Рецепти за сладкиши и десерти
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
boggy, много са красиви, както и тортата! И да ти благодаря за рецептата, за джинджифиловите меденки! Много добре се получиха!
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Злате, срам ме е, но ще те помоля пак да напишеш рецептата за твоя фамозен козунак
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Е, доживях и аз да давам рецепта на велик кулинар като тебе! Ще я напиша.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1606
- Регистриран на: Сеп 20, '16, 22:56
- Местоположение: Стара Загора
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Всички продукти на стайна температура. 9яйца /едното за намазване/, брашно около 2.00 -2.400кг,220гмасло, 1ч.л. сол, 900мл прясно мляко,1 кубче мая, 720 г захар,/ може да се намали малко захарта, особено ако има и плънка стават прекалено сладки/ кора и сока от един лимон. Аз обичам да са ароматни и добавям есенция ванилия и 1сл ром. Тези продукти са 5 средни козунака. Обикновено правя половината или 2/3.
Маята я разтварям в половината от прясното мляко и няколко лъжици брашно и една лъжица захар. Оставям на топло да шупне. Яйцата се разбиват много добре с останалата захар, млякото, кората и сока на лимона есенциите и солта.Пресявам част от брашното в дълбок съд . Правя кладенче и изсипвам яйчената смес и втасалата мая.Започвам да обърквам с ръка и да добавям по малко от останалото брашно. Когато се сгъсти изваждам тестото върху набрашнен плот и доизмесвам като добавям по малко от брашното и половината от разтопеното масло. Разтягам на плота , топя ръцете в маслото намазвам тестото , прегъвам и така докато се усвои половината от маслото.Оставям да втаса и започвам второто месене докато се поеме и втората половина от маслото. Тестото е меко и леко лепнещо. Отново оставям да втаса и оформям козунаците.Оформените козунаци също оставям да се надигнат , намазвам с яйце и поръсвам с захар.
Маята я разтварям в половината от прясното мляко и няколко лъжици брашно и една лъжица захар. Оставям на топло да шупне. Яйцата се разбиват много добре с останалата захар, млякото, кората и сока на лимона есенциите и солта.Пресявам част от брашното в дълбок съд . Правя кладенче и изсипвам яйчената смес и втасалата мая.Започвам да обърквам с ръка и да добавям по малко от останалото брашно. Когато се сгъсти изваждам тестото върху набрашнен плот и доизмесвам като добавям по малко от брашното и половината от разтопеното масло. Разтягам на плота , топя ръцете в маслото намазвам тестото , прегъвам и така докато се усвои половината от маслото.Оставям да втаса и започвам второто месене докато се поеме и втората половина от маслото. Тестото е меко и леко лепнещо. Отново оставям да втаса и оформям козунаците.Оформените козунаци също оставям да се надигнат , намазвам с яйце и поръсвам с захар.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Занасяш ме, аз не съм велик кулинар, а велик ентусиаст.
Първият козунак с квас ще е по твоята рецепта и още сега ще си я запиша в оная дебела тетрадка, че да не ми изчезва повече.
Първият козунак с квас ще е по твоята рецепта и още сега ще си я запиша в оная дебела тетрадка, че да не ми изчезва повече.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Да ви покажа моите мартнички бисквитки , готова съм и с това
Може да вземете идейка и да си направите и вие
Нещо не съм се специализирала в айсинга, ако може някой да ми каже как се случват нещата с него ще съм благодарна
Може да вземете идейка и да си направите и вие
Нещо не съм се специализирала в айсинга, ако може някой да ми каже как се случват нещата с него ще съм благодарна
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31689
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1030 пъти
- Получил благодарност: 2420 пъти
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Леле! Това са си фабрична изработка!
Поздравления, boggy !
Поздравления, boggy !
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Рецепти за сладкиши и десерти
Браво, Боги!
Аз не бих си я изяла! Шедьоври са!
"Нека бъдем благодарни на хората,които ни правят щастливи, те са вълшебните градинари, които карат душите ни да цъфтят."