Хляб, баници, закуски за шампиони
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Тутти, тайничко реших да надникна тук, нали не мога да ям вече такива вкусотии и хоп- нещо и за мен.А аз чакам рецепти в темата за безглутенови храни или нещо такова.
Благодаря ти за рецептата за питките.Кръстих ги пърленки. Правих ги за себе си без яйце и мляко, че постя и ММ ги хареса даже повече.Сложих и семена.Мисля, че намазани с чесънче също е добър вариант за тези, които го обичат. Опитайте!
Благодаря ти за рецептата за питките.Кръстих ги пърленки. Правих ги за себе си без яйце и мляко, че постя и ММ ги хареса даже повече.Сложих и семена.Мисля, че намазани с чесънче също е добър вариант за тези, които го обичат. Опитайте!
-
- Кафевар/ка/
- Мнения: 941
- Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
- Местоположение: София
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Тутти написа:Едно безглутеново бързо и вкусно решение за всеки ден.
Половин кофичка кисело мляко, едно яйце, три с.л. Олио, брашно без глутен ( оризово, царевично, Елда, каквото се намери) - около 250 гр., половин безглутенов бакпулвер, а ако няма, може сода за хляб и лимонтозу, сол и захар по една малка лъжичка. Добавя се топла вода, за гъсто тесто и се разбива. Пече се на тиган като дебела палачинка. В сместа може да се добавят любими подправки и сирене. Става много бързо и е много вкусно. И полезно.
Тутти върха са, аз ги приспособих като за мен. Първия път като оригинала а втория без елда, само оризово и царевично, даже станаха тънички и могат да се навиват. На Веско хляба го направих в умален вариант както го е приспособила Надя Петрова, малко тъничък се получи но ми е голяма формата, абе аз ще си го хапна.
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Мнения: 7651
- Регистриран на: Мар 31, '13, 11:42
- Местоположение: Козлодуй
- Дал благодарност: 2125 пъти
- Получил благодарност: 1202 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
И аз правя този тутманик, но му режа и малко шпек салам.Гео, граф написа:Шупла, мързелива баница, тутманик - както искате го наречете, но е вкусно и много бързо се прави за закуска.
3-4 яйца, една кофичка кисело мляко (400 гр.) с 1 ч.л. сода, 3-4 с.л. олио, малко сол, брашно докато стане като гъстичко кексово тесто, 1 ч.ч. натрошено сирене - в подмазана тавичка (по-голяма, за да стане тънък пласт тесто). Пече се около 20-25 минути до плътно покафеняване. Като се извади, се намазва с парченце масло и вот !
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Пепеляш, тази рецепта за тутманика винаги става сполучлива и се приготвя бързо. Този на Гео изглежда много апетитен.
През почивните дни приготвих питка, като разточих 4 листа от тестото. Използвах бяло брашно тип 500, сирене и краве масло.Не е много здравословно, но беше вкусно.
Ще се опитам да кача снимка(дано се получи):
През почивните дни приготвих питка, като разточих 4 листа от тестото. Използвах бяло брашно тип 500, сирене и краве масло.Не е много здравословно, но беше вкусно.
Ще се опитам да кача снимка(дано се получи):
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31649
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 979 пъти
- Получил благодарност: 2230 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Вкусно е, защото не е здравословно.Не е много здравословно, но беше вкусно.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10026
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 585 пъти
- Получил благодарност: 1069 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Кажете ми, драги мои, някоя успешна рецепта за пърленки. Четох, четох- с мая, със сода, пържени, печени във фурна....меси ли се много тестото, втори път втасва ли след оформянето на питките, така , ако може по-подробно.
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Грийни, Аз нали съм на безглутенов режим, мога да ти предложа много лесни и вкусни пърленки. Заради тях, едно агнешко месо остана почти непипнато. Ето я рецептата:
Долу- горе
2/3 лимец
1/3 оризово брашно,
може и да са 50 на 50 горните съставки
1-2 суп. Лъж. Зехтин
Сол
Семена
На върха на ч.л. хл.сода с кис. Мляко на око
Водичка
Бърка се с ръка, лъжица, както ти е удобно. Трябва да стане рехаво, не течно, не и твърдо.
Загрявам каменен тиган с няколко капки мазнина. С ръка слагам по средата от сместа и с пръсти я разпределям в тигана. Да не се качва по стените му, че като обърнеш няма да се изпече. Дебелината да е повече от палачинка- 4- 5 мм долу горе. Печа в каменен тиган, защото вкуса е все едно в сач. Хубаво е да се препече. Със шарена сол и каквото ти харесва консумираш. Да ти е сладко.
Долу- горе
2/3 лимец
1/3 оризово брашно,
може и да са 50 на 50 горните съставки
1-2 суп. Лъж. Зехтин
Сол
Семена
На върха на ч.л. хл.сода с кис. Мляко на око
Водичка
Бърка се с ръка, лъжица, както ти е удобно. Трябва да стане рехаво, не течно, не и твърдо.
Загрявам каменен тиган с няколко капки мазнина. С ръка слагам по средата от сместа и с пръсти я разпределям в тигана. Да не се качва по стените му, че като обърнеш няма да се изпече. Дебелината да е повече от палачинка- 4- 5 мм долу горе. Печа в каменен тиган, защото вкуса е все едно в сач. Хубаво е да се препече. Със шарена сол и каквото ти харесва консумираш. Да ти е сладко.
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1437
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 78 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Дар, непременно ще пробвам и аз твоята рецепта за пърленки, имам ги брашната, само каменен тиган нямам Ще пробвам на сач или тефлонов тиган
Грийни, записала съм рецепта за пърленки от фейсбук, имаше и снимка и ме съблазниха, но не съм ги пробвала още.
1 яйце, 1ч. чаша топло прясно мляко, 1/2ч.чаша кисело мляко
1 пакетче суха мая, 1суп. лъжица сол, 1чаена лъж. захар
5-6 суп. лъж. олио, 700гр. брашно
Всички продукти се смесват, прави се меко тесто, оставя се да втаса около 30мин.
Късат се топчета и се разточват. Печат се на дървени въглища или тефлонов тиган.
Мажат се с масло и чесън.
Грийни, записала съм рецепта за пърленки от фейсбук, имаше и снимка и ме съблазниха, но не съм ги пробвала още.
1 яйце, 1ч. чаша топло прясно мляко, 1/2ч.чаша кисело мляко
1 пакетче суха мая, 1суп. лъжица сол, 1чаена лъж. захар
5-6 суп. лъж. олио, 700гр. брашно
Всички продукти се смесват, прави се меко тесто, оставя се да втаса около 30мин.
Късат се топчета и се разточват. Печат се на дървени въглища или тефлонов тиган.
Мажат се с масло и чесън.
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17029
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
На няколко години си питам и за сега отговор няма ....
Баба някога правеше царевичен кекс с кисело мляко, само с царевично брашно без пшенично, казваше му мурузница, някой да знае рецепта? Ставаше пухкав и беше много вкусен
Баба някога правеше царевичен кекс с кисело мляко, само с царевично брашно без пшенично, казваше му мурузница, някой да знае рецепта? Ставаше пухкав и беше много вкусен