Хляб, баници, закуски за шампиони
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Нелчо, като гледам колко по много готвиш и какви връткави работи правиш, та се зачудих така, за протокола - ходиш ли на работа или си домакиня?
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Нелчо, изглеждат наистина перфектни
щом са ти харесали, няма начи над не одобриш чешкия щрудел на Наталина - http://www.gotvetesmen.com/forum/index. ... html#msg68" onclick="window.open(this.href);return false;
щом са ти харесали, няма начи над не одобриш чешкия щрудел на Наталина - http://www.gotvetesmen.com/forum/index. ... html#msg68" onclick="window.open(this.href);return false;
He who plants a garden, plants happiness
-
- Kафенце
- Мнения: 20
- Регистриран на: Яну 26, '10, 14:37
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
моя син много обича месо, да не кажа че яде почти само това таке че почти всеки ден правя баница с месо. Вчера правих с заек - пръво го задуших и накъсах на дребно с много лук и малко моркови. После направих баницата. Много му се хареса (амо то щом е месо все му се харесва)
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Ходя, ходя...ама сама съм си шеф Баниците и тутманиците ги меся по късна доба. От баба ми знам, че самодивите много помагат да втаса тестото Просто обичам да готвя и да меся разни работиTiti написа:Нелчо, като гледам колко по много готвиш и какви връткави работи правиш, та се зачудих така, за протокола - ходиш ли на работа или си домакиня?
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Направо шапка ти свалям и самочувствието ми на домакиня се свива до лещено зрънце
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
От вчера никой нищо не написал тук, та ще ми се съберат две мнения.
Ето нещо, което ми се струва много вкусно и не толкова трудно за приготвяне.
КУТАБ /рецептата е на Мария Георгиева от гр. Лясковец, източник 24 часа онлайн/
ПРОДУКТИ
За тестото: 2 ч.ч. вода; 4 ч.ч. брашно; 2 ч.л. сол
За плънката: настъргано сирене; настърган кашкавал; магданоз, копър, шарена сол
Маргарин и краве масло за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От изброените продукти се замесва тесто и се оставя за 20 мин да си почине. През това време се приготвя плънката.
Тестото се разделя на 16 еднакви топчета. Топчетата се разточват на тънко, като се посипват с брашно на кръгове. Мазва се тук-там с маргарин (масло) и се посипва с плънка. Завива се на руло, след това на охлюв и се разточва отново - самият охлюв да стане на питка.
Питките се пекат в добре нагрят грил тиган без мазнина от двете страни. Когато се извадят, се намазвате обилно от двете страни с краве масло и се задушават в плик.
Ето нещо, което ми се струва много вкусно и не толкова трудно за приготвяне.
КУТАБ /рецептата е на Мария Георгиева от гр. Лясковец, източник 24 часа онлайн/
ПРОДУКТИ
За тестото: 2 ч.ч. вода; 4 ч.ч. брашно; 2 ч.л. сол
За плънката: настъргано сирене; настърган кашкавал; магданоз, копър, шарена сол
Маргарин и краве масло за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От изброените продукти се замесва тесто и се оставя за 20 мин да си почине. През това време се приготвя плънката.
Тестото се разделя на 16 еднакви топчета. Топчетата се разточват на тънко, като се посипват с брашно на кръгове. Мазва се тук-там с маргарин (масло) и се посипва с плънка. Завива се на руло, след това на охлюв и се разточва отново - самият охлюв да стане на питка.
Питките се пекат в добре нагрят грил тиган без мазнина от двете страни. Когато се извадят, се намазвате обилно от двете страни с краве масло и се задушават в плик.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
задължително ще го направя, може и още днес звучи ммммммммм
He who plants a garden, plants happiness
- Milena Orchid
- Кана кафе
- Мнения: 646
- Регистриран на: Ное 26, '09, 18:09
- Местоположение: Троян
- Обратна връзка:
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
И аз направих сръбските кифлички, станаха чудни, мекички и вкусни Благодаря на Блу за рецептата