Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Я малко да съживя хубавата тема
Всяка Коледа сме на гости и аз нося тиквеник. Хубав ми става, с готови кори, обаче вече ми омръзна и изкам нещо друго за десерт с тиква да направя. Иска ми се така по-празничен вид да има, какво ще кажете, нещо по-различно може ли да измислим?
Дали да не я опека на парчета, оформени като лодки и пълни със сушени плодове, орехи и заляти с мед
Ама не съм правила досега така, подправка някаква слага ли се, с меда ли се пече или само със захар и после се залива с мед при сервиране...
Имате ли идеи?
Всяка Коледа сме на гости и аз нося тиквеник. Хубав ми става, с готови кори, обаче вече ми омръзна и изкам нещо друго за десерт с тиква да направя. Иска ми се така по-празничен вид да има, какво ще кажете, нещо по-различно може ли да измислим?
Дали да не я опека на парчета, оформени като лодки и пълни със сушени плодове, орехи и заляти с мед
Ама не съм правила досега така, подправка някаква слага ли се, с меда ли се пече или само със захар и после се залива с мед при сервиране...
Имате ли идеи?
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10032
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 613 пъти
- Получил благодарност: 1100 пъти
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Като срежа тиквата, отделям 1 кг за тиквеник, другата част - на парчета, точно както си го описала- с нарязани круши, орехи, подсладена преди печенето, да поеме захарта, на дъното на тавата вода, иначе ще се деформира. Обикновено тиквата е голяма, затова всичко това е от половин тиква.
- vanina_g
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1464
- Регистриран на: Апр 5, '16, 09:03
- Местоположение: Пловдив
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Благодаря за съветите! Ще се пробвам, не ми звучи много сложно и вярвам, че ще стане!greeneyed написа:Като срежа тиквата, отделям 1 кг за тиквеник, другата част - на парчета, точно както си го описала- с нарязани круши, орехи, подсладена преди печенето, да поеме захарта, на дъното на тавата вода, иначе ще се деформира. Обикновено тиквата е голяма, затова всичко това е от половин тиква.