Зимни мезета и салати
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
Re: Зимни мезета и салати
Aко Пачето извади снимка и на избата, и аз ще му пристана, и ще ги нося и двамата!zmei4o написа:кой кого ще носи на сватбата
- zmei4o
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1771
- Регистриран на: Дек 1, '09, 14:28
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Зимни мезета и салати
на мен ми стана интересно на снимката на последните мезета това дали е пушилня или сушилня
Re: Зимни мезета и салати
johnstalker написа:Aко Пачето извади снимка и на избата, и аз ще му пристана, и ще ги нося и двамата!zmei4o написа:кой кого ще носи на сватбата
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11814
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 148 пъти
- Получил благодарност: 189 пъти
- Обратна връзка:
Re: Зимни мезета и салати
Паче заеби цветята , ами си дръж тва дето му разбираш-избата и мезетата ! Талант е туй , човекоооо
и тука ги работи с бартери само
и тука ги работи с бартери само
- gonel
- Кафевар/ка/
- Мнения: 952
- Регистриран на: Фев 23, '10, 08:27
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 24 пъти
Re: Зимни мезета и салати
Много обичаме лютеница и си я правим всяка година... Свеки има домати и друг зеленчук, до скоро правеше за нас, но вече втора година си я правя аз...
Миналата година сложих домати без 'кожа' и семена; печен пипер - белен; сварени моркови и печен патладжан през машината за мелене на месо. Но патладжана окепази цялата история със семената си...
Тази година реших печения патладжан да го прекарам през машината за домати - да махна семената. Но не би! Много голяма част се изхвърли... То колко сочен е един патладжан, нищо не даде... Само зян стана!
Пробвахме и първо през машината за смилане и после през машината за 'обезсеменяване' - не! Пак е същото - пресован патладжан изхвърлям все едно...
Та искам да ви питам - как мога, според вас, да отделя семената на печен патладжан заедно с някакво смилане?
Иначе лютеничката стана перфектна, но ми се иска малко повече патладжанен вкус...
Миналата година сложих домати без 'кожа' и семена; печен пипер - белен; сварени моркови и печен патладжан през машината за мелене на месо. Но патладжана окепази цялата история със семената си...
Тази година реших печения патладжан да го прекарам през машината за домати - да махна семената. Но не би! Много голяма част се изхвърли... То колко сочен е един патладжан, нищо не даде... Само зян стана!
Пробвахме и първо през машината за смилане и после през машината за 'обезсеменяване' - не! Пак е същото - пресован патладжан изхвърлям все едно...
Та искам да ви питам - как мога, според вас, да отделя семената на печен патладжан заедно с някакво смилане?
Иначе лютеничката стана перфектна, но ми се иска малко повече патладжанен вкус...
Търся хибискуси Black Dragon, Magnifique, Zoey!
Re: Зимни мезета и салати
А защо махаш семките Ние винаги мелим всичко с месомелачка /ръчна / и така си става перфектна
- gonel
- Кафевар/ка/
- Мнения: 952
- Регистриран на: Фев 23, '10, 08:27
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 24 пъти
Re: Зимни мезета и салати
Ами махаме всички семки - на доматите, на пипера... И патладжана 'замърсява' пюрираната консистенция със семките си.
Търся хибискуси Black Dragon, Magnifique, Zoey!