Зимни мезета и салати

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от Светката »

Празниците наближават и в неделя започваме с подготовката на Руската салата.
Правиме една много голяма пълна тенджера.На годината веднъж, но като хората ,както трябва :dovolen:
Задължително я правим със шпек на Орехите.Става най-хубаво :daaa:
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
zeleno
Наркоман
Мнения: 13673
Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
Дал благодарност: 123 пъти
Получил благодарност: 234 пъти

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от zeleno »

аз направих бързо кисело зеле
много добре се получи / което е рядкост при мен :lol:
сока е точно кисел , а не само солен , абе по-хубав е от зелето
Аватар
katina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1436
Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
Местоположение: Хасково
Дал благодарност: 64 пъти
Получил благодарност: 33 пъти

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от katina »

Зеленко, дай рецептата за това зеле!
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
Аватар
zeleno
Наркоман
Мнения: 13673
Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
Дал благодарност: 123 пъти
Получил благодарност: 234 пъти

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от zeleno »

ами тя е класическата
в десетлитрово шише пълня с нарязано зеле / колкото да мине през гърлото на бутилката/
горе-долу две средноголеми зелки
изсипвам 65-70 грама морска сол и оставям да преседи 24 часа
зелето омеква и леко се сляга
за тези 24 часа от време навреме обръщам бутилката или на дъно или на капачка
отварям капачката преди обръщане , защото се отделя много газ
държа през цялото време на стайна температура
и на втория ден наливам два литра чешмяна вода , студена
това е
държа на стайна температура , обръщам винаги когато се сетя , винаги преди обръщане отвинтвам капачката за да излезе натрупалия се газ
цялата процедура трае около 5-6 дни
щом зелето стане готово / отпивам от сока , но то и количеството газ рязко намалява , изнасям на студено / на терасата /
когато решиш да готвиш , режеш бутилката , което остане натъпкваш в трилитров буркан , доливаш със сока при нужда и оставяш да чака следващо готвене в хладилника
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от Светката »

Изображение
Лично мое производство
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
GIOIA(Джоя)

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от GIOIA(Джоя) »

Ле ле Светка,колко обичам домашна руска салата,ама някой да ме покани :lol: Ммм,много апетитно изглежда :potekoha:
Като живеехме в апартамент,съседката често правеше и не ме пропускаше.Тук още не мога да намеря съседка,която да си прави руската салата :hihihi:
А майонезата домашна ли е?
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от Светката »

Не е домашна.Майонеза Краси.Пое 1.400гр (7бр)
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
libra
Наркоман
Мнения: 11635
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 73 пъти
Получил благодарност: 53 пъти

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от libra »

Скоро купувах руска салата от Кауфланд от кулинарния щанд.Направи ми впечатление ,че вече има изписан състава и на насипните храни.Сложих очилата и какво да видя - 12 Е -та!!!Направо нямаше място за руска салата от набухватели и пластификатори.
troll

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от troll »

Изображение
Догодина кой не си гледа шипки ММу!
:twisted:
Аватар
dilyanka
Кафевар/ка/
Мнения: 878
Регистриран на: Юни 4, '14, 09:49
Получил благодарност: 1 път

Re: Зимни мезета и салати

Мнение от dilyanka »

Само 3 Е-та в мармалада.Това нищо не е в сравнение със състава на колбасите и сладкарските изделия.

Тази година освен традиционния суджук ще пробвам да приготвя и домашен Петрохан.
Скоро ще стане ясно дали е сполучлив. :dovolen:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”