Хляб, баници, закуски за шампиони
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10026
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 585 пъти
- Получил благодарност: 1069 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Даре и Катина, - значи и по двата начина се правят/ със сода и с мая/, със сода сигурно трябва да се опяркват веднага, а с маята могат да останат и пак да се хубави. Леле, как ми се доядоха пърленки
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Мише, това ли е ?
https://www.myfood.bg/recipe/moruznitsa ... o-131.html
или това https://recepti.gotvach.bg/r-6966-%D0%9 ... 1%86%D0%B0
или това? https://recepti.gotvach.bg/r-92570-%D0% ... 0%B1%D0%B0
сети се кое е по картинката и давай да го правим
https://www.myfood.bg/recipe/moruznitsa ... o-131.html
или това https://recepti.gotvach.bg/r-6966-%D0%9 ... 1%86%D0%B0
или това? https://recepti.gotvach.bg/r-92570-%D0% ... 0%B1%D0%B0
сети се кое е по картинката и давай да го правим
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Дар, мерси, това ще се опитаdar написа: ↑Фев 14, '19, 07:20 СпойлерПокажиГрийни, Аз нали съм на безглутенов режим, мога да ти предложа много лесни и вкусни пърленки. Заради тях, едно агнешко месо остана почти непипнато. Ето я рецептата:
Долу- горе
2/3 лимец
1/3 оризово брашно,
може и да са 50 на 50 горните съставки
1-2 суп. Лъж. Зехтин
Сол
Семена
На върха на ч.л. хл.сода с кис. Мляко на око
Водичка
Бърка се с ръка, лъжица, както ти е удобно. Трябва да стане рехаво, не течно, не и твърдо.
Загрявам каменен тиган с няколко капки мазнина. С ръка слагам по средата от сместа и с пръсти я разпределям в тигана. Да не се качва по стените му, че като обърнеш няма да се изпече. Дебелината да е повече от палачинка- 4- 5 мм долу горе. Печа в каменен тиган, защото вкуса е все едно в сач. Хубаво е да се препече. Със шарена сол и каквото ти харесва консумираш. Да ти е сладко.
ти пробва ли онази баница на котлон безглутеновата, дето я писах? и тя е много добра
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17028
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Мисля, че е това, беше с кисело мляко и сода, тук содата липсва , помня, че ако се пече на по-дебело не ставаше пухкав
https://recepti.gotvach.bg/r-6966-%D0%9 ... 1%86%D0%B0
Ще се пробва!
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Калико, много вкусна е! Вече няколко пъти я правя! Ей, сега на бързо ще сложа още 1-2 тигана, че се очертава тежък ден, поне да си доставя удоволствие от храната. Благодаря ти!calico написа: ↑Фев 14, '19, 21:41Дар, мерси, това ще се опитаdar написа: ↑Фев 14, '19, 07:20 СпойлерПокажиГрийни, Аз нали съм на безглутенов режим, мога да ти предложа много лесни и вкусни пърленки. Заради тях, едно агнешко месо остана почти непипнато. Ето я рецептата:
Долу- горе
2/3 лимец
1/3 оризово брашно,
може и да са 50 на 50 горните съставки
1-2 суп. Лъж. Зехтин
Сол
Семена
На върха на ч.л. хл.сода с кис. Мляко на око
Водичка
Бърка се с ръка, лъжица, както ти е удобно. Трябва да стане рехаво, не течно, не и твърдо.
Загрявам каменен тиган с няколко капки мазнина. С ръка слагам по средата от сместа и с пръсти я разпределям в тигана. Да не се качва по стените му, че като обърнеш няма да се изпече. Дебелината да е повече от палачинка- 4- 5 мм долу горе. Печа в каменен тиган, защото вкуса е все едно в сач. Хубаво е да се препече. Със шарена сол и каквото ти харесва консумираш. Да ти е сладко.
ти пробва ли онази баница на котлон безглутеновата, дето я писах? и тя е много добра
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Грийни, и като изпитат са също много вкусни! Даже повече ми харесват, не ги претоплям обаче.
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15868
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 833 пъти
- Получил благодарност: 1676 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Ами нека има, Ивче, важното е да е вкусна . Супер си е !
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Ив , чудна е мързеливата ти баница . Пробвала съм я и наистина е бърза и вкусна. Аз я правя на малки питчици за да има повече хрупкава коричка. И от мен една, не толкова бърза със спанак и сиренце .
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Ох, ох мила Злате!Такива вкусотии правиш, а сте толкова финни с твоето момче.Я дай някоя лесна рецепта, кремче, тортичка, соленичко.Бързичко да става и по-малко изцапани съдове!