Зимни мезета и салати
Публикувано на: Ное 24, '09, 09:03
Индекс на рецептите
Броколи със сирене рокфор и хрян - lila
рецепта с авокадо - nel4o
Цветна зимна салата - Satori
Камбички пълнени с моркови и зеле -tanya1602
Червено цвекло с хрян -tanya1602
Ордьовър с камби -Satori
две вкусни салатки с цедено кисело мляко -kdoicheva
салата с гулия -kdoicheva
Салата "Табули" - nel4o
страхотна зимна салата - Titi
салата "Лила" - lila
зелена салата с авокадо,кашу и пармезан - ptiholov
салата от чеснови домати - ptiholov
салата от спанак и сирене - nel4o
зелена салата с парченца портокал,печени орехови ядки и пармезан - ptiholov
зелена салата с пилешко - Titi
зимна идея - Moria
разядка с чесън - orkud
пролетна салата - maili
салата със скариди - valiatsvet
туршия без консерванти - jina_ina
салата от суров карфиол - Fado
идеи с авокадо, предястие с извара, салата с броколи на пара - Tanet
Салата от моркови и портокал - Blue sky
зелена салата с риба тон и маслини - ptiholov
салата от коприва - Албена
Салата с ябълки, Ементал и меден дресинг - Blue sky
салата от червено цвекло и моркови със суров слънчоглед и стафиди - lila
Спящи руладинки със сирене и бекон - Titi
Салата от тиквички - Албена
Зелена салата с ядки - Албена
бобена салата с таханов дресинг - ptiholov
зелена салата с дресинг от фъстъчено масло - ptiholov
зелена салата с нар - nel4o
------------------
Още една импровизация, която ми хареса:
Броколи със сирене рокфор и хрян
Броколито се обварява на пара – времето е в зависимост от това дали го обичате по-сурово или по-меко. В купа настъргвам на ситното ренде /или с преса/ няколко скилидки чесън /брой по желание/ и две коренчета обелен хрян /или отново количеството е по-желание/. Натрошавам малко сирене рокфор, ч. л. балсамов оцет и олио или зехтин. Не пречи да се прибави и авокадо – принципно го ползвам за пълен заместител на майонеза /за зелеви салати и пр./ Сол може да не се слага – зеленчуците на пара са идеални и без досоляване, а сиренето е солено. Разбърква се броколито със соса и се оставя да постои и да се овкуси, плътно покрито. Върви както топло, така и студено, като салата, разядка или гарнитура и пие доста червено вино.
Броколи със сирене рокфор и хрян - lila
рецепта с авокадо - nel4o
Цветна зимна салата - Satori
Камбички пълнени с моркови и зеле -tanya1602
Червено цвекло с хрян -tanya1602
Ордьовър с камби -Satori
две вкусни салатки с цедено кисело мляко -kdoicheva
салата с гулия -kdoicheva
Салата "Табули" - nel4o
страхотна зимна салата - Titi
салата "Лила" - lila
зелена салата с авокадо,кашу и пармезан - ptiholov
салата от чеснови домати - ptiholov
салата от спанак и сирене - nel4o
зелена салата с парченца портокал,печени орехови ядки и пармезан - ptiholov
зелена салата с пилешко - Titi
зимна идея - Moria
разядка с чесън - orkud
пролетна салата - maili
салата със скариди - valiatsvet
туршия без консерванти - jina_ina
салата от суров карфиол - Fado
идеи с авокадо, предястие с извара, салата с броколи на пара - Tanet
Салата от моркови и портокал - Blue sky
зелена салата с риба тон и маслини - ptiholov
салата от коприва - Албена
Салата с ябълки, Ементал и меден дресинг - Blue sky
салата от червено цвекло и моркови със суров слънчоглед и стафиди - lila
Спящи руладинки със сирене и бекон - Titi
Салата от тиквички - Албена
Зелена салата с ядки - Албена
бобена салата с таханов дресинг - ptiholov
зелена салата с дресинг от фъстъчено масло - ptiholov
зелена салата с нар - nel4o
------------------
Още една импровизация, която ми хареса:
Броколи със сирене рокфор и хрян
Броколито се обварява на пара – времето е в зависимост от това дали го обичате по-сурово или по-меко. В купа настъргвам на ситното ренде /или с преса/ няколко скилидки чесън /брой по желание/ и две коренчета обелен хрян /или отново количеството е по-желание/. Натрошавам малко сирене рокфор, ч. л. балсамов оцет и олио или зехтин. Не пречи да се прибави и авокадо – принципно го ползвам за пълен заместител на майонеза /за зелеви салати и пр./ Сол може да не се слага – зеленчуците на пара са идеални и без досоляване, а сиренето е солено. Разбърква се броколито със соса и се оставя да постои и да се овкуси, плътно покрито. Върви както топло, така и студено, като салата, разядка или гарнитура и пие доста червено вино.