Домашно консервиране
Re: Домашно консервиране
Ако е с найлонова капачка,или стара,може би не трябва да се обръща.
Но най добре е сигурно да е с нова капачка,както ти ги правиш.
Но най добре е сигурно да е с нова капачка,както ти ги правиш.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5253
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 67 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: Домашно консервиране
Да попитам
Изненадаха ме с едни манатарки- искам някак да ги съхраня-
може би-в бурканчета
Правили ли сте и ако може да ми помогнете с изпитана рецепта
Четох в нета - с бланширане,но ми се иска помощ от приятел
Изненадаха ме с едни манатарки- искам някак да ги съхраня-
може би-в бурканчета
Правили ли сте и ако може да ми помогнете с изпитана рецепта
Четох в нета - с бланширане,но ми се иска помощ от приятел
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13673
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 123 пъти
- Получил благодарност: 237 пъти
Re: Домашно консервиране
гъбите се бланшират за да се свият
после пълниш плътно бурканчето , сок от този в който си ги бланширала и малко сол
варят се обаче поне половин час
ние обаче манатарки само сушим / и сърнела също само сушена /
нарязани на тънки филиики , в отворена фурна на 50 градуса , наредени на кухненска хартия или такава за печене , ако нямаш сушилня за плодове и зеленчуци / и ако са във фурна , можеш да наредиш поне три реда , двете тавички , които продават с печката и скарата /
или нанизани на връв в подходящо помещение
после пълниш плътно бурканчето , сок от този в който си ги бланширала и малко сол
варят се обаче поне половин час
ние обаче манатарки само сушим / и сърнела също само сушена /
нарязани на тънки филиики , в отворена фурна на 50 градуса , наредени на кухненска хартия или такава за печене , ако нямаш сушилня за плодове и зеленчуци / и ако са във фурна , можеш да наредиш поне три реда , двете тавички , които продават с печката и скарата /
или нанизани на връв в подходящо помещение
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5253
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 67 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: Домашно консервиране
Ооо,благодаря!
То в сушилнята съм заложила- но стават бавно,та няма да имам време за втора порция
Затова ми хрумна в бурканче!Искаш да кажеш -както всяка гъба
Рекох си,че за манатарка може някой да знае по-така рецепта,ама явно с бланширане ще е!
Пак благодаря !Започвам ги!
То в сушилнята съм заложила- но стават бавно,та няма да имам време за втора порция
Затова ми хрумна в бурканче!Искаш да кажеш -както всяка гъба
Рекох си,че за манатарка може някой да знае по-така рецепта,ама явно с бланширане ще е!
Пак благодаря !Започвам ги!
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13673
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 123 пъти
- Получил благодарност: 237 пъти
Re: Домашно консервиране
не ти трябва по-изчанчена рецепта , подправки и прочие
целта е да запазиш точно нейния вкус , максимално
пък после - според употребата ще овкусяваш
аз съм купувала горски гъби в бурканче , от магазин , а ми то печурки простосмъртни да бяха , щяха да имат повече аромат от тези с черен пипер , дафинов лист и дрън дрън
целта е да запазиш точно нейния вкус , максимално
пък после - според употребата ще овкусяваш
аз съм купувала горски гъби в бурканче , от магазин , а ми то печурки простосмъртни да бяха , щяха да имат повече аромат от тези с черен пипер , дафинов лист и дрън дрън
Re: Домашно консервиране
А как ги ползвате след това?
Питам, защото съм купувала сушени гъби, но така и не се научих правилно да ги готвя.
Тази година суших кладница и се чудя дали ще е само за подправка- аромат и овкусяване...
Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш...
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13673
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 123 пъти
- Получил благодарност: 237 пъти
Re: Домашно консервиране
сушената сърнела се стрива почти като брашно , слагаме в супи и яхнии с печурка , подсилва вкуса
манатарката също
може да се накисне , преди готвене и водата в която е кисната също се слага в манджата
купувала съм и замразени манатарки , не ми харесаха хич
манатарката също
може да се накисне , преди готвене и водата в която е кисната също се слага в манджата
купувала съм и замразени манатарки , не ми харесаха хич
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5253
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 67 пъти
- Получил благодарност: 90 пъти
Re: Домашно консервиране
Момичета,благодаря за идеите и мненията
И суших , и бланширани затворих в бурканчета
Много съм доволна от резултата!
---
Други гъби сушени - накисвам във вода и след набъбване съм
ползвала за супи и гарниране на ястия,панирани също.Само пържени не ми харесват
И суших , и бланширани затворих в бурканчета
Много съм доволна от резултата!
---
Други гъби сушени - накисвам във вода и след набъбване съм
ползвала за супи и гарниране на ястия,панирани също.Само пържени не ми харесват
Re: Домашно консервиране
И аз благодаря, мислех, че нещо бъркам:)
Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш...