Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Блу, аз точно по същия начин правя тиквеника. Всъщност тиквеника е тиквен щрудел. Понякога тиквения щтрудел го правя с ябълки , тогава става ябълков щрудел.
С тази разлика че във сместта с настъргана тиква не глагам галета, с цел точно да си пусне сока, който ползвам за сиропиране- заливам тиквеника преди печене. Ако тиквата не пуща много сок, заливам с чашка сироп, или сок от компот
иначе завиването е точно така. в тавата могат да се нарежат вече на по-малки парчета.
след опичане още горещ се ръси с пудра захар
опитай и ще си майстор и на тиквеника.
С тази разлика че във сместта с настъргана тиква не глагам галета, с цел точно да си пусне сока, който ползвам за сиропиране- заливам тиквеника преди печене. Ако тиквата не пуща много сок, заливам с чашка сироп, или сок от компот
иначе завиването е точно така. в тавата могат да се нарежат вече на по-малки парчета.
след опичане още горещ се ръси с пудра захар
опитай и ще си майстор и на тиквеника.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- orkud
- Кафе машина
- Мнения: 3351
- Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
- Получил благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Една относително лесна и пикантна салата с гарантиран страхотен вкус.
Пилешка латино салата
продукти
0.500 гр. хубав пилешки дроб /желателно да не е замразен, за да виждате какво купувате/
2 пилешки бутчета или пилешки гърди
2 скилидки чесън
олио
4-5 капки табаско
ч. пипер
малко чубрица
1 к.чашка сос Чили
сол на вкус
Завира се вода без сол и като заври се пускат изчистените, но не нарязани дробчета / в гевгир/ само за 3-4 минути да си променят цвета и веднага се измиват със студена вода.
Сваряваме пилешкото месо, обезкостяваме на хапки /не на ситно/ и нарязваме дроба на парчета/също по-едро/ .
Запържваме двете скилидки чесън, добавяме подправките и след като клокнат изсипваме нарязаното месо и дроб. Разбъркваме добре, но внимателно, за да не се мачка дроба. Не се държи много, само колкото да се усети, че е задушено заедно като смес.Сваляме от котлона, добавяме сол и опитваме.
Ммммм .... иска пиене, че малко люто
Пилешка латино салата
продукти
0.500 гр. хубав пилешки дроб /желателно да не е замразен, за да виждате какво купувате/
2 пилешки бутчета или пилешки гърди
2 скилидки чесън
олио
4-5 капки табаско
ч. пипер
малко чубрица
1 к.чашка сос Чили
сол на вкус
Завира се вода без сол и като заври се пускат изчистените, но не нарязани дробчета / в гевгир/ само за 3-4 минути да си променят цвета и веднага се измиват със студена вода.
Сваряваме пилешкото месо, обезкостяваме на хапки /не на ситно/ и нарязваме дроба на парчета/също по-едро/ .
Запържваме двете скилидки чесън, добавяме подправките и след като клокнат изсипваме нарязаното месо и дроб. Разбъркваме добре, но внимателно, за да не се мачка дроба. Не се държи много, само колкото да се усети, че е задушено заедно като смес.Сваляме от котлона, добавяме сол и опитваме.
Ммммм .... иска пиене, че малко люто
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
МразяКоледното суетене ... писна ми да правя пълнена пуйка или петел, пълнени гъби,солена торта, Гараш торта, баклава ,баница - сладка , солена и с месо!А и пълнена тиква с плодове.... искам една сърма или чушка ,малко пита и салата за ракията.Не тази салата със синьото сирене И после била съм гадна - госпойцата неможела да се изяви от мен...ма що ме не пита -давам и' БЕЗВЪЗМЕЗНО - кухнята и всичката посуда.....айййй кака ще си лежкуня като ... в лой.
п.п размечтах се... сега ще се стегна да дам някой рецепти за гъбите и саалтата със сиренето.
п.п размечтах се... сега ще се стегна да дам някой рецепти за гъбите и саалтата със сиренето.
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Вержиниа , у Фантазията Галка всичко ще е наготвилаverji написа:МразяКоледното суетене ... писна ми да правя пълнена пуйка или петел, пълнени гъби,солена торта, Гараш торта, баклава ,баница - сладка , солена и с месо!А и пълнена тиква с плодове.... искам една сърма или чушка ,малко пита и салата за ракията.Не тази салата със синьото сирене И после била съм гадна - госпойцата неможела да се изяви от мен...ма що ме не пита -давам и' БЕЗВЪЗМЕЗНО - кухнята и всичката посуда.....айййй кака ще си лежкуня ката ... в лой.
Не се занемавай с глупости , ние сме плевенчанки и трябва да сме нагласени и накурвени /на теб червеното как ти тича!/, нека готвят софиянките , аз ти предлагам да ходим да пием по кафе+ , купуваме си чушки, сърми, дрянова неокастрена за който е недоволен, троянска сливова и се прибираме ! ОК?
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
искам една сърма или чушка ,малко пита и салата за ракията
Ай Вержи как те разбирам
и на мен някъде след 20-25 Коледи ми беше писнало и ми трябваха още 5 за да кажа "баста"!!! - има и готови храни за който иска повече от една сърма.
ден като ден по отношение на яденето.
ся ма е яд на мене си че 30 години ми трябваха за да разбера на практика не на теория че не живеем за да ядем.
ма било нам кво си, топлина семейство да се подготви лично и др. тинтири минтири.... 30 опита за да видя един и същ резултат... много интелигентност, няма що...
айде мола ви, 30 години топлина достатъчна, доде време да захладнява
Ай Вержи как те разбирам
и на мен някъде след 20-25 Коледи ми беше писнало и ми трябваха още 5 за да кажа "баста"!!! - има и готови храни за който иска повече от една сърма.
ден като ден по отношение на яденето.
ся ма е яд на мене си че 30 години ми трябваха за да разбера на практика не на теория че не живеем за да ядем.
ма било нам кво си, топлина семейство да се подготви лично и др. тинтири минтири.... 30 опита за да видя един и същ резултат... много интелигентност, няма що...
айде мола ви, 30 години топлина достатъчна, доде време да захладнява
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
в една тема си признах,че нямам никакъв талантcalico написа:искам една сърма или чушка ,малко пита и салата за ракията
Ай Вержи как те разбирам
и на мен някъде след 20-25 Коледи ми беше писнало и ми трябваха още 5 за да кажа "баста"!!! - има и готови храни за който иска повече от една сърма.
ден като ден по отношение на яденето.
ся ма е яд на мене си че 30 години ми трябваха за да разбера на практика не на теория че не живеем за да ядем.
ма било нам кво си, топлина семейство да се подготви лично и др. тинтири минтири.... 30 опита за да видя един и същ резултат... много интелигентност, няма що...
айде мола ви, 30 години топлина достатъчна, доде време да захладнява
излъгах
имам 1 неоспорим-много бързо загрявам и като се осъмня проверявам и като проверя-поумнявам моментално
на третата година солова шетня се усетих и намразих оратория за запръжка ножка и точилка на 6 ръце завинаги
всичко има готово и всичко ще купя готово !
ще се изтягам из градските кафани с приятелки, ще си излеза със дъщерите и ще си купим разни неща , ще мързелувам , ще си почина както пише по дебелите книги
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
така ... салата със синьо сирене и паста.
Купувате от пастата дето е на охльови и половината плик го сварявате в подсолена и с олио вода/като за спагети/. Изплаквате ги и оставяте да изстинат. Синзьото сирене /при нас го продават на пърчета по 150-200гр/го насъргвате,прибавя се ситно нарязани гъби, ситно нарязана обелена кисела ябълка,кашкавал настърган,грах, царевица, майонеза,сварен и наситнен картоф,сирене-начупено,кисела краставичка нарязана на ситно.Прибавям чер пипер,и магданоз. Всичко се размесва и се добавя малко сок от лимон или кора само за аромат.С готовата смес се пълня охльовите и се полуава прекрасно мезе. може да се прибави и ситно нарязано филе ,пиле,риба тон...мммм пу
накрая изглежда така
Купувате от пастата дето е на охльови и половината плик го сварявате в подсолена и с олио вода/като за спагети/. Изплаквате ги и оставяте да изстинат. Синзьото сирене /при нас го продават на пърчета по 150-200гр/го насъргвате,прибавя се ситно нарязани гъби, ситно нарязана обелена кисела ябълка,кашкавал настърган,грах, царевица, майонеза,сварен и наситнен картоф,сирене-начупено,кисела краставичка нарязана на ситно.Прибавям чер пипер,и магданоз. Всичко се размесва и се добавя малко сок от лимон или кора само за аромат.С готовата смес се пълня охльовите и се полуава прекрасно мезе. може да се прибави и ситно нарязано филе ,пиле,риба тон...мммм пу
накрая изглежда така
- marioletka
- Кафе с мляко
- Мнения: 272
- Регистриран на: Дек 1, '10, 18:32
- Местоположение: до София
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Привет и от мен в тази страхотна тема И аз вече съм готова с менюто за Бъдни вечер и Коледа. До тук съм направила меденки, локумки и едни сладки малко поизмислени от мен с масло и много портокалов сок и кората му.
За Бъдни вечер съм решила да направя:
1.Боб- варен
2.Пълнени чушки с ориз
3.Сърмички- зелеви и лозови
4.Содена питка
5.Ошав
7.Варено жито
8.Разядка с патладжан
9.Плодове
Също на масата слагаме сол, мед, ядки....
За Коледа:
торта- Коледна звезда или Гараш (още не съм решила)
Пълнена пуйка със зелеви сърмички
някаква салата като снежанка или нещо подобно
също тази Коледа мисля да спретна малко коледни кравайчета, че така са ми влезли в главата
и обезателно една голяма и вкусна погача
за Нова Година ще се почудя още малко искам да е нещо нестандартно, но какво да е то?........
За Бъдни вечер съм решила да направя:
1.Боб- варен
2.Пълнени чушки с ориз
3.Сърмички- зелеви и лозови
4.Содена питка
5.Ошав
7.Варено жито
8.Разядка с патладжан
9.Плодове
Също на масата слагаме сол, мед, ядки....
За Коледа:
торта- Коледна звезда или Гараш (още не съм решила)
Пълнена пуйка със зелеви сърмички
някаква салата като снежанка или нещо подобно
също тази Коледа мисля да спретна малко коледни кравайчета, че така са ми влезли в главата
и обезателно една голяма и вкусна погача
за Нова Година ще се почудя още малко искам да е нещо нестандартно, но какво да е то?........
Песимистът вижда трудности във всяка възможност, оптимистът - във всяка трудност - възможности.
Уинстън Чърчил
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 8148402236
Уинстън Чърчил
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 8148402236
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Дал ... още утре на кафе и коняк се спретваме по заведенията...Да му мисли кой иска да яде!