Зимни мезета и салати
Re: Зимни мезета и салати
Празниците наближават и в неделя започваме с подготовката на Руската салата.
Правиме една много голяма пълна тенджера.На годината веднъж, но като хората ,както трябва
Задължително я правим със шпек на Орехите.Става най-хубаво
Правиме една много голяма пълна тенджера.На годината веднъж, но като хората ,както трябва
Задължително я правим със шпек на Орехите.Става най-хубаво
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 202 пъти
- Получил благодарност: 390 пъти
Re: Зимни мезета и салати
аз направих бързо кисело зеле
много добре се получи / което е рядкост при мен
сока е точно кисел , а не само солен , абе по-хубав е от зелето
много добре се получи / което е рядкост при мен
сока е точно кисел , а не само солен , абе по-хубав е от зелето
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1437
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 81 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Зимни мезета и салати
Зеленко, дай рецептата за това зеле!
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13713
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 202 пъти
- Получил благодарност: 390 пъти
Re: Зимни мезета и салати
ами тя е класическата
в десетлитрово шише пълня с нарязано зеле / колкото да мине през гърлото на бутилката/
горе-долу две средноголеми зелки
изсипвам 65-70 грама морска сол и оставям да преседи 24 часа
зелето омеква и леко се сляга
за тези 24 часа от време навреме обръщам бутилката или на дъно или на капачка
отварям капачката преди обръщане , защото се отделя много газ
държа през цялото време на стайна температура
и на втория ден наливам два литра чешмяна вода , студена
това е
държа на стайна температура , обръщам винаги когато се сетя , винаги преди обръщане отвинтвам капачката за да излезе натрупалия се газ
цялата процедура трае около 5-6 дни
щом зелето стане готово / отпивам от сока , но то и количеството газ рязко намалява , изнасям на студено / на терасата /
когато решиш да готвиш , режеш бутилката , което остане натъпкваш в трилитров буркан , доливаш със сока при нужда и оставяш да чака следващо готвене в хладилника
в десетлитрово шише пълня с нарязано зеле / колкото да мине през гърлото на бутилката/
горе-долу две средноголеми зелки
изсипвам 65-70 грама морска сол и оставям да преседи 24 часа
зелето омеква и леко се сляга
за тези 24 часа от време навреме обръщам бутилката или на дъно или на капачка
отварям капачката преди обръщане , защото се отделя много газ
държа през цялото време на стайна температура
и на втория ден наливам два литра чешмяна вода , студена
това е
държа на стайна температура , обръщам винаги когато се сетя , винаги преди обръщане отвинтвам капачката за да излезе натрупалия се газ
цялата процедура трае около 5-6 дни
щом зелето стане готово / отпивам от сока , но то и количеството газ рязко намалява , изнасям на студено / на терасата /
когато решиш да готвиш , режеш бутилката , което остане натъпкваш в трилитров буркан , доливаш със сока при нужда и оставяш да чака следващо готвене в хладилника
Re: Зимни мезета и салати
Лично мое производство
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Зимни мезета и салати
Ле ле Светка,колко обичам домашна руска салата,ама някой да ме покани Ммм,много апетитно изглежда
Като живеехме в апартамент,съседката често правеше и не ме пропускаше.Тук още не мога да намеря съседка,която да си прави руската салата
А майонезата домашна ли е?
Като живеехме в апартамент,съседката често правеше и не ме пропускаше.Тук още не мога да намеря съседка,която да си прави руската салата
А майонезата домашна ли е?
Re: Зимни мезета и салати
Не е домашна.Майонеза Краси.Пое 1.400гр (7бр)
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
-
- Наркоман
- Мнения: 11642
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 90 пъти
- Получил благодарност: 62 пъти
Re: Зимни мезета и салати
Скоро купувах руска салата от Кауфланд от кулинарния щанд.Направи ми впечатление ,че вече има изписан състава и на насипните храни.Сложих очилата и какво да видя - 12 Е -та!!!Направо нямаше място за руска салата от набухватели и пластификатори.
Re: Зимни мезета и салати
Само 3 Е-та в мармалада.Това нищо не е в сравнение със състава на колбасите и сладкарските изделия.
Тази година освен традиционния суджук ще пробвам да приготвя и домашен Петрохан.
Скоро ще стане ясно дали е сполучлив.
Тази година освен традиционния суджук ще пробвам да приготвя и домашен Петрохан.
Скоро ще стане ясно дали е сполучлив.