Търся рецепта
Re: Търся рецепта
най-добре е да не яде, остави ги тия заместителиmilena02 написа:Момичета, помагайте. Скоро имам рожден ден, правя чудни торти, така че гостите ми ще очакват както винаги тортата накрая. А междувременно на мъжа ми му откриха повишена кръвна захар и не яде сладкиши. Обаче не ми се ще да седи отстрани като сираче, докато другите си хапват. Има ли някакъв заместител на захарта, с който мога да направя тортата? Подсладители за кафе съм виждала, но заместител на захарта на пясък май не.
тортата е въглехидратна бомба, всичко не можеш да заместиш
желанието ти той "да си хапне ми прилича на един филм пародия дето двама, единия голям лакомник, правиха едни отровни курабийки да тровят някого, и като ги изпекоха те толкова апетитни че лакомника не се сдържа и посегна, другия му вика:недей, отровни са, а лакомника пита "колко точно са отровни"
опитай да го придумаш да се храни според Зоната, (на д-р Бари Сиърс), там с режима на хранене се лекува диабет тип II
напраави всичко възможно докато е още рано да го привикнеш към такова хранене(то регулира инсулин-глюкагоновия баланс), има инфо в нета ако не го знаеш.
п.п сетих се че рожденния ти ден е минал, и той сигурно е ял, но това не променя написаното.
трябват спешни мерки и то незабавно
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Търся рецепта
О, да, ограниченията и диетата се разбират от само себе си. И естествено, че не е ял торта. Просто се чудех дали има някакъв заместител на захарта като за диабетици, при положение, че вече трудно се сещам за нещо, дето да му няма заместител. Ама на, няма. Благодаря на всички, че така присърце взехте проблема.
Re: Търся рецепта
Милена диабета втори тип (предполагам че е такъв) си е сериозна работа, много сериозна, но ти знаещmilena02 написа:О, да, ограниченията и диетата се разбират от само себе си. И естествено, че не е ял торта. Просто се чудех дали има някакъв заместител на захарта като за диабетици, при положение, че вече трудно се сещам за нещо, дето да му няма заместител. Ама на, няма. Благодаря на всички, че така присърце взехте проблема.
храненето в зоната не е диета, то е точно вид хранене, ликвидира такъв диабет ако е в по-леките форми и най-общо е механизъм за отлично здраве. изглежда трудна, но не е като се свикне
в Зоната дори може да яде и торти....
да, забележителното е че въглехидратите не се спират и въпреки всичко лекува
извинявай че така се намесвам, но това хранене има страхотен ефект, а не се познава почти.
ето я в ел вариант книгата, http://e-bookbg.com/index.php?option=co ... &Itemid=61
тук има и зипнат вариант, аз предпочитам неговата книга като обяснения пред българския вариант
http://www.bg-zonata.com/links/
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Търся рецепта
Ще запиша тук рецептата за усуканица с лук и сирене, за момичетата които искаха да я пробват.
Усуканица с лук и сирене
Продукти
350 гр.брашно
100 гр.меко масло
2 яйца
4 с.л. квасена сметана
20 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
5 глави стар лук
1/2 ч.л. сол
50 гр. масло
200 гр. краве сирене
риган за поръсване
разбито яйце за намазване
* Направете квас от маята , захарта , малко вода и малко брашно. Покрийте с кърпа съда и оставете на топло да удвои обема си.
* Направете кладенче в брашното , изсипете шупналата мая и останалите продукти и замесете меко , еластично тесто. Ако е необходимо , добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
* Нарежете лука на полумесци и го задушете в маслото. Сиренето нарежете на кубчета.
* Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Поръсете с риган , разстелете задушеният лук и наредете кубчетата сирене.
* Завийте тестото на руло и го прережете с остър нож по дължина почти до средата.
* Усучете рулото и го завийте на кравай. Намажете с разбито яйце и изпечете в предварително загрята на 180* фурна.
източник http://yoli-www.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Усуканица с лук и сирене
Продукти
350 гр.брашно
100 гр.меко масло
2 яйца
4 с.л. квасена сметана
20 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
5 глави стар лук
1/2 ч.л. сол
50 гр. масло
200 гр. краве сирене
риган за поръсване
разбито яйце за намазване
* Направете квас от маята , захарта , малко вода и малко брашно. Покрийте с кърпа съда и оставете на топло да удвои обема си.
* Направете кладенче в брашното , изсипете шупналата мая и останалите продукти и замесете меко , еластично тесто. Ако е необходимо , добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
* Нарежете лука на полумесци и го задушете в маслото. Сиренето нарежете на кубчета.
* Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Поръсете с риган , разстелете задушеният лук и наредете кубчетата сирене.
* Завийте тестото на руло и го прережете с остър нож по дължина почти до средата.
* Усучете рулото и го завийте на кравай. Намажете с разбито яйце и изпечете в предварително загрята на 180* фурна.
източник http://yoli-www.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Търся рецепта
Благодаря , ще го пробвам
http://rusowelka51.snimka.bg/other/cvet ... 7.27264145" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Търся рецепта
И аз ще го пробвам Преместих линк с рецептата на първа стр. на тази тема http://hobbykafe.com/forum/viewtopic.ph ... 0&p=91#p91" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Търся рецепта
и на мен ми откриха висока кръвна захар, но... успявам да се преборя и пак си хапвам сладичко от време на време по малкоmilena02 написа:Момичета, помагайте. Скоро имам рожден ден, правя чудни торти, така че гостите ми ще очакват както винаги тортата накрая. А междувременно на мъжа ми му откриха повишена кръвна захар и не яде сладкиши. Обаче не ми се ще да седи отстрани като сираче, докато другите си хапват. Има ли някакъв заместител на захарта, с който мога да направя тортата? Подсладители за кафе съм виждала, но заместител на захарта на пясък май не.
значи- хранене по метода на зоната
дъвча листа индрише
кисело мляко с канела
и така се боря с високата захар
по принцип не ям сладко,предпочитам солено,но виж една толумба никога не бих отказала
Re: Търся рецепта
Имам питане-ще правя филе Елена..пак
Обаче,предния път ми беше много солено на мен.Зарових го хубавичко в сол,както си трябва,държах 24 часа,после измих,овавях в подправки и суших.Не знам защо ми стана толкова солено,дали не е защото като осолих го затиснах с тежест,за да добие по-плосък вид?Сега се чудя,вместо да заривам със сол,дали да не направя солена саламура,в която да държа 24ч.?Какво мислите?Споделете опит
Обаче,предния път ми беше много солено на мен.Зарових го хубавичко в сол,както си трябва,държах 24 часа,после измих,овавях в подправки и суших.Не знам защо ми стана толкова солено,дали не е защото като осолих го затиснах с тежест,за да добие по-плосък вид?Сега се чудя,вместо да заривам със сол,дали да не направя солена саламура,в която да държа 24ч.?Какво мислите?Споделете опит
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
- Galq 03
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1977
- Регистриран на: Яну 22, '10, 16:47
- Местоположение: Слънчев Бряг
Re: Търся рецепта
Саше, аз го изкисвам след това във вода за 12h, може да я смениш 1-2 пъти, подсушавам и овалвам в подправки / без сол/
[img]http://weathersticker.wunderground.com/ ... /15655.gif[/img]
http://kitka.snimka.bg/nature/flora-2011.589129" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kitka.snimka.bg/nature/flora-2011.589129" onclick="window.open(this.href);return false;
- keripetkova
- Двойно кафе
- Мнения: 199
- Регистриран на: Ное 23, '12, 19:53
- Местоположение: Варна
Re: Търся рецепта
Саше аз го държа засипано със сол два дни, но подбирам по-дебелички парчета. Зависи от месото. Изкисвам го след това като Galq 03 но за около 6 часа като сменям два-три пъти водата.След това обаче го бланширам - така знам, така го правя. Накрая идват подправките
http://keripetkova.snimka.bg/flowers/mu ... 016.906404" onclick="window.open(this.href);return false;