Страница 44 от 74

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Фев 1, '15, 14:29
от Донка Тодорова
Такъв кекс става само със суперрецепта. Изглежда супер и навярно вкусът му е такъв.

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Мар 13, '15, 23:30
от Titi
Хрупкави бисквити с течен център

230 гр. Брашно
100 гр. захар
100 гр. краве масло
5 гр. Сода бакпулвер
2 яйца
Нутела /отива около 150 гр./
1 ванилия
150 гр. Шоко чипс /ако нямате такъв, мисля, че би станало и с натрошен на ситни парченца шоколад/

Смесват се маслото и захарта /аз бих намалила захарта наполовина, защото стават мнооооого сладки/.
Добавяш яйцата и ванилията и разбиваш с миксера. /може и без миксер/
В отделна купа хубаво смесваш брашното с бакпулвера и постепенно, с бъркане с лъжицата го смесваш с яйчената смес. Накрая изсипваш шоколадовите парченца и объркваш.
Става гъста, лепкава смес. Вземаш 1 СУП. лъжица от нея, правиш на топче и върху ръката си го мачкаш на питка. В центъра му слагаш 1 кафен лъжичка течен шоколад и завиваш така, че той да остане в средата. Печеш върху домакинска хартия, в предварително загрята фурна на 180 градуса, точно за 15 Мин.

Ето видео за приготвянето
" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Мар 13, '15, 23:50
от МГХ
Тити ,страхотно.Като спра да се изтезавам с една диета ,ще ги направя.

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Мар 13, '15, 23:56
от sendi1966
Благодаря Тити :gush: При първа възможност ще се пробв

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Май 14, '15, 10:52
от Titi
Eдна идея за много бърз, много лесен и много вкусен десерт.
[video][/video]

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Юни 19, '15, 16:27
от kurosania
Направих сладките на Тити с овесените ядки.
Вкусът на суровата смес ми хареса повече.Само суровото яйце ме възпря да не изям остатъка за второто печене. Явно не обичам печен банан :D

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Юли 18, '15, 20:19
от scleri
Рецептата, сигурен съм, не ви трябва.
Динена пица :

Изображение

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Юли 18, '15, 20:56
от ivanina
scleri написа:Рецептата, сигурен съм, не ви трябва.
Динена пица :

Изображение
...е такива рецепти най- харесвам ...режеш и директно похапваш - без да трупаш излишни килца! :mrgreen:
....при това и здравословно! :daaa:

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Авг 12, '15, 14:33
от Мария Николова
Специално за дренките на krasota. :dovolen:
krasota написа:
Мери, наистина е много красив дряна тази година, още малко да узреят хубаво плодовете и ще напълни бурканите за компот. Направо не ми се обира, че после е само едно зелено дръвче до есента, когато листата му се обагрят в червеникаво и жълто. Абе красиво и полезно дръвче си е :liubov2: И рано на пролет като нацъфти е красота, ще снимам пак преди да го обера. Специално за теб още една снимка по-отблизо

Изображение


Бъди търпелива, докато станат тъмночервени, но още лъскави. Като станат матови, вече са презрели и окапват на земята. Компотът не е единственото, което може да направиш. :dovolen: От презрелите можеш да направиш желе. Местя се в "Готварство", да те светна. ;) :mrgreen:
Желе (пелте) от: дренки, или дюли, или ябълки (от Пловдив)

Продукти: на 1 кг. плод - захар 300 гр. (1 и 1/2 чаена чаша), лимонена киселина, 5 гр. (1 чаена лъжичка).
Плодът се измива. (Дюлите, или ябълките след измиването им се нарязват на едро.) Поставя се в съда за верене. Залива се с със студена вода, която да бъде 5-6 см. над повърхността на плода. Вари се до омекване. Омекналия плод се прецежда внимателно през тензух, за да бъде бистра отварата. На всеки литър от отварата се прибавя по 300 гр. захар. Сместа се вари, докато капка от нея, капната върху порцеланова чинийка, се задържа без да се разлива. Пет минути преди този момент се прибавя лимонената киселина и се разбърква. Готовото желе, още горещо, се излива в по-голям плитък съд, където се съхранява.


Най-красивия червен цвят на желе дават дренките. :potekoha: Незаменимо е за гарниране на торти. :daaa:

Сироп от дренки (от Средногорието)

Продукти: 1 кг- дренки, захар 2 кг., вода 2 литра, лимонтузу 3 гр. (1/2 чаена лъжичка).
Измитите дренки се варят във водата докато омекнат, след което се прецеждат през тензух. Полученият сок се смесва със захарта и се вари (кратко време) до нужната гъстота. Към края на варенето му се прибавя лимонтузуто. Още горещ се налива в бутилки, които се запушват с коркови тапи. Съхранява се на сухо и хладно място.
Този сироп има хубав рубинен цвят и е много ароматен.

Re: Рецепти за сладкиши и десерти

Публикувано на: Авг 13, '15, 14:23
от katina
Мери, благодаря ти за рецептите :tzeluvka: Миналата година варих и пасирах дряна по рецепти от нета и наистина стана превъзходен на вкус и аромат, но на компот го обичаме и пак е много ароматен, вече е в бурканите :sdaaa: Последна снимка на дръвчето
Изображение