Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Тези тенджери се преместват и оставят с две ръце. Нямат грижа да оставят следи по керамичен плот. Аз лично не ги ползвам с индукция, че много се загряват, а мойто котлонче е измекярско. Да се внимава с ръкавиците, щото платнените са само за бързо преместване.
Би следвало да може да се изпече хляб на котлон.
Тия дни ще пробвам.
Би следвало да може да се изпече хляб на котлон.
Тия дни ще пробвам.
-
- Наркоман
- Мнения: 11635
- Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
- Дал благодарност: 73 пъти
- Получил благодарност: 53 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Троле,не знам защо реши ,че не правя разлика между соц.тенджера и подобна от най-добрите съвременни марки.Общотото е акумулиращата способност на съда.От това идва качествената разлика с общо взето ,тънкостенни видове съдове.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31527
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 810 пъти
- Получил благодарност: 1727 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Трольо, чакам кога ще омесиш хляб с брашно от желъди и кестени с 1 с.л. кумис, опечен на спиртник. Извинявайте за спама.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ха ха ха!libra написа:Троле,не знам защо реши ,че не правя разлика между соц.тенджера и подобна от най-добрите съвременни марки.Общотото е акумулиращата способност на съда.От това идва качествената разлика с общо взето ,тънкостенни видове съдове.
Тенджерата на Венче не е по-хубава от Соц. Тенджерата.
Различни са!
Зелената тенджера има сменяема дръжка на капака за готвене върху печката или друга, метална за във фурна, но максималната температура е 260°С.
Черната тенджера се нуждае от слой мазнина, който помага да не раждясва и да не залепва храната. Не само вътре, но и отвън.
Черната тенджера е много добра за готвене на ниско киселинни и мазни манджи. Топленето или дългото кипене на вода в нея не е препоръчително. Основното и преимущество е че макс температура на готвене е около 1500°.
Фурната прави 4-500°С, а някои стигат до 750°С.
И докато пицата или хляба можеш да ги печеш на дъното или на камък, то манджа само в черната тенджера става.
Черната тенджера не е препоръчителна за използване на керамичен плот, щото е омазана с мас и отвън.
Аз ползвам черната тенджера в ББКюто където докарвам 370-400°С. Повече ме е страх. Там само ще повредя зелената тенджера.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Венчеее, вълшебен хляб, изглежда много хубав! И охоо честита нова придобивка, а и цвят красив си избрала така де, като е гарга, да е Le Creuset
Ще разказваш за печенето на хляба, какво и как се случва в нея. Ще чакам и други вкусотии да показваш.
Ще разказваш за печенето на хляба, какво и как се случва в нея. Ще чакам и други вкусотии да показваш.
Трол, сподели какво готвиш на тази температура, че ми стана интересно.troll написа: Аз ползвам черната тенджера в ББКюто където докарвам 370-400°С. Повече ме е страх. Там само ще повредя зелената тенджера.
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Ами основно плоски хлябове и пици
Аз имам отскоро черна/чугунена посуда.
Преди туй спуках четири камъка.
За тях съм си направил фурнаджииска лопата.
А сега по-трудно се хващам да го правя, щото това е обикновенно ББК, което вече му изгорих някои неща и ги смених. Аз като казвам 370° имам предвид, че толкова пише на термометъра на ББК, който е горе на капака, но долу на грила е повече.
Като го правя се се въртя там и съм много напрегнат.
Винаги имам подръка 2 кофи вода и работещ маркуч с вода а и някой чувал с пясък ми се намира.
Стига ти един път да извадиш тиган отвътре да ти стане топло и да ти запушат ръкавиците за да схванеш, че туй не 260° от фурната в къщи.
Та на барбекюто в чугун прекрасно ще вървят мръвки а аз боб се каня да направя
А днес ходих в един магазин и си купих хей туй
http://www.bulkbarn.ca/en/Products/All/ ... -Flour-337
И едно кило зърно от твърда пшеница органична, биологична расла на южен склон и поливана с изворна вода от чудотворен извор.
Ся ще мисля как ще го смеля и ще видим.
А горното брашно вече е на хляб
Това са брашна добавки на две чаши нормално слагаш по едно от тяхните.
Следващия път ша си купя туй
Брашно от глутен!
Аз имам отскоро черна/чугунена посуда.
Преди туй спуках четири камъка.
За тях съм си направил фурнаджииска лопата.
А сега по-трудно се хващам да го правя, щото това е обикновенно ББК, което вече му изгорих някои неща и ги смених. Аз като казвам 370° имам предвид, че толкова пише на термометъра на ББК, който е горе на капака, но долу на грила е повече.
Като го правя се се въртя там и съм много напрегнат.
Винаги имам подръка 2 кофи вода и работещ маркуч с вода а и някой чувал с пясък ми се намира.
Стига ти един път да извадиш тиган отвътре да ти стане топло и да ти запушат ръкавиците за да схванеш, че туй не 260° от фурната в къщи.
Та на барбекюто в чугун прекрасно ще вървят мръвки а аз боб се каня да направя
А днес ходих в един магазин и си купих хей туй
http://www.bulkbarn.ca/en/Products/All/ ... -Flour-337
И едно кило зърно от твърда пшеница органична, биологична расла на южен склон и поливана с изворна вода от чудотворен извор.
Ся ще мисля как ще го смеля и ще видим.
А горното брашно вече е на хляб
Това са брашна добавки на две чаши нормално слагаш по едно от тяхните.
Следващия път ша си купя туй
Брашно от глутен!
-
- Кафевар/ка/
- Мнения: 940
- Регистриран на: Мар 14, '15, 14:23
- Местоположение: София
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Венче, честита придобивка. Много питки и вкусни манджи да въртиш.
Трольо интересни неща показваш. И двамата влагате голяма страст правенето на хляб, аз това го отдавам на българската жилка и връзката на всеки от нас със земята. Тук наистина си е приказка за хляба и аз с удоволствие ви чета...
Трольо интересни неща показваш. И двамата влагате голяма страст правенето на хляб, аз това го отдавам на българската жилка и връзката на всеки от нас със земята. Тук наистина си е приказка за хляба и аз с удоволствие ви чета...
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15816
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 710 пъти
- Получил благодарност: 1478 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Вируси заразни такива ...
Барабар Гео с хлебарите
Барабар Гео с хлебарите
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Трол, благодаря ти, много интересно разказваш, направо си експерт по хляба. Днес не виждам снимките, а снощи ги виждах
чета темата с удоволствие, нищо че не ям такъв хляб. От нея се носи ухание на и на нещо друго, освен на хляб
Венче, честита тенджурка да си я ползваш със здраве.
Гео, заразно е, почти колкото розите, а може и повече. Давай, печи още, изглежда много вкусно
абе като правите снимки на хрябовете си, слагайте там и малко масълче и мерудийка на снимката, направо да се ослюнчим
чета темата с удоволствие, нищо че не ям такъв хляб. От нея се носи ухание на и на нещо друго, освен на хляб
Венче, честита тенджурка да си я ползваш със здраве.
Гео, заразно е, почти колкото розите, а може и повече. Давай, печи още, изглежда много вкусно
абе като правите снимки на хрябовете си, слагайте там и малко масълче и мерудийка на снимката, направо да се ослюнчим
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15816
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 710 пъти
- Получил благодарност: 1478 пъти
Re: Да направим щастлив Склери или Приказка за хляба
Нямаше време за аранжиране, Ани, нападнаха я туземците, едва успях и толкова да снимам! Рецептата е от Ангелина и е с 2/3 бяло брашно и 1/3 пълнозърнесто. Получи се чудна дебела и хрупкава коричка отгоре и отдолу, макар че заради пълнозърнестото брашно стана една идея по-глетава, отколкото ако беше само с бяло. На мен не ми пречи, но като изстина, вече не беше чак толкова привлекателна, обаче пък остана само едно топченце, та си го нося за обяд днес
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд