Рецепти за барбекю
Рецепти за барбекю
сезонът е открит, давайте пинизите
ето за вдъхновение, как го правят в някои краища на света
обърнете специално внимание на ...... бананите
и стартирам с любимите ми домати на скара
правя подложка от фолио на два слоя, да не се скъса
и върху него подреждам домати нарязани на шайби - за предпочитане месести сортове без семки, дебело нарязани, доволно омазнени в зехтин, посолени и пиперосани - стават перфектната гарнитура
ето за вдъхновение, как го правят в някои краища на света
обърнете специално внимание на ...... бананите
и стартирам с любимите ми домати на скара
правя подложка от фолио на два слоя, да не се скъса
и върху него подреждам домати нарязани на шайби - за предпочитане месести сортове без семки, дебело нарязани, доволно омазнени в зехтин, посолени и пиперосани - стават перфектната гарнитура
He who plants a garden, plants happiness
Re: Рецепти за барбекю
Блу, и аз правя домати на скарата, но без фолио, за по-кратко време и с парче моцарела отгоре. Като се разтопи моцарелата - значи са готови Подправките са - прясна мащерка или току що смляно босилеково песто . Зехтинът е задължителен. Често правя и патладжан - добре омазнен и подправен.
Re: Рецепти за барбекю
А може ли подробности относно патладжана - два пъти пробвам и резултатът е достоен само за кофата
He who plants a garden, plants happiness
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11809
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 147 пъти
- Получил благодарност: 186 пъти
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за барбекю
Тва мислим, че ще е една от любимите ми теми!
Рецепта не давам, щото кебапите беха купешки.
Рецепта не давам, щото кебапите беха купешки.
Re: Рецепти за барбекю
Нарязвам го на шайби, дебели един пръст. осолявам, опиперявам и омазнявам със зехтин. Мятам на скарата и от време на време поливам с тънка струйка зехтин направо върху скарата. Много поемат Пекат се поне два пъти по-бавно от всички останали зеленчуци. Скарата трябва да е гореща, патладжаните - мазни, иначе залепватBlue sky написа:А може ли подробности относно патладжана - два пъти пробвам и резултатът е достоен само за кофата
Re: Рецепти за барбекю
Е добре, ама не остават ли горчиви
Джони, страшен огън, приседя ми се край него
Джони, страшен огън, приседя ми се край него
He who plants a garden, plants happiness
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Рецепти за барбекю
Преди да се готви патладжанът се накисва в солена вода.Излиза горчилката.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: Рецепти за барбекю
Умирам за барбекю, но нека да се уточним - барбекю с въглища, не електрическата скара! Обожавам всичко, дето мине през огъня, съвсем различен е вкуса му, в сравнение с опеченото на скарата. Когато сме на село, не минаваме вечер без да го запалим. А към мръвките винаги прибавяме всякакви печени зеленчуци, които се намират в сезона. Особено пък печения стар лук как върви към мръвките, мммммм...
Ето една снимка за повишаване на слюнкоотделянето, на импровизирано барбекю докато си почиваме в Циговчарк
Ето една снимка за повишаване на слюнкоотделянето, на импровизирано барбекю докато си почиваме в Циговчарк
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Рецепти за барбекю
Ако са съвсем пресни - няма проблем. Струва ми се, че горчилката се появява при преседели и презрели патладжани.Blue sky написа:Е добре, ама не остават ли горчиви
Re: Рецепти за барбекю
Абсолютно си права - точно преседели и презрели е порблемът. При това е направо отровно това въпросно вещество. У дома винаги ги кисна все пак в солена вода и откакто научих за преседяването, ги готвя винаги в денъа на покупката. Ама за скара колкото и да изцеждаш и сушиш, може би не е добра идея да се кисне.nel4o написа:
Ако са съвсем пресни - няма проблем. Струва ми се, че горчилката се появява при преседели и презрели патладжани.