Търся рецепта
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10776
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 243 пъти
- Получил благодарност: 460 пъти
- Обратна връзка:
Re: Търся рецепта
Тюх, да бях питал по-рано, тя милата вече не приличаше на нищо та стана на крем супа. За следващия път ще знам хич да не й се кумя, а да я направя на шайби и панирам.
Благодаря ви момичета!
Благодаря ви момичета!
Insta: ex_hort
Re: Търся рецепта
Търся рецепта, за един сладкиш, който майка ми навремето правеше. Мисля, че се казваше Фъч. Помня, че се прави с череши от компот.......
- Swetoslawa
- Дълго кафе
- Мнения: 123
- Регистриран на: Авг 1, '14, 15:01
- Местоположение: Варна
Re: Търся рецепта
То мойто питане не е за тук маааа..
щото трябваше да пусна тема "не знам как се казва и кво е туй, ма му търся рецептата"
Майка ми(вече в един по-добър свят) правеше едни неща, които погрешно наричахме бухти.
На мен не ми достига кулинарна култура за да ги определя и кулинарна практика за да ги направя та ще се опитам да ги опиша. Ако някой им знае името ще е от голяма полза, щото аз рецепта ще намеря.
Та майка ми правеше и истински бухти, но един път тестото стана по-плътно и тя го размеси и с точилка го докара до около ½ сантиметър дебело и го нареза на правоъгълници. В едната половина сложи натрошено, старо бяло сирене, а другата половина загърна върху него и от трите края натискаше с пръсти и тъй го залепи.
хвърли туй нещо в тиган с горещо олио и то се изпържи и изду откъм средата.
Трябва да се внимава, като се ядът топли, щото сиренето вътре е много по-топло.
Аз, рано или късно ще го направя и сам, но ще ми е много по-приятно ако някой ми помогне!
щото трябваше да пусна тема "не знам как се казва и кво е туй, ма му търся рецептата"
Майка ми(вече в един по-добър свят) правеше едни неща, които погрешно наричахме бухти.
На мен не ми достига кулинарна култура за да ги определя и кулинарна практика за да ги направя та ще се опитам да ги опиша. Ако някой им знае името ще е от голяма полза, щото аз рецепта ще намеря.
Та майка ми правеше и истински бухти, но един път тестото стана по-плътно и тя го размеси и с точилка го докара до около ½ сантиметър дебело и го нареза на правоъгълници. В едната половина сложи натрошено, старо бяло сирене, а другата половина загърна върху него и от трите края натискаше с пръсти и тъй го залепи.
хвърли туй нещо в тиган с горещо олио и то се изпържи и изду откъм средата.
Трябва да се внимава, като се ядът топли, щото сиренето вътре е много по-топло.
Аз, рано или късно ще го направя и сам, но ще ми е много по-приятно ако някой ми помогне!
Re: Търся рецепта
С всякакви плодове от компот се прави.sadeyes написа:Търся рецепта, за един сладкиш, който майка ми навремето правеше. Мисля, че се казваше Фъч. Помня, че се прави с череши от компот.......
Голямата гяволия е тестото и печенето.
Така че да потънат в него плодовете, но да се виждат.
Колко опити съм изял, докато майка ми се научи.....
А като се научи загуби интерес.
Тя го наричаше плодов сладкиш.
- kim
- Наркоман
- Мнения: 13537
- Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
- Дал благодарност: 169 пъти
- Получил благодарност: 263 пъти
Re: Търся рецепта
Трол, това трябва да са били със сода или..? Нищо де, ще ти напиша моята рецепта от майка ми за бухти, пък дали са точно бухти не знам.
Една кофичка кис. мляко, 1 с.л. /равна/ сода бикарбонат, 1 с.л. /пак равна или на вкус/сол, брашно за средно твърдо тесто. Месиш, разточваш, режеш на правоъгълници, ромбове или както желаеш и пържиш в сгорещено олио.
Трябва да внимаваш, че се пържат бързо. Малка подробност- ако разточиш по-тънко тестото стават кухи.
Същата рецепта я имам и с яйца. Там се добавят 2-3 яйца, но яйцето винаги прави тестото по-жилаво.
Направи ги, пък ако не е това, значи е било нещо с мая.
п.п. Щях да забравя, содата задължително я разбъркваш с киселото мляко.
Една кофичка кис. мляко, 1 с.л. /равна/ сода бикарбонат, 1 с.л. /пак равна или на вкус/сол, брашно за средно твърдо тесто. Месиш, разточваш, режеш на правоъгълници, ромбове или както желаеш и пържиш в сгорещено олио.
Трябва да внимаваш, че се пържат бързо. Малка подробност- ако разточиш по-тънко тестото стават кухи.
Същата рецепта я имам и с яйца. Там се добавят 2-3 яйца, но яйцето винаги прави тестото по-жилаво.
Направи ги, пък ако не е това, значи е било нещо с мая.
п.п. Щях да забравя, содата задължително я разбъркваш с киселото мляко.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Rumi
– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Re: Търся рецепта
Трол,т
Рецептата,която ми е останала от майка ми е:
Тесто за мекици:1 кофичка кисело мляко с 1лъжица сода.1чаша топло мляко или вода с 1ч.л.захар и мая колкото кибритена кутия.1кг.брашно с 1 яйце,1ч.л сол.Месиш,тестото се овалва с олио.Вечерта се прави и се оставя в хладилник.На другия ден разточваш дебела кора,режеш квадрати и слагаш в единия ъгъл плънка от сирене натрошено разбъркано с яйца.Дано да е това Да ти е сладко
Трол и майка ми правеше такива "бухти" но ги наричаше мекици и плънката беше сирене с яйца.troll написа:То мойто питане не е за тук маааа..
щото трябваше да пусна тема "не знам как се казва и кво е туй, ма му търся рецептата"
Майка ми(вече в един по-добър свят) правеше едни неща, които погрешно наричахме бухти.
На мен не ми достига кулинарна култура за да ги определя и кулинарна практика за да ги направя та ще се опитам да ги опиша. Ако някой им знае името ще е от голяма полза, щото аз рецепта ще намеря.
Та майка ми правеше и истински бухти, но един път тестото стана по-плътно и тя го размеси и с точилка го докара до около ½ сантиметър дебело и го нареза на правоъгълници. В едната половина сложи натрошено, старо бяло сирене, а другата половина загърна върху него и от трите края натискаше с пръсти и тъй го залепи.
хвърли туй нещо в тиган с горещо олио и то се изпържи и изду откъм средата.
Трябва да се внимава, като се ядът топли, щото сиренето вътре е много по-топло.
Аз, рано или късно ще го направя и сам, но ще ми е много по-приятно ако някой ми помогне!
Рецептата,която ми е останала от майка ми е:
Тесто за мекици:1 кофичка кисело мляко с 1лъжица сода.1чаша топло мляко или вода с 1ч.л.захар и мая колкото кибритена кутия.1кг.брашно с 1 яйце,1ч.л сол.Месиш,тестото се овалва с олио.Вечерта се прави и се оставя в хладилник.На другия ден разточваш дебела кора,режеш квадрати и слагаш в единия ъгъл плънка от сирене натрошено разбъркано с яйца.Дано да е това Да ти е сладко
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31689
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1030 пъти
- Получил благодарност: 2422 пъти
Re: Търся рецепта
Че кой яде тая отврат. Кой те кара и за какво? За мерак, за далак? За нищо не става.botan написа:Как се яде тази гадост цикорията?
Освен ако глад изтребва народа. Тогава, пази боже, се ядат даже желъди и цикория.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.