Какво сготвих днес
Re: Какво сготвих днес
направих капама и сладка баница, остана една салата с авокадо и мезето на Краси Дойчева.
И едно спешно питане - гювеча с капамата го запечатах с тесто, и сега съм в голямо чудене - де не се спука от налягането, възможно ли е? Извинете ме за тъпия въпрос, ама не съм правила друг път така и
И едно спешно питане - гювеча с капамата го запечатах с тесто, и сега съм в голямо чудене - де не се спука от налягането, възможно ли е? Извинете ме за тъпия въпрос, ама не съм правила друг път така и
He who plants a garden, plants happiness
Re: Какво сготвих днес
Не, няма. Гювечът има отвор на капака. Дори и случайно да няма, не вярвам да се спука. Не мисля, че запечатването с тесто е херметично. То се свива и позволява циркулация на въздуха.Blue sky написа:направих капама и сладка баница, остана една салата с авокадо и мезето на Краси Дойчева.
И едно спешно питане - гювеча с капамата го запечатах с тесто, и сега съм в голямо чудене - де не се спука от налягането, възможно ли е? Извинете ме за тъпия въпрос, ама не съм правила друг път така и
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11903
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 191 пъти
- Получил благодарност: 303 пъти
- Обратна връзка:
Re: Какво сготвих днес
Определено няма да се спука. Или ако извадиш този късмет, ще си първият такъв случей.
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3597
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 596 пъти
Re: Какво сготвих днес
Направих ,баницата с късмети.Останаха салатата,пържолите и гарнитурата.Жена ми се отчете днес със сладкиш.На миризма е убийствен,ако е и толкова вкусен ще е супер.
Re: Какво сготвих днес
А какъв е сладкишът?ptiholov написа:Направих ,баницата с късмети.Останаха салатата,пържолите и гарнитурата.Жена ми се отчете днес със сладкиш.На миризма е убийствен,ако е и толкова вкусен ще е супер.
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3597
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 596 пъти
Re: Какво сготвих днес
Не знам точно-някакъв вид кейк с орехи и фурми.И коледни подправки.Затова жена ми реши да го направи.
Re: Какво сготвих днес
Направих и гарнитурата към пилето - ориз с къри и праз.
Колко време според вас да пека едно пиле, разделено на две половинки, в тава, покрита с плик за печене и малко вода? Температурата ще е 180. Според мен час и малко? Да преценя кога да го сложа, че да не окъснеем с друсаното.
Колко време според вас да пека едно пиле, разделено на две половинки, в тава, покрита с плик за печене и малко вода? Температурата ще е 180. Според мен час и малко? Да преценя кога да го сложа, че да не окъснеем с друсаното.
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3597
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 15 пъти
- Получил благодарност: 596 пъти
Re: Какво сготвих днес
При положение ,че е покрито може и на 200 градуса.Около 1 час и малко и после го отхлюпи и още 15 минути да се зачерви.
Re: Какво сготвих днес
Ок, мерси. Не зная моята фурна ли нещо не е наред, но много бързо изгаря отгоре. Наложи се да го сложа, после да го извадя, да го обърна наопаки, и сега пак да върна половинките нагоре с кожата. Хем под 200 го пека. Хубава, нова фурна е. Като го оставя без плика, ще сгъстя и соса с малко нишесте.ptiholov написа:При положение ,че е покрито може и на 200 градуса.Около 1 час и малко и после го отхлюпи и още 15 минути да се зачерви.
Re: Какво сготвих днес
Сатори,ако си пуснала вентилатора така се получава,бързичко се препича и поизсъхва,ако не обливаш постоянно със сос.
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518