Търся рецепта
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Търся рецепта
Благодаря! Това пак е насока, ще видим какво ще измъдря накрая , освен да панирам всичко и да не се чудя само не знам ако ги метна във фурната вместо на тигана какво ще станеМария Николова написа:Мише, само да ти кажа, че езикът първо се сварява почти до готовност, което е по-продължително. Момиците за минутки са готови.
- kannamy
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1447
- Регистриран на: Яну 16, '12, 16:36
- Местоположение: София/Богьовци
- Дал благодарност: 12 пъти
- Получил благодарност: 52 пъти
Re: Търся рецепта
Мише , език готвя често -свински де .Но пък става супер -във водата слагам дафинов лист, бахар и чер пипер ,сол.Вари се да откат както му казвам -т.е. много 2-3 часа в тенджера .Не знам колко под налягане. Докато е още топъл го обелвам .Предварително съм приготвила майонеза +сметана с кисели краставички и разни подправки каквито ти допадат.Езика след като изстине се нарязва на филийки и се полива със соса.Другия вариант от водата в която е варен плюс разни добавки /демек подправки /нещо като сос грейви или като добавиш гъбки и мъъъънинко брашънце сстава страхотен сос но се сервира топло .Предишното се сервира студено
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31684
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1027 пъти
- Получил благодарност: 2383 пъти
Re: Търся рецепта
Във фурната езикът ще стане на гьон, а момиците - на разтопена пластмаса...
Трябва да се свари в тенджера. Неизбежно е.
И 200-300 гр. печурки, посолени, поръсени чер пипер, после задушени с масълце с добавяне на малко препечено брашно, разредено с водичка, в която вряха гъбите.
Трябва да се свари в тенджера. Неизбежно е.
И 200-300 гр. печурки, посолени, поръсени чер пипер, после задушени с масълце с добавяне на малко препечено брашно, разредено с водичка, в която вряха гъбите.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Търся рецепта
Мария, как ме разконспирира , мразя тенджерите , изобщо мразя цялата кухненска посуда, особено когато трябва да я ползвамМария Николова написа:Във фурната езикът ще стане на гьон, а момиците - на разтопена пластмаса...
Трябва да се свари в тенджера. Неизбежно е.
Добре че бутнах езика в камерата докато намеря рецепта, иначе днес вЕ рно щяха да ядат гьон
kannamy , благодаря! харесва ми твоята рецепта , сега остава и тя да ме хареса
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31684
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1027 пъти
- Получил благодарност: 2383 пъти
Re: Търся рецепта
Познато, Мише, познато!
Много помага да си кажеш, че не е всеки ден. Пробвай да видиш и ще решиш някой път пак да сервираш език, вЕрвай ми!
Много помага да си кажеш, че не е всеки ден. Пробвай да видиш и ще решиш някой път пак да сервираш език, вЕрвай ми!
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5629
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1718 пъти
- Получил благодарност: 1945 пъти
Re: Търся рецепта
Аз днес съм на всяка манджа-мерудия, ама език много се готви при нас, и ще споделя как го приготвяме.
В тенджера под налягане с бахар, черен пипер, сол и дафинов лист ври час и половина. Докато е топъл, а още по-добре да е горещ,се обелва и точно преди сервиране го слагаме, нарязан на филии за 10 Мин. във фурната с масло. Така е много вкусен. Ако не ти се занимава с фурна, докато е топъл се полива с масло. Поднася се с горчица.
Може и да се желира, тогава се сервира студен, но топъл е разкошен.
Момиците се варят много кратко и пак с масло, но само с червен пипер се пече 10 Мин на фурна.
В тенджера под налягане с бахар, черен пипер, сол и дафинов лист ври час и половина. Докато е топъл, а още по-добре да е горещ,се обелва и точно преди сервиране го слагаме, нарязан на филии за 10 Мин. във фурната с масло. Така е много вкусен. Ако не ти се занимава с фурна, докато е топъл се полива с масло. Поднася се с горчица.
Може и да се желира, тогава се сервира студен, но топъл е разкошен.
Момиците се варят много кратко и пак с масло, но само с червен пипер се пече 10 Мин на фурна.
Re: Търся рецепта
Тутти, ако може да допълня поста ти.Аз слагам повече бройки език по същата рецепта и нарязан го прибирам във фризера. После вадя една порция или повече, размразяване го, масълце, черен пипер и нападаме него и виното.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Търся рецепта
Продължавайте , така имам оправдание да отлагам, докато не намеря моята рецепта
Зелении мога да готвя всякакви, обаче като опре до карантии и
Да ви кажа обаче, направих онзи бърз шоколадов сладкиш на Калико, хем става за минути, хем е невероятно вкусен
Та...за днес си взех порцията "досег с кухненска посуда "
Зелении мога да готвя всякакви, обаче като опре до карантии и
Да ви кажа обаче, направих онзи бърз шоколадов сладкиш на Калико, хем става за минути, хем е невероятно вкусен
Та...за днес си взех порцията "досег с кухненска посуда "
Re: Търся рецепта
Мише, подскажи на коя страница е, моля те. И ако е без глутен, освен,че ще го приготвям ще мога и да си хапна.
- Миша
- Наркоман
- Мнения: 17034
- Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 468 пъти
- Обратна връзка:
Re: Търся рецепта
Ето я, само че Калико е заменила орехите с пшеничен зародиш, аз пък сложих наполовина орехи, наполовина овесени ядки
http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.ph ... 80#p458524" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.ph ... 80#p458524" onclick="window.open(this.href);return false;