подразване на асмИ
Re: подразване на асмИ
засилихме се , ше вземе стане кучето касапин , от картинки и линкове....
Калчев , не бой се! аз ще филмирам изрязването тук
Калчев , не бой се! аз ще филмирам изрязването тук
-
- Кафе машина
- Мнения: 4891
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 350 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: подразване на асмИ
Я стане кучето касапин, я не . Аз тези линкове ги копирам и ги пращам на ММ на пощата, ама той не ще да ги чете, предпочитал някой да му покажел...., май аз ще показвам, както и да е, ще чета, пък каквото-такова.
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: подразване на асмИ
Гледам, че тук само теории обсъждате, никой не казва да е започнал рязането. А нашата бригада днес с това се занимава - режем лози. Любим градинарски момент от годината - всеки е със свой творчески подход и всички се карат помежду си. Мъж ми ги реже научно, както пишело във френските наръчници на лозаря, баща му ги реже както едно време ги режели в Рила, на майка ми й е жал да ги реже и само оттук-оттам ги фризира, а аз ги подрязвам като рози... Голям купон е! Лятото си гледаме пораженията, но по 70 литра ракия и още толкова вино си стават всяка година.
Re: подразване на асмИ
Къщичке, благодаря много
ама как се различават стрелка от плодна пръчка никак не е ясно. особено като нямат плод
ама как се различават стрелка от плодна пръчка никак не е ясно. особено като нямат плод
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: подразване на асмИ
Di_Va написа:Благодаря, Къщичка! И за линка и за концентрираните обяснения !
Ето, че се появи и знаещ, който да ни обясни човешки нещата!
Още веднъж, благодаря!
Само дето не разбрах аз какви да ги дъвча с моите.
Утре ще ги снимам, да давате акъл.mama_li написа:Руми, в линка, който е пуснал са обяснени.
Имам 2 лозички, садени 2011г. Първата година почти не мръднаха. Зимата май поизмръзнаха. 2012 - станаха до около метър високи. Миналата вече дръпнаха и стигнаха до около 2.5 метра.
Това, което е дадено в материала от Калчев ме притесни
При засаждането лозата се реже на чеп с 2 очи. На втората година горната пръчка се премахва изцяло, а долната се реже на чеп с 2 очи.
При филизене се запазва само един летораст, който се привързва редовно на подпора и се колтучи. Целта е да се получи права пръчка с дължина над 2 м.
Действията за първите две години съм ги пропуснала и май съм минала направо към филизенето
И сега какво да ги правя? Премахнала съм страничните клонки и съм оставила по 1-2 високи пръчки. Да оставя само по една ли?
Пишман лозар
- батко ви Санди
- Кафе с мляко
- Мнения: 295
- Регистриран на: Авг 21, '10, 12:46
- Местоположение: 19 hole teebox...
- Обратна връзка:
Re: подразване на асмИ
Ще ви сложа снимки за онагледяване като почна моята.
От 7 години не пия кафе... :)
- къщичка
- Кафе машина
- Мнения: 4943
- Регистриран на: Ное 6, '13, 12:46
- Местоположение: с. Николово, Русенско
- Дал благодарност: 125 пъти
- Получил благодарност: 65 пъти
Re: подразване на асмИ
Благодаря и аз за благодаренето, хи-хи, ама теорията не е моя. Аз също се зачетох из нета последните дни и тези извадки ми се сториха добре обяснени.
Когато е млада лозата-лесно, по напътствия и разкази в картинки става рязането, ама ей такива като мен, дето наследват буренясало лозе никъде няма инфо как се подмладява точно лозата. Пишат - остават се няколко чепа в резерва, ама друго се който го е правил много пъти и да зне къде,как и по колко да среже,преценява се на място от опитен лозар.
И аз чакам "помощ от приятел" уж на 4-5март ще идва да реже. Ха дано!
С интерес ще очаквам вашите картинки, щото искам и аз да съм светната.
Когато е млада лозата-лесно, по напътствия и разкази в картинки става рязането, ама ей такива като мен, дето наследват буренясало лозе никъде няма инфо как се подмладява точно лозата. Пишат - остават се няколко чепа в резерва, ама друго се който го е правил много пъти и да зне къде,как и по колко да среже,преценява се на място от опитен лозар.
И аз чакам "помощ от приятел" уж на 4-5март ще идва да реже. Ха дано!
С интерес ще очаквам вашите картинки, щото искам и аз да съм светната.
Re: подразване на асмИ
една снимка от миналата година
последно ги ряза майка , аз гледах през цялото време , но май нищо не запомних
последно ги ряза майка , аз гледах през цялото време , но май нищо не запомних
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: подразване на асмИ
Тази пролет ще се уча и аз. Ама не с гледане, ами направо ще режа аз под напътствието на брат ми, който вече трета година идва специално заради това. Той пак ще дойде, ама да ме напътства. То, кроенето, си е отговорност. Ако няма грозде, ще кажат , че аз съм виновна де. Ама аз съм готова за тази отговорност вече.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: подразване на асмИ
Ихааа Браво!
Е те такива чепки имаше и нашия хамбургски мискет, ама майка не прие идеята ми да го консервирам чрез ферментация, а го овеси на едни колове в мазето, където така се и смарангяса Язък
Е те такива чепки имаше и нашия хамбургски мискет, ама майка не прие идеята ми да го консервирам чрез ферментация, а го овеси на едни колове в мазето, където така се и смарангяса Язък