Рецепти за сладкиши и десерти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Така си писала в рецептата, смея ли да го пропусна. Че и Lindt отгоре на всичко.
- gabi123
- Кафе машина
- Мнения: 3943
- Регистриран на: Юни 26, '11, 11:30
- Дал благодарност: 40 пъти
- Получил благодарност: 56 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Благодаря ти Фъстък,за прекрасната рецептаФъстък написа: ↑Юни 5, '18, 19:38 Аз искам да споделя с вас една рецепта, за шоколадови клавиши с ром, от която лично аз (а и останалите, които намазаха ) останах във възторг. От мерак да си изпробвам новата силиконова форма част от сместа я направих на бонбони. Извинявам се ако вече някой преди мен я е рекламирал. Също така не успях да снимам най - красивите бонбони защото бяха много набързо изядени. Ето и самата рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.c ... s.html?m=1
Пробвах ,очаровани са всички ,може би бях сложила повечко есенция ,но на следващият ден ,картофите не се усещат ,несравним вкус на шоколад и ром
Отива в графа любими
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Оооо, не, не са само 2-3. Наред си е блогът. И награди си има, и рекламодатели.
https://lussisworldofartcraft.blogspot. ... 3.html?m=1
https://lussisworldofartcraft.blogspot. ... 3.html?m=1
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Това малиново превъплъщение изглежда голямо изкушение .
Венче, моля за рецептата.
Венче, моля за рецептата.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Заповядай, shoshy
МАЛИНОВОТО БРАУНИ НА ЛОИЗ
за тавичка с размери 20х30см
адаптирана от BBC GoodFood
200 г черен шоколад, нарязан на дребно
100 г бял шоколад, нарязан на малки парченца
200 г масло
200 г смесена бяла и кафява захар
4 големи яйца
140 г брашно
50 г какао
200 г пресни или замразени малини
1. Загрейте фурната на 180С. Застелете тавата с хартия за печене.
Разтопете черния шоколад (200 гр), маслото (200 гр) и захарта (200 гр) (най-добре в съд на водна баня), като разбърквате. Внимавайте да не го прегреете! Дръпнете от огъня.
2. Добавете яйцата (4бр.), едно по едно, към сместа, като разбърквате след всяко. Пресейте отгоре брашното (140 гр) и какаото (50 гр), разбъркайте. Добавете половината малини и нарязания бял шоколад, разбъркайте. Пресипете сместа в тавичката и заравнете. Подредете отгоре останалите малини.
3. Изпечете на средното ниво на фурната за около 35 мин. Охладете добре, преди да нарежете.
МАЛИНОВОТО БРАУНИ НА ЛОИЗ
за тавичка с размери 20х30см
адаптирана от BBC GoodFood
200 г черен шоколад, нарязан на дребно
100 г бял шоколад, нарязан на малки парченца
200 г масло
200 г смесена бяла и кафява захар
4 големи яйца
140 г брашно
50 г какао
200 г пресни или замразени малини
1. Загрейте фурната на 180С. Застелете тавата с хартия за печене.
Разтопете черния шоколад (200 гр), маслото (200 гр) и захарта (200 гр) (най-добре в съд на водна баня), като разбърквате. Внимавайте да не го прегреете! Дръпнете от огъня.
2. Добавете яйцата (4бр.), едно по едно, към сместа, като разбърквате след всяко. Пресейте отгоре брашното (140 гр) и какаото (50 гр), разбъркайте. Добавете половината малини и нарязания бял шоколад, разбъркайте. Пресипете сместа в тавичката и заравнете. Подредете отгоре останалите малини.
3. Изпечете на средното ниво на фурната за около 35 мин. Охладете добре, преди да нарежете.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Оооох Wenche, Lois! Тамън лееееееко свалих от зимните възглавнички, а вие какви ги вършите тук! Освен да взема да пробвам диетката на shoshy, м?
Таааа, по същество, да не се отплесвам, че да я почвам Всичко в тавичката ли се бърка? Никакъв набухвател ли не се слага?
Таааа, по същество, да не се отплесвам, че да я почвам Всичко в тавичката ли се бърка? Никакъв набухвател ли не се слага?
"Нека бъдем благодарни на хората,които ни правят щастливи, те са вълшебните градинари, които карат душите ни да цъфтят."
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Еличке, няма набухвател. Няма да набухнеш и в талията, не се безпокой
Вземаш подходящ съд, в който на ниска температура или на водна баня разтопяваш шоколада, маслото и захарта, напр. тенджерка с дебело дъно или някаква купа. В същия съд в описания ред добавяш останалите продукти. Тавичката я застилаш с хартия за печене и в нея прехвърляш за печене сместа. Хартията не я мажеш с мазнина, защото сладкишът е достатъчно маслен.
И да покажете снимки като го направите.
Вземаш подходящ съд, в който на ниска температура или на водна баня разтопяваш шоколада, маслото и захарта, напр. тенджерка с дебело дъно или някаква купа. В същия съд в описания ред добавяш останалите продукти. Тавичката я застилаш с хартия за печене и в нея прехвърляш за печене сместа. Хартията не я мажеш с мазнина, защото сладкишът е достатъчно маслен.
И да покажете снимки като го направите.