Рецепти за сладкиши и десерти
Re: Рецепти на сладкиши
По желание на Тити:
Сладкиш с извара
400гр.извара
3 яйца
2 ч.ч.захар
1/2ч.ч. кис.мляко
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.брашно+1 бакпулвер
ванилия
сладко някакво
орехи
Отделят се белтъци от жълтъци.Изварата се разбива с миксер,прибавят се жълтъците,1ч.ч.захар,кис.мляко,олиото,брашното с бакпулвера и ванилията.
Тази смес се изсипва в намаслена тава и се пече.
Разбиват се белтъците с 1ч.ч. захар на сняг.
След изпичане на сладкиша, същия се намазва със сладкото,разстилат се белтъците и се поръсва със счуканите орехи.Запича се леко отново.
И моята снимка на сладкиша:
Сладкиш с извара
400гр.извара
3 яйца
2 ч.ч.захар
1/2ч.ч. кис.мляко
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.брашно+1 бакпулвер
ванилия
сладко някакво
орехи
Отделят се белтъци от жълтъци.Изварата се разбива с миксер,прибавят се жълтъците,1ч.ч.захар,кис.мляко,олиото,брашното с бакпулвера и ванилията.
Тази смес се изсипва в намаслена тава и се пече.
Разбиват се белтъците с 1ч.ч. захар на сняг.
След изпичане на сладкиша, същия се намазва със сладкото,разстилат се белтъците и се поръсва със счуканите орехи.Запича се леко отново.
И моята снимка на сладкиша:
"Аз поисках и дъжд заваля.
Не ме гледай със укор в очите!
Запомни! Аз обичам дъжда.
Той единствен скрива сълзите!"
Не ме гледай със укор в очите!
Запомни! Аз обичам дъжда.
Той единствен скрива сълзите!"
Re: Рецепти на сладкиши
Много ти благодаря Още като го видях на снимката и почнах слюнкоотделяне, а сега като прочетох и рецептата направо нямам търпение да го направя.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Рецепти на сладкиши
аз понеже не ползвам, та да се зачудя на въпроса ти: нима има различн видове извара? Щото в магазина съм виждала в едни найлонови пликчета и веднъж годишно ми се е случвало да купя, за да направя някой компрес на гърлото сиSatori написа:Каква извара ползвате?
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Рецепти на сладкиши
Хм,Тити, то и аз обикновено за това я ползвам и купувам да има в хладилника. Аз купувам също в пликчета, различни марки.
"Аз поисках и дъжд заваля.
Не ме гледай със укор в очите!
Запомни! Аз обичам дъжда.
Той единствен скрива сълзите!"
Не ме гледай със укор в очите!
Запомни! Аз обичам дъжда.
Той единствен скрива сълзите!"
Re: Рецепти на сладкиши
Ами зная, че има насипна /с неизвестно за мен качество, щото и аз само за компреси ползвам/ и в "салами" - т.е. в найлонови черва, като пастета. Тая втората съм я опитвалана вкус - доста е прилична, ама като се зачетох колко Е-та съдържа, не повторих.Titi написа:аз понеже не ползвам, та да се зачудя на въпроса ти: нима има различн видове извара? Щото в магазина съм виждала в едни найлонови пликчета и веднъж годишно ми се е случвало да купя, за да направя някой компрес на гърлото сиSatori написа:Каква извара ползвате?
Но пък ми се е приял сладкиш с извара.
Re: Рецепти на сладкиши
Ето една рецепта с извара от мен. Бързо ,лесно, вкусно
Чийзкейк с извара.
2пак .бисквити/аз взимам житен дар
голяма кофичка заквасена сметана /взимам на Активиа
220гр. извара
1пак. масло/аз слагм половин и маргарин ,иначе става много тежко
1к .ч. пудра захар
ванилия
боровинки/взимам конфитюр от боровинки
Бисквитите се натрошават на ситно, към тях се прибавят разтопеното масло и се разбъркват хубаво. Разтилат се в тавичка равномерно и се намачкват с лажица. Смесва се сметаната, изварата и пудрата захар, слага се и ванилията и се разбива добре с пасатора ,готовата смес се изсипва върху бисквитите и се заглажда .Отгоре се слага от боровинките /може и друго, въпрос на вкус .Прибира се в хладилника да престой докато бисквитите дръпнат добре за да може да се реже и вади от тавичката без да се троши /аз го правя вечер и сутринта е готов .
Чийзкейк с извара.
2пак .бисквити/аз взимам житен дар
голяма кофичка заквасена сметана /взимам на Активиа
220гр. извара
1пак. масло/аз слагм половин и маргарин ,иначе става много тежко
1к .ч. пудра захар
ванилия
боровинки/взимам конфитюр от боровинки
Бисквитите се натрошават на ситно, към тях се прибавят разтопеното масло и се разбъркват хубаво. Разтилат се в тавичка равномерно и се намачкват с лажица. Смесва се сметаната, изварата и пудрата захар, слага се и ванилията и се разбива добре с пасатора ,готовата смес се изсипва върху бисквитите и се заглажда .Отгоре се слага от боровинките /може и друго, въпрос на вкус .Прибира се в хладилника да престой докато бисквитите дръпнат добре за да може да се реже и вади от тавичката без да се троши /аз го правя вечер и сутринта е готов .
Re: Рецепти на сладкиши
Ето мога да споделя няколко рецепти ,които са запазената ми марка . Те присъстват на взяка една коледна трапеза.
N: 1 e баклавата , N: 2 е гараш торта и 3 едни снежни топки.
Започвам с баклавата.
продуктите са - 1 пакет финни кори , 6 яйца,1ч.ч. захар, 2ч.ч. счукани орехи /но не ма много дребно/,1ч.ч брашно.
Разделят се корите на двеи се поставят в тава намазана с олио.вурху тях се поставя плънката ,кочто е от разбитите яйца.захар, орехи и брашно.
Реди се останалата част от корите .запича се леко -да станат златисти лекокорите/ не повече ор 5-7 мин./ Нарязва се и се полива с топло масло около 50 гр. впо линиите където е прорязано.Пече се на 180-200 градоса докато стане златисто -кафява/не определям време защото вие си познавате печките/Но може да проврите с клечка ,за да видите дали плънката се лепи или не.Щом е не значи е готова.
Сиропа е от 2ч.ч вода,3ч.ч. захар и 1/3лъжичка лимонтозо.
Не забравяйте - студена бааклава се залива с топъл сироп!
Престоява 24часа и е готова за вечерта!
Да ви е сладко!
Снежните топки са лесни и бързи
продукти - 1 пакетчекраве масло ,1 пакет чаени бисквити,1 жълтък,2 ваанилии,1и1/2ч.ч смлени орехи.
Всичко това се омесва и се прави на топчета каквато големина искате.
овалват се в пудра захар и в настъргани кокосови стърготини. Оставяте в хладилника да се стегнат.
А сега царицата- Гараш тортата
продукти за блата - 10 белтъка, 2ч.ч захар,4ч.ч смелни орехи,
за крема- 1/2 ч.ч захар 1/2ч.ч бода, 1 шоколад и 3с.л какао,5 жълтъка,350грама чисто масло
за кронта 1/2 ч.ч.захар и 2 .с.л вода
блата се прави като се разбиват белтъците на сняг/полу твърд/, прибавя се бавно захърта,орехите. бърка се докато се сгъсти.
разделя се на 4 части и се пече върху хартиянамазана с масло и брашно в тортрна форма. Пече се в умерена фурна да стане кафяво.
Крема - Захарта,бодата ,какаото се варят без да станат на бучки.трябва да се сгъсти,каот по изстине се прибавят жълтъците,разбърква се и се оставя да исстине.Разбива се маслото и бавно се прибавя сместта ,за да стане на пухкав крем.
кронта - карамелизира се захарта с водата и се изсипва на подмаслена тава за да изстине и да не начука на дребни пърченца.
Реди се блат,крем. кронт,като най отгре се намазва с крема и се окрасява по желание
За в будеще ще споделя още рецепти. А и има много интересни които си записах да пробвам..
N: 1 e баклавата , N: 2 е гараш торта и 3 едни снежни топки.
Започвам с баклавата.
продуктите са - 1 пакет финни кори , 6 яйца,1ч.ч. захар, 2ч.ч. счукани орехи /но не ма много дребно/,1ч.ч брашно.
Разделят се корите на двеи се поставят в тава намазана с олио.вурху тях се поставя плънката ,кочто е от разбитите яйца.захар, орехи и брашно.
Реди се останалата част от корите .запича се леко -да станат златисти лекокорите/ не повече ор 5-7 мин./ Нарязва се и се полива с топло масло около 50 гр. впо линиите където е прорязано.Пече се на 180-200 градоса докато стане златисто -кафява/не определям време защото вие си познавате печките/Но може да проврите с клечка ,за да видите дали плънката се лепи или не.Щом е не значи е готова.
Сиропа е от 2ч.ч вода,3ч.ч. захар и 1/3лъжичка лимонтозо.
Не забравяйте - студена бааклава се залива с топъл сироп!
Престоява 24часа и е готова за вечерта!
Да ви е сладко!
Снежните топки са лесни и бързи
продукти - 1 пакетчекраве масло ,1 пакет чаени бисквити,1 жълтък,2 ваанилии,1и1/2ч.ч смлени орехи.
Всичко това се омесва и се прави на топчета каквато големина искате.
овалват се в пудра захар и в настъргани кокосови стърготини. Оставяте в хладилника да се стегнат.
А сега царицата- Гараш тортата
продукти за блата - 10 белтъка, 2ч.ч захар,4ч.ч смелни орехи,
за крема- 1/2 ч.ч захар 1/2ч.ч бода, 1 шоколад и 3с.л какао,5 жълтъка,350грама чисто масло
за кронта 1/2 ч.ч.захар и 2 .с.л вода
блата се прави като се разбиват белтъците на сняг/полу твърд/, прибавя се бавно захърта,орехите. бърка се докато се сгъсти.
разделя се на 4 части и се пече върху хартиянамазана с масло и брашно в тортрна форма. Пече се в умерена фурна да стане кафяво.
Крема - Захарта,бодата ,какаото се варят без да станат на бучки.трябва да се сгъсти,каот по изстине се прибавят жълтъците,разбърква се и се оставя да исстине.Разбива се маслото и бавно се прибавя сместта ,за да стане на пухкав крем.
кронта - карамелизира се захарта с водата и се изсипва на подмаслена тава за да изстине и да не начука на дребни пърченца.
Реди се блат,крем. кронт,като най отгре се намазва с крема и се окрасява по желание
За в будеще ще споделя още рецепти. А и има много интересни които си записах да пробвам..
Re: Рецепти на сладкиши
Вержи,"бода',вода ли значи?
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
Re: Рецепти на сладкиши
Вержи, страхотни рецепти , тортата ще я пробвам задължително
He who plants a garden, plants happiness