Търся рецепта
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5629
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1718 пъти
- Получил благодарност: 1945 пъти
Re: Търся рецепта
Аз днес съм на всяка манджа-мерудия, ама език много се готви при нас, и ще споделя как го приготвяме.
В тенджера под налягане с бахар, черен пипер, сол и дафинов лист ври час и половина. Докато е топъл, а още по-добре да е горещ,се обелва и точно преди сервиране го слагаме, нарязан на филии за 10 Мин. във фурната с масло. Така е много вкусен. Ако не ти се занимава с фурна, докато е топъл се полива с масло. Поднася се с горчица.
Може и да се желира, тогава се сервира студен, но топъл е разкошен.
Момиците се варят много кратко и пак с масло, но само с червен пипер се пече 10 Мин на фурна.
В тенджера под налягане с бахар, черен пипер, сол и дафинов лист ври час и половина. Докато е топъл, а още по-добре да е горещ,се обелва и точно преди сервиране го слагаме, нарязан на филии за 10 Мин. във фурната с масло. Така е много вкусен. Ако не ти се занимава с фурна, докато е топъл се полива с масло. Поднася се с горчица.
Може и да се желира, тогава се сервира студен, но топъл е разкошен.
Момиците се варят много кратко и пак с масло, но само с червен пипер се пече 10 Мин на фурна.
Re: Търся рецепта
Тутти, ако може да допълня поста ти.Аз слагам повече бройки език по същата рецепта и нарязан го прибирам във фризера. После вадя една порция или повече, размразяване го, масълце, черен пипер и нападаме него и виното.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Търся рецепта
Продължавайте , така имам оправдание да отлагам, докато не намеря моята рецепта
Зелении мога да готвя всякакви, обаче като опре до карантии и
Да ви кажа обаче, направих онзи бърз шоколадов сладкиш на Калико, хем става за минути, хем е невероятно вкусен
Та...за днес си взех порцията "досег с кухненска посуда "
Зелении мога да готвя всякакви, обаче като опре до карантии и
Да ви кажа обаче, направих онзи бърз шоколадов сладкиш на Калико, хем става за минути, хем е невероятно вкусен
Та...за днес си взех порцията "досег с кухненска посуда "
Re: Търся рецепта
Мише, подскажи на коя страница е, моля те. И ако е без глутен, освен,че ще го приготвям ще мога и да си хапна.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Търся рецепта
Ето я, само че Калико е заменила орехите с пшеничен зародиш, аз пък сложих наполовина орехи, наполовина овесени ядки
http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.ph ... 80#p458524" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.ph ... 80#p458524" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Търся рецепта
Дайте, моля, рецепта за "социалистически" толумбички, че ме изядоха вече в къщи за пусти толумби! "Социалистически" ще рече "онези, дето като ученици ги ядяхме за по 9 ст. в сладкарниците" - цитирам ММ. Правила съм толумби по поне 5 различни рецепти, все нещо не им е ОК. Та ми трябва технология най-проста, предполагам без масло (не вярвам по сладкарниците да са слагали таквиз скъпотии), но може пък и с масло, с една дума - стара, многократно изпитана рецепта за толумбички.
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Търся рецепта
Ето моята ,изпитана, рецепта за толумби. Правя я от години още от времето когато имаше шир потреба и си купих оттам шприца.
0.5л. вряща вода
1п../0.125 кг./ краве масло
щипка сол
0.250 кг. пресято брашно
Ври, докато тестото започне да се отделя от стените на съда, като постоянно се бърка с дървена лъжица.
След охлаждане се добавят едно по едно 7 яйца като се разбърква добре до поемането им. Престоява 10 минути.Пържат се в гореща мазнина.
Сиропират се със сироп 1 към 1, ванилия. малко сок от лимон.
От същата рецепта правя и еклерите.
0.5л. вряща вода
1п../0.125 кг./ краве масло
щипка сол
0.250 кг. пресято брашно
Ври, докато тестото започне да се отделя от стените на съда, като постоянно се бърка с дървена лъжица.
След охлаждане се добавят едно по едно 7 яйца като се разбърква добре до поемането им. Престоява 10 минути.Пържат се в гореща мазнина.
Сиропират се със сироп 1 към 1, ванилия. малко сок от лимон.
От същата рецепта правя и еклерите.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: Търся рецепта
Това е пареното тесто, не е трудно. Аз съм го правила с олио, не с масло, и пак ставаха чудни толумби и еклери.
сега ми напомняте, че мога да опитам дали ще се получат с безглутеново брашно, едва ли, ама не пречи да опитам
сега ми напомняте, че мога да опитам дали ще се получат с безглутеново брашно, едва ли, ама не пречи да опитам
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15885
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 859 пъти
- Получил благодарност: 1724 пъти
Re: Търся рецепта
Моля спешно за рецепта (бърза, лесна и вкусна) за свински флейки
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд