Приказка за хляба

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

Katina, много готини самуни, с мая ли са или с квас?
bell

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от bell »

еха, Джойка страхотен хляб, чудни са и предишното е майсторско :potekoha:
При мен квасът замина. Пътувах и го прибрах в хладилника, сега не става за нищо и ухае ужасно, вкисна се :hmmmmmm:
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

bell написа: Мар 13, '18, 18:24 еха, Джойка страхотен хляб, чудни са и предишното е майсторско :potekoha:
При мен квасът замина. Пътувах и го прибрах в хладилника, сега не става за нищо и ухае ужасно, вкисна се :hmmmmmm:
Ако не си го хвърлила, пробвай да вземеш съвсем малко от него(четвърт лъжица) и захрани ново брашно.
Ако друг път ти се налага, можеш да омесиш топчета или питчици, които да изсушиш. Така можеш да ги ползваш дълго време.
GIOIA(Джоя)

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от GIOIA(Джоя) »

Бел :tzeluvka:
Моят квас като вкисна така направих,като написа Господинов:daaa:
Една лъжица квас,2 брашно и водичка,след 3 хранения се оправи.
Да не го чакаш пак няколко дни.
Аватар
katina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1436
Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
Местоположение: Хасково
Дал благодарност: 64 пъти
Получил благодарност: 33 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от katina »

Господинов, с мая са моите самунчета, с квас тепърва ще се пробва.
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
Аватар
kim
Наркоман
Мнения: 13525
Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
Дал благодарност: 157 пъти
Получил благодарност: 257 пъти

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от kim »

Честит рожден ден!
Днес снимка на торта :dovolen:
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
bell

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от bell »

Сега като влезна във форума и вече има известия, които светят в ъгъла. Удобно е, защото показва къде са те цитирали.

Ей, благодяра ви, но квасът вече е хвърлен. За следващ път ще знам.
А, може ли да споделите как го сушите на топчета и после какво се случва как се активира пак.
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

bell написа: Мар 15, '18, 13:03 Сега като влезна във форума и вече има известия, които светят в ъгъла. Удобно е, защото показва къде са те цитирали.

Ей, благодяра ви, но квасът вече е хвърлен. За следващ път ще знам.
А, може ли да споделите как го сушите на топчета и после какво се случва как се активира пак.
gospodinov

Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба

Мнение от gospodinov »

Попаднах на интересна снимка, показваща с каква хидратация, какъв хляб се получава

Изображение

Тези проценти вода, се определят спрямо брашното - 1кг. брашно -50% хидратация - 500 гр. вода.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”