Рецепти за сладкиши и десерти
-
- x 28
Еличке, няма набухвател. Няма да набухнеш и в талията, не се безпокой
Вземаш подходящ съд, в който на ниска температура или на водна баня разтопяваш шоколада, маслото и захарта, напр. тенджерка с дебело дъно или някаква купа. В същия съд в описания ред добавяш останалите продукти. Тавичката я застилаш с хартия за печене и в нея прехвърляш за печене сместа. Хартията не я мажеш с мазнина, защото сладкишът е достатъчно маслен.
И да покажете снимки като го направите.

Вземаш подходящ съд, в който на ниска температура или на водна баня разтопяваш шоколада, маслото и захарта, напр. тенджерка с дебело дъно или някаква купа. В същия съд в описания ред добавяш останалите продукти. Тавичката я застилаш с хартия за печене и в нея прехвърляш за печене сместа. Хартията не я мажеш с мазнина, защото сладкишът е достатъчно маслен.
И да покажете снимки като го направите.
0 x
Лелеее, wenche! Целувки (особено за второто изречение
) Ще снимам, ама все грабят, грабят 


0 x
"Нека бъдем благодарни на хората,които ни правят щастливи, те са вълшебните градинари, които карат душите ни да цъфтят."
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1077
- Регистриран: вт сеп 20, 2016 10:56 pm
- Местоположение: Стара Загора
- x 51
- x 45
Да споделя съботно-неделния си десерт. Шоколадово-кокосово руло без печене.Бързо става , а и вкуса си заслужава.
За шоколадовия слой се смесват много хубаво- 220г смлени обикновени бисквити, 2 супени лъжици какао, 3 супени лъжици пудра захар.Добавят се 100г разтопено масло и 50мл прясно мляко. Омесва се тесто.Разстила се с помощта на точилка върху домакинско фолио. За кокосовата смес : загрява се на водна баня една опаковка 390г кондензирано, карамелизирано мляко. Добавят се да се разтопят 30г масло . Към тази смес се добавят и 200г кокосови стърготини. Разстила се върху шоколадовата и с помощта на фолиото се навива на руло. Оставя се в хладилника да стегне и се реже на парчета.Омита се за нула време

За шоколадовия слой се смесват много хубаво- 220г смлени обикновени бисквити, 2 супени лъжици какао, 3 супени лъжици пудра захар.Добавят се 100г разтопено масло и 50мл прясно мляко. Омесва се тесто.Разстила се с помощта на точилка върху домакинско фолио. За кокосовата смес : загрява се на водна баня една опаковка 390г кондензирано, карамелизирано мляко. Добавят се да се разтопят 30г масло . Към тази смес се добавят и 200г кокосови стърготини. Разстила се върху шоколадовата и с помощта на фолиото се навива на руло. Оставя се в хладилника да стегне и се реже на парчета.Омита се за нула време

5 x
Много хубаво изглежда Злате, а и вкусно звучи.
Преди години правех руло "Пънче", пак с мляко, но сухо. Тогава нямаше кондензира.
Само преглъщане, гледайки твоето
Непременно ще пробвам рецептата.
Преди години правех руло "Пънче", пак с мляко, но сухо. Тогава нямаше кондензира.
Само преглъщане, гледайки твоето

Непременно ще пробвам рецептата.
2 x
Пусни хляба си по водата и ще го намеpиш не след много дни.
http://mileni.snimka.bg/flowers/lyato-2013.762771" onclick="window.open(this.href);return false;
https://picasaweb.google.com/1017633711 ... 448/201502" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mileni.snimka.bg/flowers/lyato-2013.762771" onclick="window.open(this.href);return false;
https://picasaweb.google.com/1017633711 ... 448/201502" onclick="window.open(this.href);return false;
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11053
- Регистриран: съб дек 19, 2009 11:08 pm
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- x 317
- x 310
- Контакти:
Дай рецептата де..


0 x
Ами класическо тирамису,на око го правя.Хубави савоярди ,хубаво силно кафе,добро маскарпоне и хубаво черно какао - топиш савоярдите в кафето с малко прясно мляко и няколко капки ром,разбиваш маскарпонето с два пресни жълтъка,ако не си сигурен в тях -с малко сметана и редиш.Няма и 15 мин работа,а е великолепно
3 x