calico написа: ↑Яну 9, '19, 19:56
ами аз писах, и мисля че всички знаят за Осцилококцинума, той е на пазара от едно поне 15 години.
профилактично е по 1 доза на седмица, а при близки контакти, или в епидемни времена - по 1 на ден.
вече при зараза е по 2-3 на ден, една опаковка за два дни, повече няма смисъл
Моля те Калико, вземи се в ръце! Осцилококцинума е хомеопатично лекарство, което притежава единствено плацебо ефект и е против психосоматични състояния. В него се съдържа захар и сухо мляко като пълнител и разреден до безкрай екстракт от пачи дроб като активно вещество. Много по-голям ефект ще има ако си сготвиш пилешка супа.
Botan, това да се твърди, че хомеопатията има плацебо ефект е невярно за мен. Как мислиш, че убеждавам в плацебо ефект моето кученце Йоркшир, което е алергично към ухапване от стършели и пчели. Първия път щяхме да я изтървем, скри се под спалнята и се наду с ярки червени петна, задушаваше се. Веднага я заведох в клиниката и й сложиха урбазон. При следващите ужилвания, тя буквално преследва жилещите и сама си вреди, сигурно мисли да ги унищожи, та при следващите ужилвания й давам Histaminum или Apis и симптомите буквално спират. Това е куче и плацебото не работи при него.
А ние вкъщи грип не допускаме, при първи симптоми вземаме Brioniya, Pfitolaca, или Aconitum.
Внучето също се повлиява веднага, на годинка е и не може да си въобразява плацебо ефект. Опитай и ще видиш, стига да поискаш, още повече, че не вярваш, може да се изненадаш.
botan написа: ↑Яну 11, '19, 20:28
Аз не твърдя нищо за хомеопатията, а за осцилококцинума.
Извинявай, не разбрах, нашето JP е и хомеопат и никога не дава осцилококцинум, може и така да е.
Но дори и с плацебо ефект да е, ако предотвратява сериозно разболяване, пак върши добра работа. Спестява ни тровенето с химия.
моята рецепта е класика , но я пиша , някой пък може да не я знае
глава лук , две скилидки чесън , джинджифил колкото половин жълтък , настъргани и обилно поляти с мед
ако е за възрастен , направо може да се яде
ако е за дете , заливам с минерална вода , престоява 12 часа и отделения сок се изпива със сламка , после се добавя още мед и още водичка и така още 12 часа
след това се зарежда нова доза , но обикновено не се налага
пп минерална вода ползвам , защото само такава имам , освен софийска чешмяна
zeleno написа: ↑Яну 16, '19, 10:51
моята рецепта е класика , но я пиша , някой пък може да не я знае
глава лук , две скилидки чесън , джинджифил колкото половин жълтък , настъргани и обилно поляти с мед
ако е за възрастен , направо може да се яде
ако е за дете , заливам с минерална вода , престоява 12 часа и отделения сок се изпива със сламка , после се добавя още мед и още водичка и така още 12 часа
след това се зарежда нова доза , но обикновено не се налага
пп минерална вода ползвам , защото само такава имам , освен софийска чешмяна
Фани, ако е за възрастен човек, това количество за колко време се изяжда- 12 часа ли? И после след още 12ч. Пак същото, така ли? А за дете колко вода доливаш? И пак наведнъж ли трябва да се изпие?
Не можах да скрия текста с новите възможности, не го намерих, бутон ли е, какво е
да ти кажа , аз никога не го ям директно , заради стомаха
доливам не повече от 150 мл минерална вода , раздрусвам / в бурканче го правя / , седи 12 часа и изпивам всичката налична течност
направо усещаш течността от къде ти минава , като върла ракия
но може , ако е разбъркано с достатъчно мед , да се изяде една доза в рамките на едно денонощие
на вкус е доста интересно , като екзотична паста /марината за месо / може и да си има точно такава
Зеленко направих твоята рецепта, но не ми понася, лукът ми е в повече. Някой правил ли е домашни рецепти с алое. Имам алое, което е вече 3 годишно и мисля да пробвам рецепти. Ето и от нета