Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Не обсъждаме твоите вкусове, обсъждаме подхода ти към правенето на хляба.
Всеки прави хляб такъв, какъвто му харесва,а харесването е действие доста субективно.
За мен техниката, не е най-важното в това уравнение.
Повече не мисля да коментирам този въпрос, скучно е.
Всеки прави хляб такъв, какъвто му харесва,а харесването е действие доста субективно.
За мен техниката, не е най-важното в това уравнение.
Повече не мисля да коментирам този въпрос, скучно е.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Радвам се!
Дай ся да коментираме хляба!
Не е само въпроса къв хляб ти харесва, а можеш ли да си го направиш.
А има различни видове хляб!
Дай ся да коментираме хляба!
Не е само въпроса къв хляб ти харесва, а можеш ли да си го направиш.
А има различни видове хляб!
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Привет, привет !
Върнах се и не мога да ви изчета, много сте продуктивни и какви хубави хлябове сте измайсторили.
Аз върнах към живот кваса и опекох едно 50:50 пълнозърнесто ръжено - бяло пшенично хлебче. Харесвам богатия му аромат и вкус.
75% хидратация и въпреки това му трябваше много време за да втаса. Май е бил полужив квасът, защото въпреки захранването едва-едва мърда. Исках да замеся един козунак, но не смея. Чудя се, как да го съживя ударно
Върнах се и не мога да ви изчета, много сте продуктивни и какви хубави хлябове сте измайсторили.
Аз върнах към живот кваса и опекох едно 50:50 пълнозърнесто ръжено - бяло пшенично хлебче. Харесвам богатия му аромат и вкус.
75% хидратация и въпреки това му трябваше много време за да втаса. Май е бил полужив квасът, защото въпреки захранването едва-едва мърда. Исках да замеся един козунак, но не смея. Чудя се, как да го съживя ударно
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Добре дошла Венче.
Кваса ще го съживиш с ударно подхранване -3 пъти на ден по малко брашно.
Кваса ще го съживиш с ударно подхранване -3 пъти на ден по малко брашно.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Мерси, Господинов, така ще направя, беше ме страх да не го "задавя"
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13701
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 177 пъти
- Получил благодарност: 352 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
на Венче кваса не се "задави"
гарантирам , щото получих един хубав топъл козунак снощи
ама ПРЕВЪЗХОДЕН
и , разбира се , въпреки , че имах три манджи и салата за вечеря , и той свърши
както тя беше предвидила , де
ся да видим как ще кача снимки
ето
кра со та
Венче , майсторица си ти
гарантирам , щото получих един хубав топъл козунак снощи
ама ПРЕВЪЗХОДЕН
и , разбира се , въпреки , че имах три манджи и салата за вечеря , и той свърши
както тя беше предвидила , де
ся да видим как ще кача снимки
ето
кра со та
Венче , майсторица си ти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Трети опит! Този път го направих с 350г. брашно. Т.е. 1/2 от предишните опити. (застраховка от провал )
Още горещ! Току-що изваден от печката!
и след няколко часа, изстинал
и разрез
Още горещ! Току-що изваден от печката!
и след няколко часа, изстинал
и разрез
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Mama li, чудесен хляб.
Добре набухнал, отворил разрезите, вътрешността изглежда, като леко влажна на снимката или ножа , с който си го срязала не е бил остър?
В съд ли го пече?
Ти си най-бързо прогресиращия хлебар, след като правиш такъв хляб за 3-ти опит, дадено ти е !
Добре набухнал, отворил разрезите, вътрешността изглежда, като леко влажна на снимката или ножа , с който си го срязала не е бил остър?
В съд ли го пече?
Ти си най-бързо прогресиращия хлебар, след като правиш такъв хляб за 3-ти опит, дадено ти е !
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Мама Ли, много си го докарала, хубаво е нараснал, равномерно се е изпекъл, разпукал се е точно по срезовете. От какво брашно е? И давай №4
(Писали сме заедно с Господинов)
Аз не издържах на козуначеното изкушение и вчера реших да проверя, дали и при втория опит ще постигна същия резултат. Мога да кажа, ДА, ДА, същите като първия път станаха. ММ ги поиска малко по-сладки, затова увеличих кафявата захар на 350 гр. Погледна ме обаче много изразително като извадих фотоапарата, та затова този път мои снимки няма.
А Зеленко трябваше да я убеждавам да хапнат козуначето веднага, искаше да си го пази за Великден
(Писали сме заедно с Господинов)
Аз не издържах на козуначеното изкушение и вчера реших да проверя, дали и при втория опит ще постигна същия резултат. Мога да кажа, ДА, ДА, същите като първия път станаха. ММ ги поиска малко по-сладки, затова увеличих кафявата захар на 350 гр. Погледна ме обаче много изразително като извадих фотоапарата, та затова този път мои снимки няма.
А Зеленко трябваше да я убеждавам да хапнат козуначето веднага, искаше да си го пази за Великден
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
БлагоДаря, Господинов!
Да, средичката е леко влажна, не е от ножа. Като го извадих, отдолу не се беше доизпекъл и допичах, но е трябвало още малко. Този път го пекох в една малка йена, но мисля, че щеше да се получи и ако го бях пекла в тава, изцяло открит. След престояването в хладилника не се беше надигнал особено. Като направих разрезите - никаква реакция и мислех, че ще е провал но бях приятно изненадана!
След малко продължавам
Да, средичката е леко влажна, не е от ножа. Като го извадих, отдолу не се беше доизпекъл и допичах, но е трябвало още малко. Този път го пекох в една малка йена, но мисля, че щеше да се получи и ако го бях пекла в тава, изцяло открит. След престояването в хладилника не се беше надигнал особено. Като направих разрезите - никаква реакция и мислех, че ще е провал но бях приятно изненадана!
След малко продължавам