Хляб, баници, закуски за шампиони
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Баница с майонеза
1пак.кори Фамилия,4 яйца,1 майонеза Краси,сирене,олио,1 стъклена бут. газирана вода.
Намаслявам тавата и редя в/у нея нарязаните кори( вземам по 2 кори , мажа ги с олио, натрошавам сирене и ги навивам на руло, Всяко руло режа на 8 парчета).Заливам с останалите продукти и пека около30-35мин.
Да ви е вкусно.
1пак.кори Фамилия,4 яйца,1 майонеза Краси,сирене,олио,1 стъклена бут. газирана вода.
Намаслявам тавата и редя в/у нея нарязаните кори( вземам по 2 кори , мажа ги с олио, натрошавам сирене и ги навивам на руло, Всяко руло режа на 8 парчета).Заливам с останалите продукти и пека около30-35мин.
Да ви е вкусно.
- dancheto
- Кафе машина
- Мнения: 4892
- Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
- Местоположение: хасково
- Дал благодарност: 14 пъти
- Получил благодарност: 35 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Освен баницата с майонеза, правя и много хубава масленица. Продукти за нея 4 яйца, 1 равна с.л. сол, 1с.л. захар, 1 с.л. олио, 1 с.л. оцет, 3 с.л. кис. мляко, 1 малка бутилка газ. вода, жива мая 1/2 кубче и брашно около 1 кг. Замесва се всичко, брашното е на око, добавя се докато стане еластично и не залепва по ръцете. Разделя се на 6 топки и всяка топка се потапя в разтопена мас /аз ползвам олио, когато нямам мас/ и на масата се раздърпва с ръце всяка топка поотделно. Наръсва се върху кората сирене и се завива на руло, така всичките 6 кори. Навиват се в тавата и се оставят да втасат. Пече се на умерена фурна. Начина на оформяне в тавата е въпрос на вкус, правила съм и на малки топки, по средата им съм бодвала сирене и така съм ги нареждала в тавата, въобще кой как харесва.Снимки ще пусна утре на масленицата. Много е вкусна.
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Мислех,че тази рецепта е на Данчетовеселка написа:Баница с майонеза
1пак.кори Фамилия,4 яйца,1 майонеза Краси,сирене,олио,1 стъклена бут. газирана вода.
Намаслявам тавата и редя в/у нея нарязаните кори( вземам по 2 кори , мажа ги с олио, натрошавам сирене и ги навивам на руло, Всяко руло режа на 8 парчета).Заливам с останалите продукти и пека около30-35мин.
Да ви е вкусно.
Между другото,аз също я направих,перфектна е
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Разбира се, че е на Данчето(не съм казала, че е моя). Данче още веднъж - рецептата е страхотна.
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Пиде:
Всъщност,се влюбихме в тези тестени царвулаци,докато бяхме миналата година в Истанбул.Сина ми не спря да ме яде да ги приготвям у дома и се наложи да поровя в нета за рецепти.След няколко експеримента,открих най-удачната за мен рецепта(и естествено си я префасонирах).Всъщност,много е елементарно,правя най-обикновено хлебно тесто,а гарнирането е според вкуса.Оформянето ми се виждаше доста сложно отначало,но сега съм много задобряла
Аз гледам да не ям теста и сега,като сме двама,правя само за Жожо,т.е.по две,стават големки, пека върху пергаментова хартия в тавата на фурната.Като се нареди плънката стават тежички и трудни за прехвърляне,затова може да се оформят направо върху хартията.Та,за два броя правя тесто:
всичко ми е малко на око-130-140мл.пр.мл.или водичка,1ч.л.суха мая,1ч.л сол,1ч.л.захар,1-2с.л.олио,пресято брашно до меко тесто(около 250-300гр.)
Втасва,дели се на две топки,всяка се разточва на елипса.Слагат се няколко парченца масло и плънка по желание,Аз правя една със сирена,каквито имам-бяло саламурено,пушено,топено и поръсвам отгоре с кашкавал.Другата е с шунка или бекон,малко кис.краст.,евентуално тук-там резенче домат и пак наръсена с кашкавал.След това двата дълги края се навиват към средата на пидето,може малко от плънката да застъпи.Стремим се да получим форма на лодка.Двете крайчета усукваме.Мажем с мазнина и печем .Аз пека на вентилатор,на загр.ф-на 180гр.около 15мин.или ,докато кашкавала се запече до златисто.Не правете течна плънка да не стане клисаво и не препичайте,те са доста тънки.След изпичане пак мажа навитите краища с мазнина,така омекват и стават приятно хрупкави.
Всъщност,се влюбихме в тези тестени царвулаци,докато бяхме миналата година в Истанбул.Сина ми не спря да ме яде да ги приготвям у дома и се наложи да поровя в нета за рецепти.След няколко експеримента,открих най-удачната за мен рецепта(и естествено си я префасонирах).Всъщност,много е елементарно,правя най-обикновено хлебно тесто,а гарнирането е според вкуса.Оформянето ми се виждаше доста сложно отначало,но сега съм много задобряла
Аз гледам да не ям теста и сега,като сме двама,правя само за Жожо,т.е.по две,стават големки, пека върху пергаментова хартия в тавата на фурната.Като се нареди плънката стават тежички и трудни за прехвърляне,затова може да се оформят направо върху хартията.Та,за два броя правя тесто:
всичко ми е малко на око-130-140мл.пр.мл.или водичка,1ч.л.суха мая,1ч.л сол,1ч.л.захар,1-2с.л.олио,пресято брашно до меко тесто(около 250-300гр.)
Втасва,дели се на две топки,всяка се разточва на елипса.Слагат се няколко парченца масло и плънка по желание,Аз правя една със сирена,каквито имам-бяло саламурено,пушено,топено и поръсвам отгоре с кашкавал.Другата е с шунка или бекон,малко кис.краст.,евентуално тук-там резенче домат и пак наръсена с кашкавал.След това двата дълги края се навиват към средата на пидето,може малко от плънката да застъпи.Стремим се да получим форма на лодка.Двете крайчета усукваме.Мажем с мазнина и печем .Аз пека на вентилатор,на загр.ф-на 180гр.около 15мин.или ,докато кашкавала се запече до златисто.Не правете течна плънка да не стане клисаво и не препичайте,те са доста тънки.След изпичане пак мажа навитите краища с мазнина,така омекват и стават приятно хрупкави.
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
- Гео, граф
- Наркоман
- Мнения: 15969
- Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
- Местоположение: София-Подуенската градинка
- Дал благодарност: 970 пъти
- Получил благодарност: 1902 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Саше, фан-тас-тич-ни са !!! Направих ги по твоя начин и току-що вечеряхме с по един такъв цървул, някъде около 46-ти номер, и всички са очаровани. Хиляди благодарности за чудната рецепта ...al.yank написа:Пиде ...
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
- dancheto
- Кафе машина
- Мнения: 4892
- Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
- Местоположение: хасково
- Дал благодарност: 14 пъти
- Получил благодарност: 35 пъти
Re: Хляб, баници, закуски за шампиони
Това пиде Саше, определено ще го пробваме! Много вкусно изглежда! Благодаря за рецептата!
Веселка не се впрягай! Важното е, че на всички им харесва, нали затова ги пишем тука рецептите, всеки да пробва, да си каже мнението!
Веселка не се впрягай! Важното е, че на всички им харесва, нали затова ги пишем тука рецептите, всеки да пробва, да си каже мнението!
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity