Приказка за хляба

Изкушения за лакомници и гурмани.
Потребителски аватар
sendi1966
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1195
Регистриран: нед апр 07, 2013 12:17 pm
Местоположение: Хасково

пон мар 12, 2018 7:39 pm

Страхотни сте!Не зная кого първо да похваля.
Джоя,видя ли че не е трудно.Перфектен ти е хляба.
Венче,аз също съм доволна от брашното на Конуш,макар че една мисъл ме човърка доста отдавна,не съм сигурна,но откакто започнаха да пакетират може и да слагат някакви добавки.Преди години носехме жито и взимахме брашно в чували от там.Сега все се каня да отидем и да си взема,но не мога да докарам ред.
0 x

gospodinov
x 92

пон мар 12, 2018 7:45 pm

sendi1966 написа:
пон мар 12, 2018 7:39 pm
Страхотни сте!Не зная кого първо да похваля.
Джоя,видя ли че не е трудно.Перфектен ти е хляба.
Венче,аз също съм доволна от брашното на Конуш,макар че една мисъл ме човърка доста отдавна,не съм сигурна,но откакто започнаха да пакетират може и да слагат някакви добавки.Преди години носехме жито и взимахме брашно в чували от там.Сега все се каня да отидем и да си взема,но не мога да докарам ред.
Бях ли споменал или не бях, контактувам(служебно) с почти всички фирми, които продават хранителни адитиви, включително и добавки за брашна и хлебопроизводство. За Пилев и Пилев съм питал,купуват и влагат ензими, но в кои брашна :hmmm: ..все пак държат и мелницата в Хасково.
0 x
GIOIA(Джоя)
x 92

пон мар 12, 2018 8:00 pm

Благодаря ви,Господинов,Сенди! :angelche:
Имам си добри учители тук! :tzvetentze:
Ще карам по твоят метод с пръст,по достоверен ми се струва :daaa:
И брашното има голямо значение,едно смотано София мел,но с по висок процент белтък и хляба се получи.
А с хубаво брашно,работата ще е песен и хляба по хубав.
0 x
wenche
x 92

пон мар 12, 2018 10:06 pm

Фанфари за Джоя !!!! :ieeee: :tzvetentze: :ieeemyzh:
Това е хлябът и снимката на седмицата

Изображение
0 x
wenche
x 92

пон мар 12, 2018 10:13 pm

gospodinov написа:
пон мар 12, 2018 7:45 pm
Бях ли споменал или не бях, контактувам(служебно) с почти всички фирми, които продават хранителни адитиви, включително и добавки за брашна и хлебопроизводство. За Пилев и Пилев съм питал,купуват и влагат ензими, но в кои брашна :hmmm: ..все пак държат и мелницата в Хасково.
Господинов, като разполагаш с такава информация, хапваш ли изобщо нещо направено от друг :snif:
А Пилев още утре ще го подложа на кръстосан разпит :svekurva:
0 x

GIOIA(Джоя)
x 92

пон мар 12, 2018 10:15 pm

Еее,Венче,настръхна ми перушинката :angelche:
0 x
gospodinov
x 92

пон мар 12, 2018 10:23 pm

wenche написа:
пон мар 12, 2018 10:13 pm

Господинов, като разполагаш с такава информация, хапваш ли изобщо нещо направено от друг :snif:
Ами.....стига се дотам, че обикновенно подминавам 95% от асортимента в магазина, но пък помага да се откажеш от много непотребни неща.
0 x
marka
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1233
Регистриран: вт окт 15, 2013 2:31 pm
x 87
x 52

вт мар 13, 2018 2:55 pm

Джоя, благородно завиждам.
Този хляб е това, което искам да постигна. :daaa:
За сега не успявам, но аз съм като във вица за милиционерите- "тъп, но упорит" :lol: Ще продължавам с опитите.
0 x
katina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1174
Регистриран: чет юни 07, 2012 6:46 pm
Местоположение: Хасково
x 45
x 31

вт мар 13, 2018 4:59 pm

Последният ми хляб с брашно от хасковската мелница.
Изображение

Изображение

Изображение
0 x
GIOIA(Джоя)
x 92

вт мар 13, 2018 5:25 pm

marka,купи си качествено брашно и си следвай рецептата.
Моите неуспешни опити са от брашно,каквото имах в шкафа-София мел.
По горе пак е със София мел,но за баница с 12.8 белтък и явно е по силно.
Днес намерих на Екосем,предполагам,че е много по добро и по хубав хляб ще стане.
И на Катина хлебчетата са супер и брашното хубаво.

Имам и днес един изпечен,не е толкова красив,но шупли и блистерчета си има.
Този път втасвах първо на стайна,след оформяне в хладилник 17 ч.
Не се разпука много ,но се занимавах с него,докато се борех с 6 год катерачи

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
online uploader
0 x
gospodinov
x 92

вт мар 13, 2018 6:24 pm

Katina, много готини самуни, с мая ли са или с квас?
0 x
bell
x 92

вт мар 13, 2018 6:24 pm

еха, Джойка страхотен хляб, чудни са и предишното е майсторско :potekoha:
При мен квасът замина. Пътувах и го прибрах в хладилника, сега не става за нищо и ухае ужасно, вкисна се :hmmmmmm:
0 x
gospodinov
x 92

вт мар 13, 2018 6:28 pm

bell написа:
вт мар 13, 2018 6:24 pm
еха, Джойка страхотен хляб, чудни са и предишното е майсторско :potekoha:
При мен квасът замина. Пътувах и го прибрах в хладилника, сега не става за нищо и ухае ужасно, вкисна се :hmmmmmm:
Ако не си го хвърлила, пробвай да вземеш съвсем малко от него(четвърт лъжица) и захрани ново брашно.
Ако друг път ти се налага, можеш да омесиш топчета или питчици, които да изсушиш. Така можеш да ги ползваш дълго време.
0 x
GIOIA(Джоя)
x 92

вт мар 13, 2018 9:47 pm

Бел :tzeluvka:
Моят квас като вкисна така направих,като написа Господинов:daaa:
Една лъжица квас,2 брашно и водичка,след 3 хранения се оправи.
Да не го чакаш пак няколко дни.
0 x
katina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1174
Регистриран: чет юни 07, 2012 6:46 pm
Местоположение: Хасково
x 45
x 31

ср мар 14, 2018 8:35 am

Господинов, с мая са моите самунчета, с квас тепърва ще се пробва.
0 x
Отговори

Върни се в “Готварство”