Рецепти за сладкиши и десерти

Изкушения за лакомници и гурмани.
mincho
Kафенце
Мнения: 33
Регистриран: пет окт 06, 2017 8:13 pm

ср май 16, 2018 2:07 pm

Дайте идея за рецепта за сладкиш, който не изисква готвене. :dovolen:
0 x

Потребителски аватар
boggy
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1358
Регистриран: вт яну 08, 2013 2:43 pm
Местоположение: София

ср май 16, 2018 8:52 pm

Бисквитена торта,Тора медовик с готови блатове и кондензирано мляко
0 x
Потребителски аватар
ToBo
Чист кофеин
Мнения: 7678
Регистриран: съб апр 21, 2012 8:41 pm
Местоположение: София
x 11

пон май 28, 2018 10:23 pm

Това някъде го бях пускала, но не го намирам сега :dovolen: Без готвене и сезонът е точно за него ;)

Чийзкейк с малини
Източникът:
http://recepti.gotvach.bg/r-21777-%D0%A ... 0%BE%D1%81
Моята версия за форма за торта около 25 см в диаметър:
- 10-12 бисквити (аз използвам закуска с какао). Може да се приготвят и вкъщи някакви шоколадови/медени, но чисто технологично никога не се сещам да си правя бисквити предния ден 
- Малко повече от половин чаена чаша кокосови стърготини
- 100-120 г масло
- 400-500 г малини (правила съм го с ягоди и смокини и пак е хубаво) Имам снимка само с ягоди
- 500 г или малко повече извара (ама да е безсолна)
- 200-250 г маскарпоне
- 400-500 г заквасена сметана
- Малко повече от половин чаша захар
Всичките тия са така написани, защото не купувам винаги едни и същи, а разфасовките варират. Резултатът винаги е добър, независимо, че съотношението се различава.

Бисквитите се натрошават на трохи и се разбъркват с кокосовите стърготини. Маслото се
разтопява и се смесва хубаво в сухите съставки. Всичко това се изсипва във формата, разпределя се равномерно и се натъпква с лъжица да е плътно по дъното. Прибира се в хладилника да стегне.

Изварата се пасира, защото има бучки в нея. Колкото успеят да се загладят. Добавя се маскарпонето и захарта. Пак се пасира. Накрая сметаната. На тоя етап вече е трудно с пасатор , защото лепне. Добавят се половината плодове и се рабърква леко, за да не се смачкат. Тази смес се разпределя върху блата равномерно. Отгоре се нареждат декоративно останалите плодове.
Прибира се за една нощ в хладилник и на другия ден се почва ;)



Опция по желание:
За по-добър вид и ухание на шоколад (какъв е тоя десерт без шоколад ), ако имате някакъв шоколад вкъщи, може да разтопите и да глазирате с тънки струи. Аз обикновено работя с черен кувертюрен, ако не са го докопали децата.
Най-лесно е да се сложи парчето шоколад в найлонов плик и да се разтопи с целия плик на водна баня. Това значи да сложите плика във вода и да я загрявате почти до кипване. После си вадите плика, дупчите го с игла и през дупката, като се стисне, излиза тънка струйка шоколад.
Изображение
0 x
Никога не е късно да засадиш клематис...
Потребителски аватар
Фъстък
Дълго кафе
Мнения: 106
Регистриран: нед мар 31, 2013 3:39 pm
Местоположение: Русе

вт юни 05, 2018 7:38 pm

Аз искам да споделя с вас една рецепта, за шоколадови клавиши с ром, от която лично аз (а и останалите, които намазаха :D ) останах във възторг. :ieeemyzh: От мерак да си изпробвам новата силиконова форма част от сместа я направих на бонбони. Извинявам се ако вече някой преди мен я е рекламирал. Също така не успях да снимам най - красивите бонбони защото бяха много набързо изядени. Ето и самата рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.c ... s.html?m=1 Изображение
0 x
Гледайте напред с надежда, назад с благодарност, нагоре с вяра, настрани с любов.
wenche
x 20

пет юни 29, 2018 8:02 pm

Изображение

Не ми беше нужно дълго време, за да получа вдъхновение за най-доброто малиново превъплъщение. Наистина е best ever!
Лоиз :tzvetentze: :tzvetentze:

Изображение

Изображение

Изображение
0 x

Lois
x 20

съб юни 30, 2018 12:58 pm

Ааааа, жестоко е, нали :)
Гледам, че и бял шоколад си му сложила, мастерска работа. Аз го пропускам напоследък.
0 x
wenche
x 20

съб юни 30, 2018 3:44 pm

Така си писала в рецептата, смея ли да го пропусна. :dovolen: Че и Lindt отгоре на всичко.
0 x
Потребителски аватар
gabi123
Кафе машина
Мнения: 3735
Регистриран: нед юни 26, 2011 11:30 am
x 8
x 13

ср юли 04, 2018 6:29 pm

Фъстък написа:
вт юни 05, 2018 7:38 pm
Аз искам да споделя с вас една рецепта, за шоколадови клавиши с ром, от която лично аз (а и останалите, които намазаха :D ) останах във възторг. :ieeemyzh: От мерак да си изпробвам новата силиконова форма част от сместа я направих на бонбони. Извинявам се ако вече някой преди мен я е рекламирал. Също така не успях да снимам най - красивите бонбони защото бяха много набързо изядени. Ето и самата рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.c ... s.html?m=1 Изображение
Благодаря ти Фъстък,за прекрасната рецепта :tzvetentze: :tzvetentze:
Пробвах ,очаровани са всички :daaa: ,може би бях сложила повечко есенция ,но на следващият ден :potekoha: :potekoha: :potekoha: ,картофите не се усещат :nod: ,несравним вкус на шоколад и ром
Отива в графа любими :tzvetentze: :tzvetentze:
0 x
apis
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1805
Регистриран: пет мар 01, 2013 11:41 pm
x 9

чет юли 05, 2018 8:53 am

В този блог има само 2-3 рецепти общо ?
0 x
wenche
x 20

чет юли 05, 2018 7:05 pm

Оооо, не, не са само 2-3. Наред си е блогът. И награди си има, и рекламодатели.

https://lussisworldofartcraft.blogspot. ... 3.html?m=1
0 x
apis
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1805
Регистриран: пет мар 01, 2013 11:41 pm
x 9

чет юли 05, 2018 10:36 pm

wenche , благодаря !
0 x
Потребителски аватар
shoshy
Баш кафе майстор
Мнения: 2156
Регистриран: ср мар 30, 2011 4:09 pm
Местоположение: Бургас
x 81
x 29

чет юли 05, 2018 11:02 pm

Това малиново превъплъщение изглежда голямо изкушение 😯.
Венче, моля за рецептата.
0 x
wenche
x 20

чет юли 05, 2018 11:27 pm

Заповядай, shoshy :dovolen:

МАЛИНОВОТО БРАУНИ НА ЛОИЗ

за тавичка с размери 20х30см
адаптирана от BBC GoodFood :)

200 г черен шоколад, нарязан на дребно
100 г бял шоколад, нарязан на малки парченца
200 г масло
200 г смесена бяла и кафява захар
4 големи яйца
140 г брашно
50 г какао
200 г пресни или замразени малини

1. Загрейте фурната на 180С. Застелете тавата с хартия за печене.
Разтопете черния шоколад (200 гр), маслото (200 гр) и захарта (200 гр) (най-добре в съд на водна баня), като разбърквате. Внимавайте да не го прегреете! Дръпнете от огъня.

2. Добавете яйцата (4бр.), едно по едно, към сместа, като разбърквате след всяко. Пресейте отгоре брашното (140 гр) и какаото (50 гр), разбъркайте. Добавете половината малини и нарязания бял шоколад, разбъркайте. Пресипете сместа в тавичката и заравнете. Подредете отгоре останалите малини.

3. Изпечете на средното ниво на фурната за около 35 мин. Охладете добре, преди да нарежете.
0 x
Потребителски аватар
shoshy
Баш кафе майстор
Мнения: 2156
Регистриран: ср мар 30, 2011 4:09 pm
Местоположение: Бургас
x 81
x 29

чет юли 05, 2018 11:39 pm

Венче, благодаря за рецептата. Минавам на шоколадова диета 😜.
0 x
Потребителски аватар
Еличка
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1088
Регистриран: пон мар 21, 2016 2:39 pm
x 94
x 106

пет юли 06, 2018 12:13 am

:potekoha: Оооох Wenche, Lois! Тамън лееееееко свалих от зимните възглавнички, а вие какви ги вършите тук! Освен да взема да пробвам диетката на shoshy, м?
Таааа, по същество, да не се отплесвам, че да я почвам :lol: Всичко в тавичката ли се бърка? Никакъв набухвател ли не се слага? :gush:
0 x
"Нека бъдем благодарни на хората,които ни правят щастливи, те са вълшебните градинари, които карат душите ни да цъфтят."

Отговори

Върни се в “Готварство”