Коледни сладкиши
Re: Коледни сладкиши
Зеленко, много добре са се получили розичките.Ей точно такъв цвят и навъртян гюл нямам в градината, но благодарение на теб имам вече засадена Хенриета.Благодаря ти И аз чакам подробности за рецептата, плийз
Re: Коледни сладкиши
Ай лелеее , изядох половин шоколад докато ви гледам и чета коледните сладки Браво за ентусиазма и красотите Аз само едни 100тина меденки направих тази, както и всяка друга година ... още има, въпреки, че децата добре си хапват ... ама ден преди Бъдни вечер ги правихме, та още са в срок
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13694
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 172 пъти
- Получил благодарност: 327 пъти
Re: Коледни сладкиши
а ми , че аз съм дала рецептата преди фотката на мойте
елементарна е
от серията "винаги отличен резултат"
един лист бутер тесто нарязваш на лентички
намазваш ги с някакво сладко - в моя случай с мед
нареждаш полумесеците от ябълки , завиваш и навиваш и печеш
много вкусни станаха
леко сладко-солени заради тестото
после се наръсват и с пудра захар , за по-представителни случай и с малко течен карамел и така
а бе всичко за 5 минути без печенето
копнато от пинта
елементарна е
от серията "винаги отличен резултат"
един лист бутер тесто нарязваш на лентички
намазваш ги с някакво сладко - в моя случай с мед
нареждаш полумесеците от ябълки , завиваш и навиваш и печеш
много вкусни станаха
леко сладко-солени заради тестото
после се наръсват и с пудра захар , за по-представителни случай и с малко течен карамел и така
а бе всичко за 5 минути без печенето
копнато от пинта
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31649
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 979 пъти
- Получил благодарност: 2233 пъти
Re: Коледни сладкиши
Цветът на розичките ще зависи от цвета на сладкото, с което ще се намажат лентите бутертесто. Може на всяка лентичка различен цвят сладко. Или да се комбинират 2 цвята сладка за получаване на нов нюанс розички.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Коледни сладкиши
Съхранявам сладките в метални кутии. Крия ги от децата, защото злоупотребяват
Намерих си през декември меденки от миналата Коледа, търсейки си кутиите Изядох една да видя какво ще ми стане. Добре ми стана Но беше изсъхнала като сухар. (Това за по-горе написаното "в срок са"). Кучето изхрупа останалите по празниците
Но се сетих за едни други сладки, които се получават винаги и са близко до безглутенови (доколкото овесът има малко глутен и не действа както пшеницата). Стават за Бъдни вечер, защото са постни. Като цяло имат вкус на халва
Продукти:
200 г сусамов тахан
200 г мед или тъмна захар
200 г овесени ядки
50-100 г счукани ядки по наличност или желание
шепа сухи плодове по наличност или желание
1 канела
Приготовление:
Всичко се обърква добре. Оформят се "кюфтета" с диаметър към 6-7 см върху хартия за печене. Трудно се оформя, защото става тричаво. Но резултатът е добър и натурален. Пекат се около 8-10 минути на 180 градуса. За по-сигурно се надига една, за да се види цвета отдолу, защото миришат на халва през цялото печене и се е случвало да ги препека
Не останаха за снимка
P. S. Забравих да напиша, че съхранявах заедно четири вида сладки и щрудел в чиния, завити с найлонов плик. Беше се получила за една нощ нежна мекота на сладките и такава мешавица от аромати, че всичко беше неземно апетитно До какво ли не води мързелът и зорът просто да прибереш масата и да си легнеш
Намерих си през декември меденки от миналата Коледа, търсейки си кутиите Изядох една да видя какво ще ми стане. Добре ми стана Но беше изсъхнала като сухар. (Това за по-горе написаното "в срок са"). Кучето изхрупа останалите по празниците
Но се сетих за едни други сладки, които се получават винаги и са близко до безглутенови (доколкото овесът има малко глутен и не действа както пшеницата). Стават за Бъдни вечер, защото са постни. Като цяло имат вкус на халва
Продукти:
200 г сусамов тахан
200 г мед или тъмна захар
200 г овесени ядки
50-100 г счукани ядки по наличност или желание
шепа сухи плодове по наличност или желание
1 канела
Приготовление:
Всичко се обърква добре. Оформят се "кюфтета" с диаметър към 6-7 см върху хартия за печене. Трудно се оформя, защото става тричаво. Но резултатът е добър и натурален. Пекат се около 8-10 минути на 180 градуса. За по-сигурно се надига една, за да се види цвета отдолу, защото миришат на халва през цялото печене и се е случвало да ги препека
Не останаха за снимка
P. S. Забравих да напиша, че съхранявах заедно четири вида сладки и щрудел в чиния, завити с найлонов плик. Беше се получила за една нощ нежна мекота на сладките и такава мешавица от аромати, че всичко беше неземно апетитно До какво ли не води мързелът и зорът просто да прибереш масата и да си легнеш
Никога не е късно да засадиш клематис...
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31649
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 979 пъти
- Получил благодарност: 2233 пъти
Re: Коледни сладкиши
Иииих! Изпревари ме цели 3 минути, оркудче... Забърках го, ама като не съм първа за годината, право в кофата.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.