Хляб, баници, закуски за шампиони

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
greeneyed
Наркоман
Мнения: 10026
Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
Дал благодарност: 585 пъти
Получил благодарност: 1069 пъти

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от greeneyed »

Даре и Катина, :liubov: - значи и по двата начина се правят/ със сода и с мая/, със сода сигурно трябва да се опяркват веднага, а с маята могат да останат и пак да се хубави. Леле, как ми се доядоха пърленки :angel2:
Не искайте много- не можете да му платите цената... Ванга

моите цветя
iv.tarlen
Баш кафе майстор
Мнения: 2384
Регистриран на: Юни 7, '16, 16:45
Местоположение: Казанлък

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от iv.tarlen »

Гео, това е мързеливата ми баница.Доста бабуни има, нали?

Изображение

Вече е 95% изядена!
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от calico »

Мише, това ли е ?

https://www.myfood.bg/recipe/moruznitsa ... o-131.html

или това https://recepti.gotvach.bg/r-6966-%D0%9 ... 1%86%D0%B0

или това? https://recepti.gotvach.bg/r-92570-%D0% ... 0%B1%D0%B0


сети се кое е по картинката и давай да го правим
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от calico »

dar написа: Фев 14, '19, 07:20
Спойлер
Покажи
Грийни, Аз нали съм на безглутенов режим, мога да ти предложа много лесни и вкусни пърленки. Заради тях, едно агнешко месо остана почти непипнато. Ето я рецептата:
Долу- горе
2/3 лимец
1/3 оризово брашно,
може и да са 50 на 50 горните съставки
1-2 суп. Лъж. Зехтин
Сол
Семена
На върха на ч.л. хл.сода с кис. Мляко на око
Водичка
Бърка се с ръка, лъжица, както ти е удобно. Трябва да стане рехаво, не течно, не и твърдо.
Загрявам каменен тиган с няколко капки мазнина. С ръка слагам по средата от сместа и с пръсти я разпределям в тигана. Да не се качва по стените му, че като обърнеш няма да се изпече. Дебелината да е повече от палачинка- 4- 5 мм долу горе. Печа в каменен тиган, защото вкуса е все едно в сач. Хубаво е да се препече. Със шарена сол и каквото ти харесва консумираш. Да ти е сладко.
Дар, мерси, това ще се опита

ти пробва ли онази баница на котлон безглутеновата, дето я писах? и тя е много добра
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Аватар
Миша
Наркоман
Мнения: 17028
Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
Местоположение: София
Дал благодарност: 137 пъти
Получил благодарност: 468 пъти
Обратна връзка:

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от Миша »

calico написа: Фев 14, '19, 21:35 Мише, това ли е ?
Мисля, че е това, беше с кисело мляко и сода, тук содата липсва :hmmm: , помня, че ако се пече на по-дебело не ставаше пухкав
https://recepti.gotvach.bg/r-6966-%D0%9 ... 1%86%D0%B0

Ще се пробва! :stiskam:
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......


Разсадник
Изображение
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от dar »

calico написа: Фев 14, '19, 21:41
dar написа: Фев 14, '19, 07:20
Спойлер
Покажи
Грийни, Аз нали съм на безглутенов режим, мога да ти предложа много лесни и вкусни пърленки. Заради тях, едно агнешко месо остана почти непипнато. Ето я рецептата:
Долу- горе
2/3 лимец
1/3 оризово брашно,
може и да са 50 на 50 горните съставки
1-2 суп. Лъж. Зехтин
Сол
Семена
На върха на ч.л. хл.сода с кис. Мляко на око
Водичка
Бърка се с ръка, лъжица, както ти е удобно. Трябва да стане рехаво, не течно, не и твърдо.
Загрявам каменен тиган с няколко капки мазнина. С ръка слагам по средата от сместа и с пръсти я разпределям в тигана. Да не се качва по стените му, че като обърнеш няма да се изпече. Дебелината да е повече от палачинка- 4- 5 мм долу горе. Печа в каменен тиган, защото вкуса е все едно в сач. Хубаво е да се препече. Със шарена сол и каквото ти харесва консумираш. Да ти е сладко.
Дар, мерси, това ще се опита

ти пробва ли онази баница на котлон безглутеновата, дето я писах? и тя е много добра
Калико, много вкусна е! Вече няколко пъти я правя! Ей, сега на бързо ще сложа още 1-2 тигана, че се очертава тежък ден, поне да си доставя удоволствие от храната. Благодаря ти!
dar
Баш кафе майстор
Мнения: 2898
Регистриран на: Окт 24, '14, 16:30

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от dar »

greeneyed написа: Фев 14, '19, 11:16 Даре и Катина, :liubov: - значи и по двата начина се правят/ със сода и с мая/, със сода сигурно трябва да се опяркват веднага, а с маята могат да останат и пак да се хубави. Леле, как ми се доядоха пърленки :angel2:
Грийни, и като изпитат са също много вкусни! Даже повече ми харесват, не ги претоплям обаче.
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Мнения: 15868
Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
Местоположение: София-Подуенската градинка
Дал благодарност: 833 пъти
Получил благодарност: 1676 пъти

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от Гео, граф »

iv.tarlen написа: Фев 14, '19, 19:23 Гео, това е мързеливата ми баница.Доста бабуни има, нали?
Ами нека има, Ивче, важното е да е вкусна :nod:. Супер си е :daaa: !
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Златка Трънова
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1606
Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
Местоположение: Стара Загора

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от Златка Трънова »

Ив , чудна е мързеливата ти баница . Пробвала съм я и наистина е бърза и вкусна. Аз я правя на малки питчици за да има повече хрупкава коричка. И от мен една, не толкова бърза със спанак и сиренце .:dovolen:

Изображение
iv.tarlen
Баш кафе майстор
Мнения: 2384
Регистриран на: Юни 7, '16, 16:45
Местоположение: Казанлък

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от iv.tarlen »

Ох, ох мила Злате!Такива вкусотии правиш, а сте толкова финни с твоето момче.Я дай някоя лесна рецепта, кремче, тортичка, соленичко.Бързичко да става и по-малко изцапани съдове! :tzeluvka: :tzeluvka: :tzeluvka:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”