделилsendi1966 написа:Ел пистолеро,би ли споделила рецептата за кифличките?
Брашно - 1000 гр
Мая прясна - 25 гр или суха - 1 ½ пакетче
Вода - около 400- 420 мл
Захар - 120 гр
Олио - 120 мл + 50- на мл нужни за намазване, окръгляне и разточване
Сол - 12 гр
Яйце - 1 бр ( реално е достатъчно и половин яйце, защото е само за намазване преди изпичане)
За плънка - локум 200гр или мармалад, или пък сирене с яйце или нещо друго не много течно.
С продуктите без яйцето и без плънката се замесва тесто и се оставя да втасва на 28-30 °С за около 90 мин.
Разделя се на късове за колкото броя кифлички ще се прави( от това стандартрно кифлено тесто се правят и гевреците и розичките по пекарните). Стандартно се правят 10 броя от тази доза и стават с размери на купешка кифла от павилион за закуски. За малки кифлички се дели на 30, 40 ... стигал съм и до 50 къса- тези от снимките са 41 бр. Окръглят се късовете и се оставят за 10-15 мин да се отпуснат на омаслена с олио повърхност, после се разточват на триъгълници с много остър връх, за да има площ за навиване, поставя се плънка, навива се и се поставя в тавата. Като се наредят в тавите, се слагат за окончателно втасване... най- лесно е в загрята до 40-50- на градуса фурна, която е изключена и почва да изстива докато се наредят тавите вътре. Втасване около 40-50 минути, намазване с разбитото яйце, може да се поръси захар, сусам или маково семе. Изпичане на 180-200°С за 20- 25 мин.
Лимонът по форма е жълт.
Теорията за съответствията, оформила се още в недрата на декадентството, е в основата на цялата естетика на символизма.
Теорията за съответствията, оформила се още в недрата на декадентството, е в основата на цялата естетика на символизма.