Посади дърво!

В момента няма активна благотворителна кампания.
naa
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1553
Регистриран: нед яну 16, 2011 1:12 pm

пет май 30, 2014 11:34 am

Акция "Посади дърво!"

Заради Земята,

заради климата,

заради бъдещето,

заради децата!

Нека да направим нещо за да спрем климатичните промени. Нека да посадим дървета, много дървета, които са били изсечени през последните 80-100 години. Да ги посадим там, където няма да бъдат отсечени - по сухите дерета, оврази, склонове.

Когато порастнат, те ще спират ледения вятър през зимата и ще раздават прохлада и кислород през лятото. За съжаление, друга фабрика за кислород освен тях, не е предвидена. Когато кислородът не достига, човек се чувства отпаднал и не може да определи причината. Страданията на Земята оказват въздействие и на хората - хората също боледуват от много повече болести, отколкото преди.

Масовото изсичане на дървета заради обработваемите площи и заради изискванията на техниката - комбайни, трактори, и т.н. , е довело до там, че през лятото земята се загрява като пустиня, на големи площи. Вследствие на това загряване, горещият въздух се издига нагоре, и отблъсква приближаването на дъждовните облаци. Това е физика. Дъждовете отиват там, където има гори и няма издигане на горещи въздушни маси, вследствия на турбуленцията.

Липсата на дъжд, освен че е пагубна за растителността, води и до понижаване на нивото на подпочвените води. Това е причината за изчезването на ручеите, които са съществували преди много десетилетия в сегашните сухи дерета.
Ако се посадят мноооого дървета по деретата, по слоговете и въобще там, където е възможно, след двадесет години климата ще се промени към по-добро, ще се вдигне нивото на подпочвените води, ще се върнат ручеите и ще се спре превръщането на плодородната земя в пустиня/което е следствие на човешката алчност за добиви.

Човек може да разчита на учените, че ще направят нещо по въпроса с климата, но може и сам да се включи с нещо, което е просто и надеждно - да посади дърво в името на Земята, в името на бъдещето!

Достатъчно е да има желание! Достатъчно е да постави в земята жълъд, лешник, семка от ябълка, от круша...!

И а може да се съчетае с пикник - полезното с приятното. Аз и една моя съученичка посадихме няколко ябълкови дръвчета на Витоша, и след това много се зарадвахме.
0 x
------------------------------------------------------------------------
http://shtastie.snimka.bg/nature/juni2013.797618" onclick="window.open(this.href);return false;

Чисто е не там, където чистят, а там, където не цапат.

Отговори

Върни се в “Благотворителни кампании и търгове”